Kamp Çadırı Nasıl Isıtılır?

Kamp Çadırı

Kış ve sonbahar aylarında kamp tatillerinden vazgeçmeyenlerin tek sorunu ısınma problemidir. Isıma problemini yanınıza alacağınız kullanımı kolay malzemeleriniz ile halledebilirsiniz. Kış aylarında yapacağınız kamp tatillerinizde uyku tulumu ve içlik gibi malzemeleriniz yanına almayı mutlaka unutmayın.

Isıma ihtiyacının haricinde olası bir aksilik yaşandığı zaman uyku tulumu ve içlik gibi eşyalarınız size yardımcı olacaktır. Kış kampı için bu tarz malzemeleri yanınızda bulundurmanız kamp tatilinin en önemli parçasıdır.

Kışın yapacağınız kamp tatilinde çadırı sıcak tutabilmek için taş ile ısıtma yöntemini kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey ocak ile ısıtılan taşları çadırınızın içerisine taşıyıp burada çadırınızı sıcak tutabilirsiniz. Burada unutulmaması gereken en önemli konu, ısıtılan taşların doğrudan çadıra getirilmemesidir. Eğer ısıtılan taşlar doğrudan çadıra konulursa çadırınız eriyebilir ve daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Isıtılan taşların çadıra zarar vermesini engellemek için en etkili çözüm taşlarını etrafını alüminyum ile sarmak olacaktır. Taş ısıtma yöntemi ile çadırınızı 6 veya 8 saat sıcak tutabilirsiniz. Çadırınızı mum ile yardımı ile sıcak tutabilirsiniz. Kamp tatilcileri bu yöntemi sıklıkla tercih etmektedir. Mum ile ısıtma yöntemi tercih edenlerin dikkat etmesi gereken en önemli husus, mumun konulduğu yerdir. Mum çadırın en güvenli bölgesine yerleştirilmelidir. Aksi takdirde yangın gibi sorunlar ile karşılaşabiliriz.

Oldukça eski yöntemlerden biri olan bir diğer ısıtma yöntemi ise toprak ile ısıtmadır. Bu ısıtma yönteminde çadırınızı kurduğunuz yer önemlidir. Çadırınızı kurduğunuz yeri belirledikten sonra büyük bir ateş yakmanız gerekmektedir. Daha sonra sönen ateşin küllerin üzerine toprak ile kapatıp üzerini yapraklar ile kapatın. Bu ısınan bölgenin üzerine kurduğunuz çadırda ısınma probleminizi rahatlıkla çözebilirsiniz.

Yanınıza alacağınız doğru kamp sobası ile ısınmanızı kolaylaştırabilirsiniz. Bu tarz teknolojik aletler genellikle pratik olduğundan sıkça tercih edilmektedir. Kamp sobalarının pek çok çeşidi mevcuttur. Kömür veya odun ile çalışan kamp sobaları uzun bir süre ısınmanızı sağlayabilir.

Kışın yapacağınız kamp tatillerinde doğru uyku tulumu tercihiniz vücudunuzu soğuklardan koruyacaktır. Kışın yapılan kamp tatillerinde uyku tulumu en önemli ekipmandır. Bunun yanı sıra temin edeceğiniz termal içlik ve termal çoraplar sizi her daim soğuk hava şartlarında sıcak tutacaktır.

Şişme yatak ve doğru mat takımı kış aylarında size uyku konforu sağlayacaktır. Ayrıca temin edeceğiniz ısı paketleri kamp tatillerinizi kolaylaştıracaktır. Kış ve sonbahar aylarında kamp tatili yapanların ısı paketlerini yanlarında mutlaka bulundurması gerekmektedir.

Etiketler: Kamp
Nisan 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı