LRF Olta Nasıl Atılır?

lrf olta

Lrf balık avı için kullanılan ekipmanları en iyi şekilde kombine edilmiş olması gerekmektedir. Lrf avcılık için gereken ekipmanlar hafif takım ve bu takıma uygun ekipmanlardan oluştuğu için ekonomik olarak biraz pahalı gelebilir. Ancak balık avınızın başarılı bir şekilde sonuç vermesini istiyorsanız bir miktar bütçenizin dışına çıkmanız gerekebilir.

Lrf olta ile balık avında daha uzak mesafelere olta atmak istiyorsanız eğer bütçe aşma olayını göz almanız gerekmektedir. Lrf olta ile balık avında kullanın misina ip misina olması gerekir. İp misinalar makine kafasından daha hızlı ver seri çıktığı için daha uzak mesafeye rahatlıkla olta atabilirsiniz. Lrf olta kullanan avcıların kullandıkları ip misinaların ince olması gerekmektedir. Lrf olta kullanarak atış yapan bir balık avcısı 0.03 milimetrelik bir ip misina kullanarak 20 metre uzağa olta atabilmektedir. Kısaca söylemek gerekirse ip misinanız ne kadar ince ise mesafe uzunluğunuzda bir o kadar uzun olacaktır.

Ayrıca Lrf olta ile balık avında bir diğer önemli olan ek malzeme ise kamış boyudur. Avcılık piyasasında her bütçeye uygun Lrf olta kamışı bulunmaktadır. Kullanacağınız kamışın atar aralığına uygun jig yemler atılmalıdır. Örnek verecek olursak 2 veya 10 atarlı bir Lrf kamış ile atacağınız en uygun ağırlıktaki yem 6 gram olmalıdır. Lrf olta ile atış yaparken yeminiz önünüze düşüyor veya daha az bir mesafeye gidiyorsa yanlış bir açıda oltayı bırakmış olabilirsiniz. Atış yaparken rüzgar yönünü de hesap ederek atış yapmanız gerekmektedir. Atış sırasında doksan derecelik bir açı oluştuktan sonra ipi bırakarak gerçekleştirilen atış tekniği en doğru açı olacaktır. Bunun dışında oltayı savurma şekliniz de oldukça önemlidir.

Etiketler: lrf
Mayıs 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı