İp Misina Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

ip misina

Balıkçılık keyifli lakin bir o kadarda yorucu bir meslek ya da aktivitedir. Disiplin isteyen bir uğraş olan balıkçılıkta kullanılan malzemelerin oldukça kaliteli olması gerekmektedir. Kullandığınız malzemelerin kalitesi sayesinde balık avı sonrasında istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz. Av sırasında kullanılan misinaların dayanıklılığı oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle kullandığınız misina ip misina ise alırken dikkat etmeniz gereken püf noktalar vardır.

Alışveriş sırasında her ne alırsak alalım düşünce yapısında hep pahalı olan bir malzemenin en iyisi olduğunu düşünürüz. Bu düşünce yapısını neredeyse bütün eşya ve malzemelerimizi alırken uygularız. Lakin alınan uygun fiyatlı ürünlerde de aynı sonucu elde edebiliriz. Önemli olan aldığınız eşyanın kalitesi ve sağlamlığıdır. Kullanacağınız ip veya örgü misinalarınız yine kullanacağınız olta takımına bağlı olarak değişmektedir. Örneğin aynı bir ip misinayı her zaman kullandığınız olta takımınızın haricinde başka bir olta takımında kullanırken sorunlar yaşayabilirsiniz. Temin edeceğiniz ip misina belli standartları taşımak zorundadır.

İp misina alırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar;

  • İp misinanın yumuşak ve pürüzsüz olması av sırasında size avantaj sağlayacaktır. Ayrıca olta attığınız sırada ipinizin karışması gibi durumunu da engel olacaktır.
  • Kullanacağınız kalın ip çekeceğiniz balık tipine göre size büyük bir avantaj sağlayabilir lakin misinanızın kalın olması havada ve suda temas halinde spin avcılığın verimi düşürecektir.
  • Örgü misina tercihinizde örgü sayısının fazla olması misinanızın sağlamlığını ve dayanıklılığını arttırmaktadır. Ayrıca örgü sayısının arttıkça ipinizin su tutmasını azaltmaktadır.
  • Olta takımınızın rengine göre ip misinalarda da renk tercihi yapabilirsiniz. Farklı renk seçeneklerine sahip ip misinalarda olta takımınıza uygun bir rengi tercih ederek takımınızın kombinini sağlayabilirsiniz.
Etiketler: misina
Haziran 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı