Jig Olta Nasıl Yapılır?

jig olta

Türkçemizde seğirtme tekniği olarak kullanılan jig balık avı tekniği tekneden veya bottan yapılan bir av tekniğidir. Polinezyalı bir balıkçı tarafından bulunan jigging balık avı, dipte veya orta suda bulunan balıkları yakalamak için uygulanan bir tekniktir.

Jig oltası kullanırken genellikle avlanan balıklar, sinarit, akya, orkinos, sarıkuyruk ve orfoz gibi balıklardır. Jig kullanımdaki asıl amaç derin sularda yaşayan avcı balıkları sahte yemlerle kandırarak avlamaktır. Jig oltasını kullanırken vurgun yemiş bir balık görüntüsü verdikten sonra oltayı iki metre dipten yukarı doğru daha sonra ara sıra sağa ve sola kıvırarak aksiyon vermeniz gerekmektedir. Daha sonra oltanızda hissettiğiniz ağırlık ile birlikte oltanızı sert bir hamle yaparak ağınıza takılan balığı yüzeye doğru çekebilirsiniz.

Balığı yüzeye çıkarırken yaptığınız hamle oldukça önemlidir. Yanlış yapacağınız hamlede balık ağzına takılan iğneden kurtulabilir. Bu nedenle oltayı sert bir şekilde yüzeye doğru çekerken yapacağınız hamle tasmalama olarak adlandırılmaktadır. İlk vuruştaki tasmalama olayı oldukça önemlidir. Bu hamleyi doğru yaptıktan sonra balığın büyüklüğüne göre balığı yüzeye doğru bir şekilde çekebilirsiniz. Jig balık avı tekniği dışarıdan bakıldığı gibi basit değildir. Jig balık avında oldukça yetenekli ve işi bilen biri olmanız gerekmektedir. Jig balık avında kullanacağınız sahte yemleri doğru bir şekilde kullanmanız balık avınızın başarılı bir şekilde sonuç vermesini sağlayacaktır.

Etiketler: jig
Mayıs 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı