İp Misina Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

ip misina

İp misinaların ilk kullanımdan sonra ki kullanımlarda ilk gün ki performansını koruması balık avında performansın düşmemesi için oldukça önemlidir. Özellikle olta kamışı ve makinesine zarar vermemesi için misinaların her daim aynı kaliteyi koruması gerekmektedir. Bakımını yapmadığınız ip misinaların üzerinde biriken tuz olta kamışına ve makinesine zarar vermektedir.

Bu duruma maruz kalan ip misinalar ile balık avında pek çok problem yaşayabilirsiniz. Özellikle atışlarda ipinizin zaman içerisinde deforme olmasına sebebiyet verebilirsiniz. Olta takımınızı ve makinenizin bakımını yapmadan önce kesinlikle ip misinanızın bakımını yapmalısınız. Düzenli olarak bakımını sağlayamadığınız ip misinanız ile düğüm atarken düğümlerinizde patlama sorunu yaşayabilirsiniz. Ayrıca oltanızı çekerken ip üzerinde biriken tuz kalıntıları nedeni ile kopma problemi yaşayabilirsiniz.

İp misinanızın bakımını yaparken bazı balıkçılar misinaya vazelin sürmektedir. Fakat bu misina için doğru bir uygulama değildir. Vazelin sürülen bir misina ile atış yaparken takılma sorunları yaşayabilir ya da makinenizin rulmanında kalıntılara sebebiyet verebilirsiniz. İp misinanıza en doğru bakımı şu şekilde yapabilirsiniz. Balık avından geldikten hemen sonra olta takımınızı doğru bir şekilde parçalarını ayırın. Daha sonra kalama ayarınızı sonuna kadar sıkıp hafif akan bir suyun altında kafası aşağıya gelecek şekilde tutun. Bu sırada ipin sarılı olduğu bölüme geldiğiniz sırada ip misinanızı temiz bir şekilde yıkayıp tuzlu sudan arındırın. Uygulayacağınız bu işlemi her av sonrasında mutlaka yapmanız gerekmektedir.

Oltanızı farklı bir yöntem deneyerek temizlemek istiyorsanız eğer, su dolu bir kovanın içerisine sıvı sabun koyun. Daha sonra oltanızdaki yer alan makineden ipi tamamen boşaltıp kovanın içerisine koyun. Kovanın içerisinde tuzlu suyu arındırana kadar iyice temizleyin. Temizce yıkadıktan sonra kuruması için bir duvar kenarına sabitleyebilirsiniz.

Etiketler: ip
Haziran 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı