Amatör Balıkçılık Nedir?

amatör balıkçılık

Amatör balıkçılık nedir? Amatör balıkçılık nasıl yapılır? Amatöre balıkçılık için gerekli olan araç ve gereçler nelerdir? Amatör balıkçılık için yanımızda bulundurmamız gereken ihtiyaçlar nelerdir? Amatör balıkçılık hakkında aklınıza gelen ve merak ettiğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Amatör Balıkçılık

Amatör balıkçılık isminden de anlayacağınız üzere bu işi yapabilmek için herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmaz. Bunun yanı sıra amatör balıkçılık için herhangi bir yerde bir izin belgesi çıkarmanıza da gerek yoktur.

Ancak, isteğinize bağlı olarak bulunduğunuz ilin veya ava çıkacağınız bölgeye bağlı olan İl veya İlçe Tarım Müdürlüğünden amatör tarım belgesi alabilirsiniz.

Amatör balıkçılık yapan birisi zıpkınla, oltayla veya tekne ile balık avına çıkabilir. Amatör balıkçılıkta yemlik ağı veya serpme ağı kullanılabilir. Bu belirttiğimiz ağlar dışında pinter, parakete, küspe, zehir, balık otu, tırıvırı, sepet, elektrik akımı, elektroşok cihazı veya dinamit kullanımı kesinlikle yasaktır.

Amatör balıkçılıkta avlanılmış olan her türlü su ürününün satışı kesinlikle yasaktır. Ülkemizde yer alan denizlerde sezon yasağı yoktur. Bunun yanı sıra avlanma limiti ve bazı bölgelerde bu yasak devam etmektedir. Zıpkın ile balık avına çıkan birisi denizde veya gündüz saatlerinde istediği alanlarda balık avına çıkabilir.

Etiketler: amatör
Kasım 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı