En İyi Balık Tutulacak Meralar

balık merası

Kentsel alanlarda yaşayan, trafik gürültüsünden, kalabalıktan ve benzeri durumlardan bıkmış kişiler için balık tutmak ideal bir aktivitedir. Ucuz fiyata kolayca ulaşılabilen boş zaman aktiviteleri arasındaki balık avı sayesinde, aradıkları dinginlik ve huzuru bulabilirler. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olduğu için balık tutmak için en uygun meraları bulmak zor değildir.

 

Uzun süreli bir hobi veya kısa süreli bir hobi olarak balık tutmak çok ilginç bir aktivitedir. Herhangi bir hobi veya aktivitede olduğu gibi, balık tutmanın da birçok aşaması ve hazırlığı vardır.

 

Nereye gideceğinize veya hangi malzemeleri kullanacağınıza karar vermeden önce kapsamlı bir araştırma yapın. En iyi meraların, fiyat ve mevcut balık çeşitliliği açısından seçeneklerini bilmeniz gerekir. Çünkü, balık avlarken en önemli kurallardan biri, uygun olta aletlerini kullanarak doğru zamanda doğru yerde olmaktır.

 

Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz en bereketli denizler arasında yer almaktadır. Ülkemizde balık çeşitleri denilince akla ilk gelen yerler ve en iyi balık tutulacak meralar hakkında yazımızı okuyarak bilgi edinebilirsiniz. Bu yazımızda balık avı için tercih edebileceğiniz en uygun meraları listeleyeceğiz.

 

İstanbul Galata Köprüsü

Galata Köprüsü İstanbul’da bulunmaktadır. Şehrin en popüler ve en iyi bilinen balıkçılık noktasıdır. Özellikle hafta sonları şafaktan alacakaranlığa oltalarını atan amatör balıkçılara rastlayabilirsiniz. Hafta sonunda yer bulmak mümkün olmayabilir. Galata köprüsünde istavrit, çinekop ve kefal balık cinsilerini avlayabilirsiniz.

 

Çeşme Meraları

Türkiye’de balıkçılık denilince akla ilk gelen şehirler arasında İzmir bulunmaktadır. Amatör ve profesyonel balıkçılar sıklıkla İzmir ilimizi tercih ederler. Çeşme, yılın belirli dönemlerinde balık pazarlarına gelen turistler arasında, oldukça popülerdir. Balık türlerinin çeşitliliği nedeniyle Çeşme’ de de çok sayıda balık pazarı bulunmaktadır.

 

Denizdeki balık sayısı nedeni ile hem amatör hem de profesyonel balıkçılar Çeşme’yi ziyaret etmektedir. Ege, balık çeşitliliği ile bilinir ve birçok balıkçı tarafından sıklıkla ziyaret edilir.

 

Çeşme merasında kalamar, mığrı, sargoz, karagöz ve mercan gibi pek çok balık türünü avlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra mırmır, levrek ve orkinos balıkları da mevcuttur.

 

İstanbul Sarayburnu Cankurtaran

Sarayburnu, İstanbul’un tarihi semtlerinden biridir. İstanbul’un en güzel koylarının manzarasına sahip çekici bir sahil konumudur. Deniz kıyısı popülasyonu, özellikle göçmen balık türleri ile bilinmesine rağmen, çok çeşitli bir balık popülasyonuna sahiptir.

 

Yoğun akıntı bu bölgeyi amatör balıkçılara göre profesyonel balıkçılar için daha uygun hale getiriyor. Burada istavrit, palamut, lüfer, çipura, izmarit, uskumru ve kefal bulabilir ve yakalayabilirsiniz.

 

Dikili Balık Avı Meraları

Sahile yakın balık tutmak istiyorsanız, Dikili sahil balıkçılığı en iyi yerlerdir. Bu alanlar, suyun derinliklerine inmek zorunda kalmadan balık avlamanıza izin verir. Dikilide kefal, kalamar, pisi balığı, ahtapot, çupra ve lidaki yakalayabilirsiniz. Dikili balık avı merasında mırmır, levrek, mercan, isparoz, gopez, fangri, sarpa ve sargaz gibi balıklarında avcılığını yapabilirsiniz.

 

İstanbul Kuleli Üsküdar

Beylerbeyi, Kuleli Askeri Lisesinin ön alanı, Anadolu yakasının en gözde balık merasıdır. Genel olarak Kuleli Askeri Lisesi önüne hafta sonlarında olta balıkçısı bireyler akın etmektedir. İstavrit, sardalya, izmarit, iskorpit ve lüfer balıkları için bu merayı tercih edebilirsiniz. Ancak çinekop, palamut, levrek, eşkina, zargana ve kefal gibi Marmara balık türlerini de Kuleli Üsküdar merasında yakalayabilirsiniz.

 

Aliağa Balık Merası

İzmir Çanakkale yol güzergahı üzerindeki Aliağa balık meraları en iyi meralar arasındadır. Ege’deki balık türü çeşidi açısından en zengin meraya balıkçılar sıklıkla rağbet etmektedir. Balıkların büyük ve bol yağlı olması merayı cazip kılmaktadır. Aliağa balık merasında karagöz, mezgit, isparoz, kefal, çupra, istavrit ve levrek gibi balık türlerini yakalayabilirsiniz. Mercan balığı, lidaki balığı, gopez, sarıkuyruk ve eşek isparozu çeşitleri içinde Aliağa balık merasını ziyaret edebilirsiniz.

 

İstanbul Akıntı Burnu Arnavutköy

Boğazın Akıntı burnu adı verilen dar bir bölümü balık açısından zengindir. Boğaz’da balık göçü için oldukça verimli bir yerdir. İstavrit, lüfer, çinekop, zargana, izmarit, gümüş, sardalya ve çaça dahil olmak üzere pek çok farklı balık türüne sahiptir.

 

İzmir Kanlıkaya Karaburun

İzmir’de en popüler balık tutma noktaları, tekneyle veya hemen kıyıdan balık tutabileceğiniz Karaburun’dur. Özellikle gece balıkçılığı ve oltalarla kamp yapmak, kıyıdan balık tutan balıkçılar arasında olmazsa olmaz meralar arasındadır. Çipura, sargoz, kefal ve istavrit’i İzmir Kanlıkaya Karaburun merasında yakalayabilirsiniz. Ayrıca koppez, sarpa, uskumru ve mercan türü balıkların fazlası ile bulunduğu merada yemli ve suni yemler ile balık avı gerçekleştirebilirsiniz.

 

İzmir Mordoğan Karaburun

İzmir Karaburun'da yer alan balıkçıların ikinci durağı Mordoğan merasıdır. Kefal, mırmır, surpa ve levrek yakalayabileceğiniz eşsiz ve dolu dolu bir meradır. Mordoğan avlağı çok rüzgarlıdır. Balık avına gitmeden önce İzmir Mordoğan Karaburun merasını detaylı şekilde araştırma yapmanız gerekmektedir.

 

Trabzon Faroz Mahallesi

Trabzon’un en popüler balık avı yeri olan Faroz Mahallesi, denize sıfır konumdadır. Burada barbunya, istavrit, izmarit, eşkina ve palamut gibi balıkları yakalayabilirsiniz. Bu balıkları ağla veya zıpkınla yakalayabilirsiniz.

 

Yukarıda listelemiş olduğumuz meraların yanı sıra Çanakkale Gümrük İskelesi, Karataş Sahili Adana ve Narlı Bursa meraları da en popüler meralar arasındadır. Ancak balık yakalamak için Muğla Körfez ve Koylarının olduğu meraları tercih edebilirsiniz.

Etiketler: mera
Ekim 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı