Jig Oltası Nasıl Olmalı?

jig olta

Türkçemize yabancı bir dilden gelen jig balık avı tekniği, tekne veya bottan yapılan balık avı tekniğidir. Jig balık avı tekniği Polinezyalı balıkçılar tarafından bulunmuş bir tekniktir. Yoichi Mogi, Japon balıkçı olan bu adam tarafından bulunan bu avlanma tekniğinde kullanılan av yemi metal bir suni balık çeşididir.

Jig balık avı tekniğinde temel amaç kullanılan suni yemi dibe indirerek belli ritimler uygulayıp su altındaki balıkları yakalamaktır. Jig balık avı tekniğinde sarıkuyruk, orfoz, sinarit ve orkinos gibi balık türlerine kolaylıkla avlayabilirsiniz. Bu nedenle ummadığınız bir büyüklükteki balığı yakalamak için gerekli olan jig olta malzemesine sahip olmanız gerekmektedir. Yüksek kaliteye ve güce sahip jig olta malzemesi sayesinde av sırasında herhangi bir problem yaşamazsınız.

Jig balık avında kullanılan olta malzemeleri yüksek teknolojili ve kaldırma kuvveti yüksek malzemelerden yapılmıştır. Jig olta malzemesinde kullanılan kamış türü ise, kaldırma kuvveti yüksek, hafif ve esnektir. Hızlı misina sarabilen oltası sayesinde balık avınız başarı ile sonuçlanacaktır. Av sırasında kullanacağınız metal balıklar size problem yaratmadan hızlı bir şekilde dibe batmaya meyilli olarak üretilmişlerdir.

Dibe gönderdiğiniz metal jig yemi ile birlikte kamışınız aşağı ve yukarı kolaylıkla hareket edebilmektedir. Hızlı ve seri sarım yapabilen jigging makinesi sayesinde avınızı kolaylıkla tekneye çekebilirsiniz. Jig balık avında kullanılan jig yemleri, yansımalı ve hologramlı görüntüsü sayesinde balıkların dikkatine kısa sürede çekmektedir. Tekne ile çıkacağınız balık avında istediğiniz sonucu elde edebilmek için kaliteli ve birbirine uyumlu jig olta takımına sahip olmanız gerekmektedir.

Etiketler: jig
Mayıs 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı