Çıkrık Olta Nerede Kullanılır?

çıkrık olta makinesi

Çıktık olta makineleri amatör veya profesyonel balıkçıların kullandığı en önemli balıkçılık malzemesi olarak bilinmektedir. Çıkrık olta makineleri sayesinde balıkçılar av sonunda başarılı sonuçlar elde etmektedir. Lakin bunun için en doğru ve en kaliteli olta makinesini tercih etmeniz gerekmektedir. Başarılı bir balık avı için tercih edeceğiniz kaliteli olta makinesi sayesinde av sırasında herhangi bir problem yaşamazsınız.

Daha fazla ip kapasitesine sahip ve en zorlu işleri yapabilen çıkrık olta makineleri en çok tercih edilen balıkçılık malzemeleri arasında yer almaktadır. Kılavuzlu ve kılavuzsuz koldan ayarlı sistemlere sahip olan çıkrık olta makineleri tekne avında da rahatlıkla kullanılabilmektedir. Çıkrık olta makinelerinde sahte yemler kullanılmaktadır. Çıkrık olta makineleri kullanılırken 90 derecelik bir açı ile tutulması gerekmektedir. Bunun nedeni birden fazla olta atıldığı zaman oltaların birbirine karışmaması içindir. Çıkrık olta çeşitlerinde açma kapama kolu mevcuttur. Bu açma kapama kolu sayesinde misina suda sürtünmesi ile birlikte ip misina boşalmaya başlar.

İp misinanın denizdeki kontrolünü sağlayabilmek için çıkrık olta çeşidinde bulunan makara sayesinde bu kontrolü sağlamak mümkündür. Çıkrık olta çeşitleri oldukça zengin ve her tasarımda üretilmektedir. Çıkrık olta makinelerinin dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise bir turda salınan misinadır. Örneğin bir çıkrık olta makinesi atılan bir turda beş metre misina bırakıyorsa, atılan on turda elli ip misina atmış olması gerekmektedir.

Etiketler: çıkrık olta
Mayıs 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı