LRF Olta Nasıl Kullanılır?

lrf olta

Yaz aylarında ön plana çıkan balıkçılık ile birlikte öne çıkan balıkçılık stilleri arasında yer alan Lrf stili ne demektir? Lrf balık avcılığı hafif kaya balıkçılığı olarak bilinmektedir. Türkçe çeviri ile dilimize yerleşmiş olan hafif kaya balıkçılığı Lrf balıkçılık olarak bilinmektedir.

Kıyı şeridinde yaşayan balıkları avlamak için Lrf olta çeşitleri kullanılmaktadır. Türkiye’de lrf olta ile balık avı yapanlar deniz, göl ve çeşitli akarsularda balık avcılığı yapmaktadır.  Lrf balık avı tekniğinde kullanılan malzemelerin tamamen birbirleri ile uyumlu olması gerekmektedir.

Lrf balık avı içi kullanılacak olan kamış ve misinanın 16 ile 20 milimetre ağırlığında olması gerekmektedir. Ülkemizde lrf oltalar iki farklı isimde satışı yapılmaktadır. İlk bilinen satış adı lrf olan oltalar farklı satış firmalarında hrf olta adı altında satılmaktadır. Bu iki isim arasında hiçbir fark yoktur. Son derecede zevkli bir balık avı tekniği olan Lrf balık avında olta takımınızın oldukça kaliteli ve sağlam olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Lrf balık avında kullanılan malzemeler oldukça hafif kamışlar ve makineler kullanılarak üretilmiştir. Bu sayede atış yaparken oltanın ağırlığı sizi yormaz ve avınızı başarı ile gerçekleştirirsiniz. Lrf balık avında kullanılan yemler; silikon kurtçuklar, karides ve teke gibi çeşitli yemlerdir. Küçük yapılı olan bu yemler hafif olta ile oldukça iyi bir uyum sağlamaktadır.

Lrf olta ile balık avı yaparken yeminizin çok geride veya ileride kalmaması için olta takımınızın tamamen birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Ayrıca rüzgar yönünü iyi hesaplamış olmanız balık avınızın başarılı olması için oldukça önemlidir. Sağlıklı ve başarılı bir şekilde sonuç verebilmesi için, lrf ile balık avında oltanızın denize doksan derecelik bir açı ile kesişmesi gerekmektedir.

Etiketler: lrf
Mayıs 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı