Kamp Çantası Nasıl Hazırlanır? Yerleştirme Düzeni Nasıl Olmalıdır?

kamp çantası

Kamp tatili, doğa ile iç içe olmayı seven ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyen insanların en çok tercih ettiği tatil aktivitelerinden birisidir. Ekonomik açıdan pek çok insanın tercih ettiği kamp tatili, orman ve koy gibi huzurlu yerlerde tercih edilmektedir.

Tatil yapmanın en ucuz yöntemlerinden birisi olan kamp tatiline çıkılmadan önce planlanması gereken ihtiyaç listesi vardır. Kamp tatilinin en önemli ihtiyaç eşyası kamp çantasıdır. Doğada huzurlu bir ortamda eşsiz bir tatil yapmak için, öncelik olarak çantaya koyulması gereken öncelikli eşyalar vardır. İlk defa kamp tatiline çıkacak tatilciler için listenin en başında doğru kamp çantası alınması gerekmektedir. Doğru kamp çantasını seçerken çantanın ağırlığının minimum ağırlıkta olmasına dikkat edilmelidir. Kamp tatili boyunca sırtınızda taşıyacağınız çantanın size fazla yük olmaması için bu konu oldukça önemlidir.

Genellikle kamp tatiline sürekli çıkan tatilcilerin kullandığı kamp çantaları elli litrelik çantalar olmaktadır. Çantayı aldıktan sonra çantanın bel, boyun ve sırt ayarının yapılması gerekmektedir. Bu detay kamp çantasını sağlık açısından bir problem olmadan ve ağrı hissetmeden kamp boyunca taşımanı sağlayacaktır. Bir kamp çantasının en önemli noktası ise dengeli olmasıdır.

Ayrıca çanta alırken en önemli püf noktası kalite ve performans değerlendirilmesinin okunmasıdır.

Kamp çantasını hazırlarken acil ekipmanların koyulacağı yer en üst bölmede olmalıdır. Elinizin altında olmasını istediğiniz el feneri, yağmurluk ve harita gibi eşyalar üst kısma yerleştirilmelidir. Kamp sırasında kullanacağınız yedek kıyafet, uyku tulumu ve yemek pişirme araçları alt kısımda olmalıdır. Eşyaları yerleştirirken ağırlık merkezinin vücudunuzun ağırlık merkezi ile aynı hizada yer alması gerekmektedir. Aksi takdirde yürüyüş sırasında sırt, bel ve boyun gibi pek çok ağrılar yaşayabilirsiniz.

Çantaya yerleştireceğiniz hafif eşyalar üst kısımda olmalıdır. Geriye kalan ağır eşyalar ise alt kısımda yer almalıdır. Yürüyüş sırasında kamp çantasının vücuda temas eden kısımları ağırlığı kaldırabilecek olan yerler olması gerekmektedir.

Etiketler: Kamp
Nisan 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı