Amatör Balıkçılık İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

amatör balıkçılık

Balık malzemeleri amatör balıkçılar için en önemli şeylerden biridir. Uygun misina, makara veya olta seçimi yapıldığında balık avı daha kolay olacaktır. Balıkçılığa yeni başlayanlar, her şeyi mükemmel bir şekilde tamamlamak için çaba göstermemelidir. Bu yüzden öncelikle her şeyi çantanıza veya kutunuza koymamanız gerektiğini bilmelisiniz. Sadece gerekli olanı alın. Mevsime bağlı olarak değişen balık türü, avlanmak için doğru ekipman gerektirir. Amatör balıkçılık için gerekli olan malzemeleri sizler için listeledik. Bunlar;

 

Fırdöndü ve Klips

Olta misinalarının dönmesini ve burkulmasını önleyebilmek için fırdöndü ve klips gereklidir. Misina sağlamlığını korumak için uygun tasarıma sahip olan fırdöndü ve klipsler, balık ürünleri için vazgeçilmezdir. Bunlarla birlikte kullanılan klipslerin yardımı ile takım yahut yemi rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Birbirinden değişik numaralara sahip 10 ile 15 adet klipsli fırdöndü takım çantasında yerini almalıdır.

 

Olta Misinası

Balık avlanırken, dışarı çıkmadan önce olta üzerindeki yem kontrol edilmelidir. Ancak misina deforme olursa balık tutma sırasında kopabilir. Böyle bir durumda, olta kutunuzda her zaman bir yedek bulundurmalısınız.

 

Şamandıra

Birbirinden farklı yapı ve ağırlıkta 3 ile 5 tane yedek şamandıra ürünü, takım çantasına kesinlikle konulmalıdır. Şamandıra tercihi esnasında ağırlık ve de yapı dikkate alınmalıdır. Bunun yanı sıra şamandıra rengi de son derece önemlidir.

 

Kurşun

Farklı durumlarda şamandırayı dengede tutmak için kurşun kullanılmaktadır. Sahte yemlerin dalış derinliğini ayarlayabilmek için ekstra kurşun ihtiyacı oluşabilmektedir. Amatör balıkçılar yedek kurşunu, balık materyalleri arasına eklemelidir.

 

Plastik Solucan

Silikon yemler turna veya levrek gibi balıkların avında olmazsa olmaz çeşitler arasındadır. Bu nedenle, olta kutunuzda birçok farklı renk ve boyutta plastik yem ya da plastik solucan bulundurmalısınız.

 

Misina Makası

Misina makası veya muadili olabilecek çeşitler de amatör balıkçılık için gerekmektedir. Şayet misina makasınız mevcut değilse, küçük tırnak makasını da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü aynı görevi görmektedir. Gerilim düzeyi yüksek olan misinalar uygun ekipmanlar kullanılarak kesilmelidir. Aksi halde istenmeyen yaralanmalara yol açacaktır.

 

İğne Çıkarıcı

Balıkçılıkta gelecekte bu sporu yani sportif olta balıkçılığını sevebilmemiz için avlanan balıkların doğaya iade edilmesi gerekmektedir. Heyecanın devam etmesi ve doğanın gücünü kaybetmemesi için olta balıkçılığının sürdürülebilir olması gerekir. Balıkçılar her zaman yem kullanmalı ve çantalarında tutmalıdır. Ancak iğne çıkarıcı bulunmuyorsa, alet kutusunda mevcut olan basit ince uçlu bir pense de iğne çıkarıcıyı da kullanabilirsiniz.

 

Olta İğnesi

Balık avı gerçekleştirecek bölgeye bağlı olarak, iğne stoğu bulunmalıdır. Misinasının kopması veya değişik balık türü avlama isteği gibi durumlarda yedek olta iğnesi kullanıcısına pek çok avantaj sağlamaktadır. Fazlası ile küçük yer kaplamasından dolayı arzu edilmeyen durumlarda yedek olta iğnesi bulundurmak çok faydalı olacaktır.

 

Sahte Balık

Sahte balık modelleri günümüzde oldukça gerçekçi. Sahte balıklar birçok renk ve tarza sahiptir. Balık avına giderken her zaman diğer balık malzemeleriyle birlikte sahte balık çeşitlere takım çantasına ilave edilmelidir.

Etiketler: amatör balıkçı
Ekim 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı