Bot Kamışı Nasıl Kullanılır?

bot kamışı

Tekne veya botlarda balık avı yapabilmek için uygun balık avı malzemelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle tekne ve botlar için özel olarak üretilen olta takımlarını tercih etmeniz gerekmektedir. Bot hareket halindeyken rahat bir şekilde balık avı yapabilmek için oltada kullanacağınız malzemeleri kontrollü ve düzgün bir şekilde denize bırakmanız gerekir.

Bunun yanı sıra tekne veya bot da kullanacağınız olta takımını tekneye doksan derece ve denize yakın duracak şekilde yani paralel bir pozisyonda tutmanız gerekir. Çıkrık adı verilen makineden ip misinayı denize doğru sallayabilmek için açma kapama kolunu açıp, misinan bağlı olduğu makarayı kamışı tutan elimiz ile başparmağımızın yardımı sayesinde geri çekerek bu çıkrık makinenin boşa çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu bahsettiğimiz dişliler boşa çıktıktan sonra açma kapama kolunu daha rahat bir şekilde açabilirsiniz. Bu sırada ip misina makara üzerinde boşa düştüğü sırada, yine başparmağınız yardımı ile makarayı geriye doğru çekip frenleyebilirsiniz. Bu işlem sırasında makara üzerinde aralıklar halinde baskı uygulayıp dilediğiniz zaman makineyi yavaşlatıp durdurabilirsiniz.

Bu işlemi uygularken makinenin dişlilerinin zarar görmesini yani aşınmasını da engelleyebilirsiniz. Ayrıca kullandığınız olta ve kamışın daha düzgün ve kontrollü bir şekilde salınmasını sağlarsınız. Bu kontrol sırasında balıkların oltanıza atlaması durumunda kontrol tamamen sizin elinizde olacaktır.

Etiketler: bot
Mayıs 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı