İp Misina Nasıl Yağlanır?

ip misina

Balık avı sonrasında yapacağınız ip misina temizliği ve bakımı oldukça önemli bir konudur. Balık avı sonrasında ip misinanızın üzerinde tuzlu sudan dolayı tuz kalıntıları olmaktadır. Temizlenmeyen bu tuz kalıntıları olta makinenize zarar verebilir. Ayrıca ip misinanızın ilk gün ki performansını koruyabilmesi için bakımının yapılması oldukça önemlidir. Bakımı ve temizliği yapılmayan ip misina, olta kamışına ve olta makinesine zarar vermektedir.

Ayrıca bakımı düzgün yapılmayan ip misinalarda av sırasında kopma problemleri yaşayabilirsiniz. İp misinanızın bakımını yaptıktan sonra yağlama işlemini mutlaka yapmanız gerekmektedir. İp misinanızı güzelce yıkadıktan sonra kuruması için bir süre bekleyin. Daha sonra yağlama işlemine geçebilirsiniz. Yağlama işlemi için bebek yağını kullanabilirsiniz. Bebek yağını eliniz ile ip misinaya iyice yedirin. Daha sonra boşalttığınız ip misinayı geri sararak ip misina yağlama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

İp misina yağlama ve ip misina bakımı işlemi oldukça kolay ve basit bir uygulamadır. Tek yapmanız gereken her av sonrasında bu işlemleri tekrar etmeniz olacaktır. Av sonrasında eve geldikten hemen sonra olta takımınızı dikkatli bir şekilde parçalara ayırarak temizlik işlemini mutlaka yapmalısınız. Unutmayın ki olta takımınızın ve ip misinanızın ilk gün ki performansını her zaman sergileyebilmesi için yapılacak olan bakım ve temizlik oldukça önemlidir.

Etiketler: misina
Haziran 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı