Misina Çeşitleri Nelerdir? Özellikleri Nedir?

Misina çeşitleri

Misina, balıkçıların kullanmış olduğu olta takımının beden kısmında bulunan bir malzemedir. Misina iyi bir balık avı için en büyük etkenlerden biri olarak görülmektedir. Misina çeşitleri kullanım tiplerine ve şekillerine göre değişmektedir. Doğru yem ve misina seçimi olmazsa balık avı olumsuz sonuçlanır.

Ayrıca yanlış misina seçiminde balık avında balıklar misinayı fark edip ürkebilir. Misinanın kopmaya ve güneşe dayanıklı olması oldukça önemlidir. Balık avında balıklar yakalanma sırasında ağırlıklarının sekiz katı kadar kuvvet uygulayabilirler. Bu nedenle misina tercihiniz önemlidir.

Misina ipinin özelliği makaraya daha kolay sarılmasını ve kolay açılmasını sağlamaktadır. Yumuşak özelliği taşıyan misinalar makaralara elverişli olarak üretilmiştir. Sert olan misinalar ise el oltası için uygun bir tercih değildir.

Monofilament Misinalar

Monofilament misinalar genellikle ekonomik açıdan uygun olduğu için pek çok kişi tarafından tercih edilen bir üründür. Ancak Monofilament misinalar düğümlere karşı hassas ve dayanıksız olduğu için kullanılırken dikkat edilmesi gerekmektedir. Aşınma ve yıpranma açısından oldukça hassas olan naylon misinaların dayanıklı olması için naylondan iç ve dış hat olarak üretimi yapılmaktadır.

İp ve Örgü Misinalar

Örgü misinalar, çok ince birkaç filamentin saç örgüsü şeklinde örülmesi ile yapılmaktadır. Örgü misinalar bu açıdan oldukça sağlamdır. İp misinalar ise naylon misinalara göre daha uzun ömürlü kullanılan bir üründür. Fakat içerisinde yer alan polimerlerden dolayı oksijen teması ile bu lifler zarar görebilir. Aynı zamanda bu polimerler UV ışıkları etkisi altında kaldığı zamanda zarar görmektedir. Plastik ve slikon ipler sürtünmeye karşı dayanıklıdır. Bu açıdan çekme kuvveti daha yüksektir. Esneme oranları düşük olan örgü ve ip misinaların üzerlerinde çekme kuvvetinin artması için balmumu kullanılmaktadır.

Florokarbon Misinalar

Florokarbon misinalar hayalet misina olarak tanınmaktadır. Bu misina çeşidi neredeyse görünmeze yakın bir özellik taşımaktadır. Esneme oranları düşük olan florokarbon misinalar, diğer misina çeşitlerine göre sert ve kırılgan bir yapıya sahiptir. Ayrıca florokarbon misinaların çeker kuvveti düşüktür.

Fly ve Öncü Misinalar

Fly ve öncü misina ipleri avcılıkta yemleri daha ileriye atma ve çekmede kullanılan bir ürün çeşididir. Özel olarak üretilen fly ve öncü misinalar üretiminde, aşınma riskini azaltmak ve yüzdürücülüğü arttırmak için yağ veya silikon emdirilmiştir.

Etiketler: misina
Nisan 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı