Balık Tutmaya Hangi Saat Kaçta Gidilir?

balık tutma

Balık avına çıkacak bir kişi öncelikle av malzemelerinin eksiksiz yanında bulundurduğuna emin olması gerekmektedir. Aksi takdirde av sırasında unutulan önemli olta malzemeleri nedeni ile problemler yaşayabilir ve av sonrasında istediği başarıyı elde edemeyebilir. Bunun yanı sıra ava çıkmadan önce avlanacağınız bölgeyi ve yeri önceden tespit etmenizde fayda vardır. Av yapacağınız bölgede yasak olup olmadığı sorup öğrenmeniz sizin açınızdan daha önemlidir.

Balık avındaki en önemli ve dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de avlanma saatleridir. İstediğiniz kadar balık avlayabilmeniz için suyun ısısı ve rüzgarın şiddeti oldukça önemlidir. Bunların yanı sıra rüzgarın suda yapmış olduğu akıntı balık tutmanız konusunda size aksilikler yaşatabilir. Bu nedenle balık avına çıkacak bir kişi gideceği yerde bir gece konaklaması gerekmektedir. Geceyi balıklar dinlenerek geçirirler bu nedenle sabahın ilk ışıklarında balık avı sizin için verimli geçecek bir zamanlama olacaktır. Sabahın ilk ışıklarında yapacağınız balık avınızı yattığınız yerden hiç yorulmadan ve efor sarf etmeden yapabilirsiniz.

Öğlen balık avlayabilirsiniz ancak sabah ki kadar rahat olamazsınız. Öğlen avlayacağınız balıklar size fazla efor harcatabilir. Mevsimsel olarak balık avı için bir zaman verecek olursak eğer İlkbahar aylarında saat sabah 09:00 ile 13:00 arası uygun olacaktır. Yaz aylarında ise sabaha doğru 04:30 ile 09:00 arası sizin için en verimli geçen bir av olacaktır. Sonbahar aylarında balık avı 12:00 ile 18:00 arasında olmalıdır.

Etiketler: balık
Haziran 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı