LRF Oltayı Nasıl Kullanabilirim?

lrf olta

Hafif kaya balıkçılığı anlamına gelen Lrf avında kullanılan ekipmanların, Lrf olta takımına tamamen uyumlu olması gerekmektedir. Küçük türdeki balık türlerini avlamak için geliştirilen Lrf olta ile balık avı oldukça kolay ve basittir. Büyük bir disiplin isteyen bu balık avında kullanılan ekipmanlar oldukça hafif olduğundan dolayı yüksek efor harcamazsınız.

Ülkemizde son zamanlarda sıkça artmaya başlayan Lrf olta ile balık avında av disiplini oldukça önemlidir. Diğer avlanma yöntemleri ile hemen hemen aynı olan Lrf olta ile balık avı, at çek yöntemi uygulanarak yapılmaktadır. Tamamen hassas ve hafif olta kamışları kullanılarak yapılan bu av yönteminde silikon ve jig yemler kullanılmaktadır. Bu yöntemde genellikle atılan ağırlıklar 10 gram kadardır. Ayrıca Lrf balık avında kullanılan kamış ağırlığı ise 0 ile 18 gram arasında yer almaktadır.

Lrf olta ile balık avında misina, ip misina, yardımcı malzemeler, yemler, iğne ve ağırlık gibi ekipmanlar kullanılmaktadır. Ülkemizde genellikle kullanılan Lrf olta kamışlarının uzunluğu 7 ile 9 yani 230 ile 270 feet uzunluğundadır. Bunları ortalama ağırlığı ise 0 ile 10 gram arasında yer almaktadır. Bu tarz olta kamışların hassasiyet derecesi olarak ise ultra light kamışlar sıkça tercih edilmektedir.

Etiketler: lrf
Mayıs 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı