Kamp Ocağı Kaç Saat Yanar

kamp ocağı

Kamp tatiliniz sırasında doğada yapacağınız güzel bir günün ardından yemek yeme ihtiyaçları için ocağa ihtiyaç duyacaksınız. Bu nedenle kamp tatillerinizde ocağınızı yanınızda mutlaka bulundurmanız gerekmektedir.

Doğada keyifli ve eksiksiz bir tatil planı yaparken ocağınızı listeye eklemeyi unutmayın. Kamp ocağı yakarken dikkat etmemiz gereken en önemli husus doğaya zarar vermemektir. Kamp ocaklarınız kahvaltı ve akşam yemekleriniz için size arkadaşlık edecek en önemli kamp malzemelerinden biridir. Yemeklerinizin haricinde çay ve kahve içmek için kamp ocaklarını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kamp ocakları çeşitlerine göre fonksiyonel özellikler taşımaktadır. Odun ile yanan ocaklar da odun ve yanıcı çalı çırpı gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Bu ocakları kolaylıkla bozulmaz ve ateşini dilediğiniz zaman söndürebilirsiniz.

İspirtolu ocakları kullanım açısından oldukça kolaydır. Kamp sırasında hiçbir problem yaşamadan yemeklerinizi kolaylıkla yapabileceğiniz bir kamp ocak çeşididir. İspirtolu ocakları kolay sönebildikleri için yüksek rakımlarda kullanılmamaktadır.

Benzinli ocakları eğer kamp alanınız yüksek rakımlı yerde ise bu ocak türünü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Verimi oldukça iyi olan benzinli ocakların ateşini dilediğiniz saate kadar kullanabilirsiniz.

Kartuşlu ocaklar, kullanım açısından oldukça pratik ve basittir. Yakıt kullanması gerektiği için propan ve bütan gibi yakıtları yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Ayrıca kamp alanınıza gittiğiniz zaman hava şartlarına uygun olarak kamp ocakları için özel olarak tasarlanan termal kılıflar temin edebilirsiniz.

Kış aylarında kamp yapan kamp tatilcilerinin tüplü gaz ocaklarına özel olarak tasarlanan termal kılıflardan temin etmeleri, soğuk hava şartlarında ocağını donmasını engelleyecektir. Kamp ocağı yanma süreleri ürünlerin özelliklerine göre farklılık göstermektedir.

Etiketler: kamp
Nisan 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı