İyi Bir El Feneri Kaç Lümen Olmalıdır?

iyi bir el feneri

Lümen, genellikle bir elektrik lambasının yaydığı ışık akısını tanımlamak için kullanılan bir ışık gücü ölçüsüdür. Işık Akısı Birimi lümen, lm kısaltmasıyla gösterilir. Kısacası bir metrenin ne kadar uzunluğa eşit olduğu her yerde aynı ise ve bireyden bireye değişiklik göstermiyorsa, lümen de bunun gibi olan ışık akısı birimidir.

 

Son dönemlerde el feneri üreten markalar ampullerin üzerine ne kadar ışık yaydığını lümen cinsinden göstermektedir. Ancak güç tüketimini de watt cinsinden belirtiyorlar. Ancak hangi ampul tipinin ne kadar watt tükettiğini ve kaç lümen ışık ürettiğini belirten tabloları incelemek gerekmektedir.

 

Yapılan araştırmalar sonucunda kullanılan el fenerleri 80 ile 150 lümen arasındadır. Fakat arabanızla ilgili bir iş veya tamirat yaparken karanlıkta kalan yerlere bakacaksanız, daha farklı bir el feneri tercih etmeniz gerekmektedir. Arabanızın içinde ya da elektrikler kesildiğinde elinizin altında iyi bir el feneri kullanmak istiyorsanız 100 ile 200 lümen arası bir led el feneri satın alabilirsiniz.

 

Kamp ve doğa yürüyüşü tarzı aktivitelerde kullanmak için 800 lümen ve üzerindeki el fenerleri arasında seçim yapabilirsiniz. Lümen değeri yüksek olan el feneri çeşitleri diğer modellere kıyasla daha yüksek fiyatlıdır.

 

El feneri modelleri hem az enerji tüketimi hem de yüksek ışık çıktısı özellikleri ile yaygın kullanım alanına sahiptir. Bu özellikleri taşıyan Taktik fenerler, arama kurtarma fenerleri, kamp fenerleri ve lambaları, projektör fener olarak da anılan güçlü fenerler yoğun şekilde kullanılmaktadır.

 

El feneri çeşitlerinde aydınlatma mesafesine etki eden pek çok faktör bulunmaktadır. Kısacası Aydınlatma mesafesi sadece lümene bağlı değildir. Lümen birebir LED’in gücü ile ilişkilidir. Ancak aydınlatma mesafesi LED’in gücü, yansıtıcının materyali ve geometrisine göre değişiklik göstermektedir. Koruyucu camın geometrisi de etkilidir. Bunların yanı sıra el feneri modelinin ışığı homojen mi yoksa odaklı mı dağıldığına göre aydınlatma mesafesi farklılaşmaktadır. El fenerinin kullanım amacına paralel aydınlatma mesafesi uzun veya kısa tutulmaktadır.

 

İhtiyacınızı karşılayacak iyi bir el feneri lümen değeri kullanım yapacağınız alana göre farklıdır. Bundan dolayı fener modelleri ve özelliklerini incelemeniz gerekmektedir.

Etiketler: el feneri
Ekim 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı