Köpek Kovucu Nedir? Nasıl Kullanılır?

köpek kovucu

Köpek kovucu cihazlar elde taşıması kolay ve kullanımı oldukça basittir. Köpek kovucularını evcil hayvanlarınızı eğitmek amacı ile kullanmanız mümkündür. Ayrıca köpek kovucuları canlıları istenmeyen yerlerden uzaklaştırmak için kullanılan bir üründür.

Köpek kovucularının yaydıkları ultrasonik ses kedi veya köpekleri uzaklaştırır. Bu ses dalgası yaklaşık 50 metreye kadar yayılmaktadır. Ultrasonik ses dalgaları köpeklerin reflekslerini değiştirir ve dikkatlerini dağıtır. Köpeklere karşı fobisi olan insanların sıkça tercih ettiği köpek kovucuları hayvanlara kesinlikle zarar vermez. Çevrenizde istemediğiniz köpek veya kedileri uzaklaştırmak için köpek kovucu cihazlardan kullanmanız en doğru seçenek olacaktır.

Köpek kovucuların çıkardığı ultrasonik ses dalgası sayesinde üzerinize gelen köpeklerin kaçmasını sağlayabilirsiniz. Köpek kovucu cihazların üzerinde bulunan To Repel tuşu ile köpekleri kendinizden ve çevrenizden uzaklaştırabilirsiniz. Köpek kovucu cihazının üzerinde bulunan bir diğer To Train tuşu ile evcil hayvanınızın eğitimini sağlayabilirsiniz.

To Repel tuşu, kovucu anlamına gelmektedir. Bir diğer tuş olan To Train tuşu ise eğitim anlamına gelir. Tuşlara basılı tuttuğunuz süre boyunca kırmızı led ışık ve ultrasonik ses dalgası yayılmaya devam edecektir.

Örnek verecek olursak; köpeğiniz bahçede bitkilerin ekili olduğu bir alanda gezerken ultrasonik sesi gönderdiğiniz zaman bir daha oraya girmeyecektir. Bunun nedeni sesten rahatsız olacağı için oraya gittiği zaman ultrasonik ses dalgasının geleceği düşüncesi ile bitkilerin ekili olan kısmına bir daha gitmeyecektir. 

Köpek kovucu cihazları son zamanlarda en çok tercih edilen ürünler arasına girmektedir. Özellikle çocuklar köpek korkularını bu sayede yenebilir ve güvenle okullarına gidip gelebilirler. Köpek fobisi olan her bireyin mutlaka yanında bulundurması gereken bir cihazdır. Bir köpeğe taş atmak veya zarar vermek yerine masum bir özelliği olan köpek kovucu cihazları hem sizin sağlığınız açısından hem de hayvanların sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Etiketler: köpek
Nisan 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı