Tekne üzerinden yapılan dikey jigging (vertical jigging) disiplininde, sahteye (jig'e) doğru aksiyonu verebilmek ve dipteki balığın direncini kırabilmek için kamışın ergonomisi ve esnekliği büyük önem taşır. Ryuji Strobe SP 1.98m 20-80gr Jig Kamışı, özellikle "Light Jigging" ve tai rubber gibi hafif/orta sınıf dikey avlar için özel olarak optimize edilmiştir. 198 cm'lik uzunluğu, tekne üzerindeki manevra kabiliyetini kısıtlamadan, balıkla mücadele sırasında avcıya yüksek bir kaldırma kuvveti (manivela gücü) sağlar.
20-80 gram arasındaki aksiyon aralığı, sığ ve orta derinliklerdeki sularda trança, sinarit, lahoz gibi dip predatörlerini hedeflerken kullanılan metal jiglerle mükemmel bir uyum yakalar. Kamışın kendi sınıfında oldukça düşük bir değer olan 136 gramlık ağırlığı, jigging yaparken sürekli tekrarlanan yukarı-aşağı (seğirtme) hareketlerinde kol yorgunluğunu en aza indirerek av konforunu üst düzeye çıkarır. Gövde üzerinde sık aralıklarla konumlandırılmış 8 adet kılavuz halka, dikey çekişlerde ipe (braid) binen yüksek stresi tüm gövdeye eşit şekilde dağıtarak kamışın kırılma toleransını artırır. 149 cm kapalı boyu ve sap kısmından ayrılan 2 parçalı tasarımı ile teknede veya aracınızda pratik bir şekilde muhafaza edilebilir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.