Balık Tutucu Ne İşe Yarar?

balık tutucu

Balık tutucular, balık avı sonrasında balıklarınızı el ile değil de bu tutucular sayesinde daha iyi kavrayıp kovanıza atma konusunda yardımcı olurlar. Ayrıca bu sayede av sırasında zamandan kazanmış olursunuz. Balık tutucunuz yoksa eğer el ile tutmanız biraz problem olabilir. Balıkların dış yüzeyinde bulunan kaygan yapı nedeniyle balıkları tutma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Tabi bu durum size zaman kaybettirebilir. Bu nedenle balık tutucular tam da bu sırada size büyük oranda fayda sağlayacaktır.

Balık avına çıkan birinin olta takımı malzemeleri ve balık avı için gerekli olan bütün malzemeleri eksiksiz yanına alması gerekmektedir. Bir hayli disiplinli bir iş olan balık avında eksik malzemenin olması demek av sırasında aksiliklerin yaşanmasına neden olur. Bu nedenle ava çıkacağınız sırada bir liste oluşturup arabanıza tek tek listedeki eşyalarınızı yerleştirmeniz gerekmektedir.

Balık avı için yanınıza almanız gereken malzemeler; olta kamışı, olta iğnesi, olta misinası, yemler, şamandıra, fırdöndü, klips, misina makası, kurşun, kova, iğne çıkarıcı ve en önemlisi balık tutucudur. Balık avı sırasında kamış makinesine uygun bir şekilde almış olduğunuz misinayı sarın. Daha sonra makine ve kamışı bir araya getirin. Yakalamak istediğiniz balık türüne göre iğne takımınızı kamışa bağlayın. Yemi bu esnada hazırlamış olmanız gerekmektedir. Hazırladığınız yemi klips ile sabitleyerek kurşunu en alta bırakın.

Bu işlemden sonra artık oltanız balık tutmaya hazır olacaktır. Suya salladığınız olta ile bir süre bekleyin ve bir tepki geldiğini anladığınız an oltanızı sararak kontrol edin. Tuttuğunuz balıkları el ile değil balık tutucuları tutmanız sizin için daha doğru olacaktır.

Etiketler: balık
Mart 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı