Hangi Balık Hangi Yem ile Avlanır?

hangi-balik-hangi-yem-ile-avlanir

Balık tutmak, pek çok kişi tarafından tercih edilen bir eylemdir. Stres atmak veya eğlenmek amacıyla yapılan balık tutmak, kimi zaman da ekonomik açıdan kazanç elde etmek için tercih edilmektedir. Oldukça eğlenceli olan balık tutmak, hem profesyonel hemde amatör anlamda yapılsa bile dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu noktaların başında da yemler gelmektedir. Balıklar açısından oldukça önemli olan balık yemleri, balıkların daha zahmetsiz ve kolay bir şekilde avlanılmasını sağlar. Bu sebeple yem tercihinde bulunurken tutacağınız balık türüne uygun, yem çeşidi seçmeyi ihmal etmeyin. Bu blog yazımızda balık çeşitlerini öğrenerek, hangi balığı avlamak için hangi yemi tercih edeceğinizi öğreneceksiniz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Balık Yemi Çeşitleri Nelerdir?

 

Yapay Yemler

Yapay balık yemleri profesyonel ve amatör balıkçıların sıklıkla tercih ettiği yem türlerinden birisidir. Bu balık yemi çeşitleri  balıkların tüketmiş olduğu doğal balık yemi çeşitleriyle benzer oldukları için, balıkları daha kolay ve hızlı bir şekilde oltaya gelmelerini sağlarlar.

Yapay yemler farklı formlarda ve çeşitli şekillerde olabilirler. Bu sebeple kendi içinde farklı kategorilere ayrılmaktadır. Bahsi geçen yapay yemler kendi içinde sahte yemler, canlı yem taklidi yapay yemler ve kokulu yemler olarak ayrılmaktadır. Eğer suni yem tercihinde bulunmak istiyorsanız, mutlaka  avlamak istediğiniz balık türüne göre suni yem seçimi yapmanız gerekmektedir.

Örneğin sahte yemler genellikle plastik veya metal malzemelerden yapılmış ve balıkların dikkatini çekmek için parlak renklere veya cazip şekillere sahip olduğu için, genellikle alabalık ve turna balığı gibi balıklar için tercih edilirken, sahte yemler, ise gerçek balıkları taklit eden yapay balıklar gibi davrandığından balıkla beslenen balıklar için tercih edilmelidir. Sizde aşağıdaki tüm suni balık türlerini inceleyerek tercihte bulunabilirsiniz.

LRF Yemler

Light Rock Fishing adıylada bilinen lrf yemleri,  genellikle küçük boyuttaki balıkları avlamak için kullanılan yem türlerindendir. Balıkların dikkatini çekip oltaya gelmesine yardımcı olan bu yem türleri, daha çok hafif jig başları, küçük kanca boyutları ve ince kurşunlar için ideal bir seçenektir. Buna ek olarak lrf yem çeşidi, genel anlamda kayalık alanlar, limanlar, iskeleler veya plajlar gibi sığ ve dar sularda tercih edilmelidir. Çünkü bu alanda yetişen balıkların dikkatini çok fazla çekmektedir.

Silikon Yemler

Balıkçılık alanında en yaygın kullanılan balık yemi türlerinden olan silikon yemler,oldukça esnek ve dayanıklı silikon veya kauçuk malzemelerden üretilmektedir. Daha çok Kıyı Balıkçılığı ve Tatlısu Balıkçılığı gibi balıkçılık türlerinde kullanılan Silikon yemler ile Levrek, Sazan gibi balıkları kolay bir şekilde tutabilirsiniz. Bahsi geçen bu yemlerden ekstra verim sağlamak istiyorsanız kesinlikle spin olta makinası veya trolling olta makinalarını tercih etmenizi öneririz.

Jig Yemleri

Son dönemlerde çokça popüler olan Jig yemleri, balıkçılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yapı bakımından diğer balık yemi çeşitlerinden ayrılan bu yemler, daha çok görünüşünden dolayı balıkların ilgisini çekmektedir. Genellikle derin su ve Rıhtım Balıkçılığında kullanılan jig yemleri ile Levrek, Lüfer, Turna balığı gibi balıklar kolaylıkla avlanabilmektedir. Jig yemlerinden ekstra verim elde etmek istiyorsanız, jig, baitcasting ve spinning olta makinesi ile kullanmalısınız. Böylelikle balıkların dikkatini anında çekerek, oltunuza gelmelerini sağlayabilirsiniz.

Kaşıklar

Kaşıklar, balıkçılıkta sıklıkla tercih edilen ve balıkların doğal besin kaynaklarını taklit etmek amacıyla üretilmiş suni bir yem türüdür. Bu yemler adını kaşığa benzemesinden dolayı, kaşık balık yemi diye adlandırılmıştır. Kaşıklar metal veya plastik malzemeden üretildiği için, çoğunlukla parlak ve yansıtıcı bir yüzeye sahiptirler. Bu nedenden dolayı da balıkların dikkatini çok çabuk bir şekilde çekmektedir. Bahsi geçen bu suni yem çeşidi genel olarak, göl, nehir, akarsu gibi sakin suların yanı sıra sahil, resif, rıhtım gibi bölgelerde kullanıma elverişlidir. Kaşık yemiyle somon, alabalık,turna gibi balıkları rahatlıkla avlayabilirsiniz. Bunu yaparken kesinlikle spin olta makinesini tercih etmelisiniz.

Zokalar

Sabiki veya sabiki rig olarak da bilinen zoka balık yemleri, kolaylık açısından balıkçıların göz bebeği haline gelmiştir. Kısa sürede popüler hale gelen zoka yemleri, çeşitli renklerde ve boyutlarda olabileceği gibi, aynı zamanda da balıkların ilgisini çekecek şekilde çekici ve hareketli tasarımlara sahiptir. Balıkların doğal besinlerini taklit eden bu suni yemler, en çok denizde sürü halinde gezen veya küçük balık türlerinde etkilidir.Zokalar ile balık yakalayacaksanız eğer, teleskopik oltalar ile kullanabilirsiniz.

Sazan Yemleri

Adından da anlaşılacağı üzere sazan balıkları için özel üretilen sazan yemleri, sazan balığının beslenme şekli baz alınarak tasarlanmıştır. Sazan balıklarını yakalamak için oldukça avantajlı olan sazan yemleri, su içerisinde dağılabilme özelliği taşıdığından dolayı sazan balığı yemleri takip ederken, oltaya daha rahat gelmesini sağlar.  Buna ek olarak unutulmaması gereken en önemli nokta ise, sazan yemlerinin kullanıldığı yerlerdir. Sazan yemleri Barajlarda, kanallar başta olmak üzere kısaca sazan balığının çoğunlukta olduğu yerlerde kullanılabilir.

Doğal Yemler

Doğal yemler amatör ve profesyonel balıkçıların avlanma eylemini kolaylaştıran şeylerin başında yer almaktadır. Bu yemler tamamen doğal içerikli yemler olduğu için hem doğada bulunması çok kolaydır, hem de fiyat açısından daha avantajlı bir konumdadır.  Doğal yemler kendi içinde 4 çeşide ayrılmaktadır. Bunlar; Canlı yemler, Böcekler, Yapay Sinekler ve Bitkilerdir. Tercihte bulunacağınız doğal yemleri detaylı bir şekilde inceleyerek, satın almanızı öneririz. Böylelikle çok fazla çaba sarfetmeden balıkları kısa sürede tutabilirsiniz.  

Canlı Yemler

Canlı yemler kullanım ve satın alma açısından avantajlı olan yem çeşitlerindendir. Bu yemler direkt olarak balıkların beslenme şekline uygun olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle de balıkların kısa sürede oltaya gelmesine yardımcı olur. Birçok olta makinesine uyumlu olan canlı yemler jigging, trol gibi olta makineleri için uygundur. Buna ek olarak pekçok balığı kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

Böcekler

Balık yemleri açısından sıklıkla tercih edilen ve canlı yem çeşitlerinden olan böcekler, balıkları avlamak için oldukça kolaylık sağlamaktadır. Balıkların çok sevdiği böcek yemleri kullanım ve tedarik açısından da kolaylık sağlamaktadır. Suni balık yemi olarak da üretilen böcekler neredeyse tüm oltak makinesi ve kamışlarına göre uyumluluk sağlamaktadır.

Bitkiler

Otobur sınıfına dahil olan bazı balıklar bitkilerle beslenmektedir. Bu tür balıklar doğal su bitkileriyle kolaylıkla alınabilmektedir. Denizde bulunan yosun vb. gibi bitkilerle avlanabilen balıklar kolaylıkla avlanarak, size eşsiz bir balık tutma deneyimi yaşatmaktadır.

Hangi Balık Hangi Yem İle Tutulur?

Kişiyi oldukça eğlendiren ve sevdikleriyle verimli bir vakit geçirmesini sağlayan balık tutma aktivitesi, pek çok kişi tarafından tercih edilen bir aktivitedir. Sıklıkla tercih edilen bu aktiviteyi daha verimli bir hale getirmede büyük rol oynayan yemler, tutulan balık türüne ve boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle balık tutarken kolaylık yaşamak istiyorsanız, bahsi geçen etkenleri göz önünde bulundurmanız doğru olacaktır. Sizde aşağıdaki balık türlerine göre özel hazırlanmış yem çeşitlerini inceleyerek, balık tutmayı daha kolay ve keyifli  hale getirebilirsiniz.

Aynalı Sazan Hangi Yem ile Avlanır?

Denizlerin şahı olarak bilinen aynalı sazan oldukça tercih edilen bir balık türüdür. Genellikle tatlı sularda yaşayan bu balık türü, 40-90 cm arasında değişen bir iskelet yapısına sahip olmaktadır. 15 kg’a varan ağırlığa sahip olan aynalı sazanlar gümüş, gri ve kahverengi renge sahip olabilirler. Bu balık türleri genel olarak tatlı su gölleri, nehirler ve dereler gibi alanlarda avlanmaya uygun olmaktadır. Aynalı sazanları kolay bir şekilde avlamak istiyorsanız balık hamuru, mısır gibi yemleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle aynalı sazanları kolay ve hızlı bir şekilde avlayabilirsiniz. 

Barbunya Hangi Yem ile Tutulur?

Sofraların vazgeçilmez lezzeti olan barbun balığı, tadıyla ağızlarda şölen yaratan bir balıktır. “Akya” veya “Akya” barbunu olarak da bilinen bu balık türü, çoğunlukla Akdeniz!in sıcak ve sığ sularında yetişmektedir. Uzun ve silindirik yapıya sahip Akya, özellikle 20-30 cm uzunluğunda olabileceği gibi bazı zamanlarda boyu, 40 cm'yi bulabilmektedir. Kırmızı ve sırt yüzgecinde bulunan dikenleriyle bilinen barbun balığını tutmak istiyorsanız, öncelikli olarak yem seçimini doğru yapmanız gerekmektedir. Karides, midye, sübye, kurt gibi yumuşak yemlerle tutulan barbun balığını kaşıklar, silikon yemler ve maket balıklarla da tutabilirsiniz.  Bu suni yemlerle barbun balığının dikkatini çekerek, oltaya daha rahat gelmesini sağlayabilirsiniz.

Çipura Hangi Yem ile Yakalanır?

Türkiye'de oldukça yaygın olan balık balık türlerinden birisi olan Çipura, her mevsim gönül rahatlığıyla üretilebilmektedir. Bu sebepten dolayı da sıklıkla sofraları süslemektedir. denizlerde oldukça yaygın olan çipura, genellikle kayalık ve kumlu deniz tabanlarında  yetişmektedir. Oval ve yassı bir iskelete sahip olan bu balık, gözleri oldukça parlak ve mavi yeşil bir deri rengine sahiptir. Güzelliğiyle denizleri süsleyen çipura,genel manada boyu 30-40 cm’ye kadar ulaşabilmektedir. Fakat büyük çipuralar 70 cm’i bulmaktadır. Bu balığı yakalamak için yem seçiminde doğru bir seçim yapmanız gerekmektedir. Bunun içinde özellikle kırmızı zokaları veya pembe zokaları, jig yemleri tercih edebilirsiniz.

Çinekop Hangi Yem ile Avlanır?

En çok tüketilen balık türlerinin başında gelen çinekop, kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Tadıyla mest eden bu balık türü, ince ve uzun yapılı bir balık türü olup, boyu 20-40 cm arasında değişmektedir. Hatta bazı zamanlarda 50 cm’yi bulan çinekop balığına rastlamak mümkündür. Kıyı bölgelerindeki kayalık, kumlu ve çakıllı deniz tabanlarında kolaylıkla avlayabileceğiniz bu balık türünü, avlarken yem seçimine dikkat etmeyi ihmal etmeyin. Bu nedenle yem seçimi yaparken seçmiş olduğunuz yemlerin lrf yemi veya jig yemler olduğundan emin olunuz. Aksi halde çinekop avlanmanız zorlaşabilir

Dere Alabalığı Hangi Yemle Avlanır?

Protein bakımından çok fazla zengin olan dere alabalığı, birçoğumuzun yemekten zevk aldığı balık türlerindendir. Genellikle dere tatlı su yataklarında yetişen dere alabalığı, uzun ve ince bir yapıya sahip olmasının yanı sıra, yelimsi bir renge sahiptir. 15-30 cm arasında değişen bu balık türü, 50 cm’ye kadar uzayabilmektedir. Oldukça lezzetli olan dere alabalığını kolaylıkla avlamak için tek yapmanız gereken, doğru yemi seçmektir. Bunun için döner kaşıkları, kesme kaşıkları veya silikon yemleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle dere alabalığını hızlı ve  etkili bir şekilde avlayabilirsiniz. 

Göl Alabalığı Hangi Yemle Tutulur?

Göllerin en verimli balığı olan ve tadıyla pek çoğumuzun kalbini fetheden göl alabalığı görüntüsüyle de kendine hayran bırakmaktadır. Çoğunlukla tatlı su göllerinde yetişen bu balık türü oval ve uzun bir yapıya sahip olup, aynı zamanda kahverengi bir görüntüye sahiptir. Ortalama 15-40 cm arasında değişen boyutlara sahip göl alabalığı, 60 cm’ye kadar büyüyebilmektedir. fazlasıyla besleyici bir besin olan göl alabalığını tutmak için doğal yemlerden olan larvaları, suni sinekleri, küçük kaşıkları jigleri  tercih edebilirsiniz. Bu yem çeşitleri göl alabalığını daha profesyonel bir şekilde tutmanıza yardımcı olmaktadır. 

Eşkina Hangi Yem ile Yakalanır?

Denizlerin nadide balıklarından olan Eşkina, denizin en bereketli balığı olarak bilinmektedir. Kaslı bir iskelet sistemine sahip olan eşkina balığı, genellikle gri veya gri-kahverengi bir yapıya sahiptir. Avantajlı boyutlara sahip olan bu balık türü, 30-35 cm boyuta ve 600-800 gr arasında bir ağırlığa sahiptir ve denizin 1-120 metre derinliğindeki alanlarda yaşamaktadır. Sıklıkla tüketilen bu balık türünü zahmetsizce yakalamak istiyorsanız eğer karides ve teke iyi bir seçim olacaktır. Çünkü eşkina balıkları genel olarak canlı yemlerle avlanan bir balık türüdür. 

İstavrit Hangi Yemle Yakalanır?

Akdeniz, Karadeniz ve Ege denizinin incisi olan İstavrit kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Doyuruculuğu ile ön plana çıkmayı başaran İstavrit balığı orta boyutlu bir balık olup, aynı zamanda ince burunlu bir balık türüdür. Özellikle açık denizlerde, kıyısal bölgelerde ve kıyıya yakın sığ sularda yaşayan bu balık türleri, minnow (mankurt), pilker veya sert plastik yemlere ek olarak, maket ve jig yemleri ile de yakalanabilir. Tercih ettiğiniz bu yemlerle istavrit balığını kolaylıkla yakalayabilirsiniz.  

İzmarit Hangi Yem ile Avlanır?

Balıkların kralı olan İzmarit, pek çoğumuzun severek ve iştahla yediği balıkların başında ilk sırada yer alır. Tadıyla olduğu kadar yüksek protein oranıyla da severek tercih edilen İzmarit balığı, silindirik ve yassı bir yapıya sahip olmakla beraber, ortalama 10-15 cm boyutlarında olmaktadır. Fakat bazı İzmarit balıklarının boyutu 20’e kadar ulaşmaktadır. Protein deposu olan bu balık türü, kayalık veya çakıllı deniz tabanlarında, resiflerde, limanlarda, lagünlerde ve sığ kıyı bölgelerinde yaşamaktadır.  İzmarit balığı yakalamak ve aynı zamanda da zahmetsizce avlamak istiyorsanız mutlaka silikon ve,jig yemler kullanmalısınız. Bunun yanı sıra kaşık ve zokalar a iyi birer tercih olacaktır.

Kalkan Hangi Yemle Tutulur?

Denizlerin güzide balıklarından olan Kalkan balığı, denizlerdeki bereketiyle nam salmıştır. Özellikle Karadeniz ve Ege denizinin inci olan bu balık türü, oldukça lezzetli ve kendine hassas bir tadı vardır. Yassı ve oval bir görünüme sahip olan kalkan balığı, solgun gri veya kahverengi tonlara sahiptir. Bahsi geçen bu balık türü, ortalama 30-90 cm arasında değişen bir uzunluğa sahiptir. Fakat bazı kalkan balıkları, normal kalkanlardan daha büyük ve ağır olabiliyor. Oldukça lezzetli bir besin olan kalkan balığı, kıta sahanlığı boyunca, kumlu, çamurlu veya çakıllı zeminlere sahip sularda yaşar ve bu alanlarda rahatlıkla avlanabilir. Bu balığı zahmetsizce yakalayıp tüketmek istiyorsanız  solucan, karides, mide gibi canlı yemlerin yanı sıra, jig yemleri, kaşıklar ve maket balıkları da tercih etmelisiniz. Çünkü bu yemler kalkan balığının dikkatini çektiği için, oltaya daha kolay gelmesini sağlamaktadır.

Kefal Hangi Yem ile Avlanır?

Karadeniz, Ege Denizi ve Marmara Denizin incisi olan kefal balığı, Türkiye’de en çok rağbet gören balıkların başında gelmektedir. Denizlerin incisi olan bu balık türü, yavru döneminde 20-30 cm bulurken yetişkinlik döneminde ise boyu 50 cm’ye kadar varmaktadır. Buna ek olarak, kefal balığının vücudu yanlara hafifçe sıkışmış ve hafifçe yassılaşmış bir yapıya sahipken, sırt kısmı ise koyu yeşilimsi renkte ve yanları gümüşi parlaklıktadır. Eğer kefal balığını yakalamak istiyorsanız, mutlaka kıyı şeritlerinde, akarsu ağızlarında, lagünler ve kumsallarda avlama yapmanız gerekmektedir. Aynı zamanda kefal balığını hızlı bir şekilde kolayca yakalamanız gerekiyorsa mepps, zoka, maket balıklardan destek alabilirsiniz.

Kolyoz Hangi Yem ile Tutulur?

İlkbahar ve yaz aylarının gözdelerinden olan kolyoz, görüntüsüyle olduğu kadar tadıyla da iştahları kabartmaktadır. Tadıyla kalplerde taht kuran kolyoz balığının boyutu 20-30 cm arasında değişse de, yetişkin bir kolyoz balığının boyu 40 cm'ye kadar çıkmaktadır. Silindirik şekilde ve hafifçe yassılaşmış bir vücut yapısına sahip olan bu balık türü genel olarak kayalık ve mercanlı noktalarda, dalganın yoğun olduğu noktalarda ve kıyı şeritlerinde yaşamaktadır. Bu bölgelerde avlanma yapacaksanız eğer, öncesinde kolyoz balığı için uygun yemi seçmeniz şarttır. Bunun içinde sizlere önerimiz, hamsi, sardalye, yengeç ve karides gibi canlı yemlerin yanı sıra, Kolyoz balığının oltaya gelmesini kolaylaştıracak kaşık, jig ve maket balığı gibi suni yemlerden de yardım almalısınız. Böylece kolyoz balığını daha kolay ve zahmetsiz bir şekilde tutmuş olursunuz.

Levrek Hangi Yem ile Yakalanır?

Yaz aylarında sofralarımızın ayrılmaz parçası haline gelen levrek, tadıyla adından sıklıkla söz ettirmektedir. buğulama, kızartma gibi yöntemlerle harikalar yaran bu balık türü, oldukça uzun ve silindirik yapıda olmakla beraber, aynı zamanda 1 ila 5 kg arasında değişen bir ağırlığa da sahiptir. Fazlasıyla doyuruc ve protein yönünden zengin olan levrek balığını tutmak için en uygun yerlerin başında deniz çukurlarının yanı sıra, deniz resifleri ve  imanlar gelmektedir. Buralarda levrek balığına rastlamanız çok olası olsa da, yakalamanız pek de kolay değildir. Bunun temel nedeni ise, levrek balıklarının hızlı olması olarak gösterilebilinir. Bu sebepten dolayı levrek balığının dikkatini çekerek, levreğin yakalanmasını hızlandırmak için kaşık yemleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra solucanları, yumuşakçaları ve planktonik mikroorganizmaları da trcih edebilirsiniz.

Lüfer Hangi Yemle Tutulur?

Lezzetli eti ve güçlü bir savaşçı olması nedeniyle  adından sıkça söz ettiren lüfer balığı, 30- 60 cm arası değişen boyutlarda olabildiği gibi, aynı zamanda 1 metreyi bulan yetişkin lüfer balıkları da mevcuttur. Bahsi geçen lüfer balıkları oval bir vücut yapısına sahip olmakla beraber aynı zamanda da sırt bölgesi yeşilimsi mavi veya gri renge sahiptir. Görsel yönden de gözleri tatmin eden bu balık, genel manada  kayalık ve kıyı bölgeleri, akıntılı alanlarda yaşamakla beraber buralarda avlanması mümkündür. Lüfer balığını zahmetsiz bir şekilde tutmak ve sofralarında yer vermek istiyorsanız unutmamanız gereken en önemli nokta,  doğru yemi seçmektir. Lüfer balığı için seçmeniz gereken en doğru yem ise şüphesiz maket balıklarıdır. Çünkü maket balıkları direkt olarak lüfer balıklarının dikkatini çektiği içini balığın kolaylıkla oltaya gelmesini kolaylaştırır.

Mercan Hangi Yemle Yakalanır?

Denizlerin gözde balıklarından biri olan mercan balığı, muhteşem lezzetiyle tanınır. Özellikle sıcak ve ılıman denizlerde yaşayan bu balık türü, renkli ve çekici bir görünüme sahiptir. Vücudu kırmızımsı renkte olabilir ve göz alıcı desenlere sahip olabilir. Mercan balığı genellikle kayalık resiflerde ve sığ sularda yaşar. Bu nedenden dolayı da mercan balığını avlamak için  sığ sular mükemmel bir seçimdir. Bahsi geçen u balık türünü avlamak için pek çok farklı yem kullanabilirsiniz. Örneğin solucanlar. karidesler ve midyeler bunlardan birkaç tanesidir. Fakat ben daha kolay ve hızlı bir şekilde yakalamak istiyorum diyorsanız, bunun için size önerimiz  jig yemler ve kaşıklar olacaktır. Çünkü bu tür yemler mercan balığının dikkatini çok hızlı bir şekilde çektiği için, balığın zahmetsizce yakalanmasına olanak sağlar.

Mezgit Hangi Yem ile Yakalanır?

Balık türleri arasında ayrı bir yere sahip olan Mezgit, besleyici ve lezzetiyle nam salmış bir balıktır. Oval ve silindirik bir vücuda sahip olan bu balık türü, mavi ve yeşil tonlarıyla denizleri bir mücevher gibi süslemekle beraber boyutları 30-40 cm arasında değişmekte olup, aynı zamanda 50’ye kadar büyüyebilme kapasitesine sahiptir. İdeal bir boya ve yapıya sahip olan mezgit balığını avlamak için en doğru tercih kesinlikle Akdeniz, Karadeniz, Ege Denizi’dir. Çükü bu bölgeler derinlik açısından mezgit balığının yaşamasına elverişli bölgelerdir. Eğer mezgit balığını yakalamaya karar verdiyseniz, canlı yemler (solucan, karides, midye gibi), yapay yemler (jig yemleri, silikon yemler) ve doğal yemler (sardalya, hamsi gibi) tercih etmeniz sizin için kolaylık sağlayacaktır. 

Palamut Hangi Yem ile Tutulur?

Denizlerin gözde balıklarından olan palamut, lezzetli eti ve güçlü avcı özellikleriyle balık dünyasında tanınmaktadır. Genel anlamda orta büyüklükte olan palamut, uzun ve silindirik bir vücut yapısına sahip olmakla beraber, etobur bir balık türüdür. Bu balık türü kıyıya yakın sularda sürüler halinde dolaştığı için, kıyı bölgelerde rahatlıkla tutulabilir. Palamut balıklarını kolay bir şekilde tutmak istiyorsanız, yapay yemler (jig yemleri, sert yemler) ve yem taklitleri (sabiki rigs, trol yemleri)tercih edebilirsiniz. Böylelikle palamut balıklarını kolay ve hızlı bir şekilde tutabilirsiniz. 

Sardalya Hangi Yem ile Avlanır?

Sardalya balığı, lezzetiyle sofralarda keyifle tüketilen bir deniz ürünü olma özelliği taşımaktadır. Akdeniz ve Ege Denizi gibi sıcak sularda bol miktarda bulunan sardalya, küçük ve zengin besin değerine sahip bir balık türüdür. Genellikle 10-15 cm uzunluğunda olabilen sardalyalar, bazen daha büyük boyutlarda da olabiliyor. Denizlerde namıyla ün salan bu balık, gümüş rengi ve yanlarda koyu çizgileriyle tanınır. Oldukça ihtişamlı renklere sahip sardalya balığını avlamak için, kıyı bölgelerine yakın sularda yaşarlar. Fakat yüzeye yakın sularda, sığ bölgelerde ve kayalık sahil şeritlerinde sıklıkla görülürler. Bu balıkları etkili bir şekilde yakalamak istiyorsanız, mutlaka ama mutlaka küçük canlı yemlerin yanı sıra, sardalya balığının avlanma besinlerini taklit edip, oltaya kolayca gelmesini sağlayacak Jig yemleri, silikon yemler, kaşıklar ve maket balıklarını tercih etmelisiniz.

Sazan  Hangi Yemle Avlanır?

Tatlı su balıkları arasında popüler olan sazan balığı, göl, nehir ve derelerde sıklıkla bulunan bir türdür. Büyüklüğüne bağlı olarak farklı ağırlıklara sahip olabilen sazanlar, genellikle 30-90 cm uzunluğunda olabilirler. Aynı zamanda Sazan balıklarını tanımak istiyorsanız şayet, sırt kısımlarına dikkat etmenizi öneririz. Sırt kısımları genel olarak kahverengi veya yeşil renkte olup yanları altın sarısı veya gümüşi bir parlaklık taşır. Bu balıklar özellikle yuvarlak ve hafifçe yassılaşmış bir vücut yapısına sahiptir. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan sazan balıklarını kolayca yakalamak için solucanlar, mısırları ve minnowları  tercih edebilirsiniz. Böylelikle sazan balığını kolaylıkla oltaya getirmiş olacaksınız.

Tekir Hangi Yem ile Yakalanır?

Tekir balığı, denizlerimizin en değerli balık türlerinden birisidir. Kendine özgü lezzetiyle bilinen bu balık, özellikle Akdeniz ve Ege Denizi gibi sıcak denizlerde yaygın olarak yaşamaktadır. Bahsi geçen Tekir balığı genellikle 20-40 cm uzunluğunda olur. Fakat yetişkin bir tekir balığı,  daha büyük boyutlara da ulaşabilmektedir. Yanlara hafifçe sıkışmış ve yassılaşmış bir görünüme olan tekir balığı, gümüşi veya gri olup, sırt kısmı daha koyu renge sahiptir. Bu balık türü kayalık veya taşlık bölgelerde yaşar ve avlanır. Kıyı şeridi, resifler, iskeleler gibi yerlerde de  sıklıkla gözlemlenebilir. Bu balığı zahmetsizce yakalayıp tüketmek istiyorsanız, Silikon yemler, jigler ve kaşıklar gibi yapay yemler, tekir balığının dikkatini çekebilir ve avlanma şansınızı daha da artırabilir. Böylelikle kolay yoldan tekir balığını avlamış olursunuz.  

Turna Hangi Yem ile Tutulur?

Göllerin en büyüleyici ve avlanması heyecan verici balıklarından biri olan turna balığı, doğal güzelliği ve güçlü yapısıyla dikkat çekmektedir. Bu balık türü genellikle tatlı su göllerinde ve akarsularda yaşar ve etkileyici boyutlara ulaşabilir. Bunun yanı sıra uzun ve sivri bir yapıya sahip olup, aynı zamanda koyu yeşilimsi veya gri renklere sahiptirler. Ortalama olarak 50-100 cm arasında değişen boyutlara sahip Tekir balığı, 120 cm’ye kadar da büyümektEdir.Fazlasıyla besleyici bir besin olan bu balığı avlamak için, tercihinizi arvalar, solucanlar, böcekler gibi doğal yemlerden yana kullanmanı zz daha doğru olacaktır. Böylelikle bu balıkları kolayca tutabilirsiniz., 

Sizde balık tutmaktan zevk alıyor ama hangi balık için hangi yemin!n uygun olduğunu bilmiyorsanız hemen ihtiyacınız olan balık yemini uygun fiyatlara ve hızlı kargo fırsatıyla sahip olabilirsiniz.

Etiketler: balık
Ocak 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı