Bot Kamışı Nasıl Olmalı?

bot kamışı

Tekne veya bot üzerinde balık avı yapmak isteyen avcıların kullanması gereken kamışların belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Tek parça veya maksimum üç parçalı olan teleskopik çeşitli kamış türlerinin uzun olmaması gerekmektedir.

Yapı olarak örnek verecek olursak eğer, kompozit, dolgu, fiber ve karbon karışım gibi çeşitlerdeki kamışlar kullanılmalıdır. Bu tarz kamışların üzerinde lb cinsinden ve kaldırma tipi gibi özellik değerleri yazmaktadır. Herhangi bir kamışın üzerinde yazan 1lb türündeki kamışın ağırlığı 450 gram olmaktadır. Ayrıca 50 ve 100 gram gibi aksiyon değeri yazan kamışlarda yer almaktadır.

Bahsettiğimiz aksiyon değerlere sahip olan bu kamış türlerini kullanan balık avcıları bot veya tekne üzerinde rahatlıkla av yapabilmektedir. Deniz, baraj veya gölde bot veya tekne üzerinde balık avı yapmak isteyen avcıların tek, iki veya üç parçalı teleskopik özellik taşıyan kamış türlerine ihtiyacı vardır. Bot kamışları sadece tekne veya bot üzerinde avlanma yapmak isteyen avcıların kullanması gereken olta kamışları arasında yer almaktadır.

Etiketler: bot
Mayıs 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı