Baitcasting Nedir?

baitcasting balık avı

Balık avında yapılan baitcasting balık avı tekniği at-çek yaparak yapılan bir balık avı tekniğidir. Türkiye’de henüz yaygın bir hale gelmeyen baitcasting balık avı tekniğinin olta takımı ve malzemeleri sitemizde mevcuttur. Baitcasting balık avı tekniğinde kullanılan makinelerin bilinmemesi bu tekniğin zor olduğu düşüncesini ortaya koymuştur. Bu nedenle ülkemizde bu tekniği kullanan kişi sayısı oldukça azdır.

Baitcasting yöntemi ile balık avına çıkarken en uygun olta ekipman malzemelerini temin etmeniz gerekmektedir. Doğru kamış ve makinesinden tutun da misina seçimine kadar tercih edeceğiniz bütün malzemelerin birbirleri ile uyumlu olması gerekmektedir. Yapılacak olan doğru seçimler sayesinde verimli atış tekniklerine sahip olursunuz.

Balık avında kullanılan ve tercih edilen av türlerine özel olarak üretilen olta takım makineleri ve malzemeleri vardır. Örneğin farklı bir av tekniğine uygun olan bir makine veya olta takımını baitcasting avında kesinlikle kullanamazsınız. Baitcasting balık avında kullanacağınız makinelerin makara kısmının arka tarafında baş parmak butonu yer almaktadır. Atış yaparken bu butona basarak misinanın makaradan boşalmasını sağlarsınız.

Baitcasting balık avı Türkiye’de henüz yaygın bir hale gelmese de Dünya genelinde oldukça yaygın olan bir av tekniğidir. Dünya’da popüler olan baitcasting balık avı tekniği, ülkemizde son zamanlarda kullanılmaya başlanmıştır. Baitcasting balık avında kullanılan olta makinelerine düşük profil çıkrık makineleri denmektedir. Baircasting balık avında kullanılacak olan makinayı seçerken tetikli ve misinayı üstten boşaltan kamış türleri seçilmektedir.

Etiketler: baitcasting
Haziran 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı