Monofilament Misina Nedir?

monofilament misina

Uzun yıllardır satılan naylon içerikli bir misina çeşidi olan monofilament misina, Türkçede tek filament olarak bilinmektedir. Son derece karmaşık ve uzun süren bir süreçten geçen monofilament misina çeşidi farklı moleküllerin birleşimi sonucu meydana gelmiştir.

Monofilament misinaların asıl özelliği içerisine suyu çekmesi ve suda yavaş batması ile bilinmektedir. Kullanım avantajlarından bahsedecek olursak balıkçıların sıkça tercih ettiği bir misina çeşididir. Çeşitli renk çeşitleri ile göz kamaştıran monofilament misina çeşitleri ayrıca farklı ağırlık çekerine sahip misina türüdür. Ayrıca flourocarbon ve ip misina çeşitlerine oranla daha ucuz ve hesaplıdır.

Esnek yapısı sayesinde pek çok avı çeşidinde avantaj sağlamaktadır. Balık avı sırasında takılma problemi yaşadığınız sırada olta takımınızı kurtarmayı kolaylaştırmaktadır. Kayalık bir alanda balık avı yapacaksanız eğer mutlaka monofilament misinaları tercih etmelisiniz. Bu misina çeşitleri kayalık alanlarda aşınmaya oldukça dayanıklıdır. Ayrıca yuvarlak yapısı özelliği ile makaraya kolay bir şekilde sarılmaktadır.

Esnek ve yumuşak bir yapıya sahip olan monofilament misinalar ile kolay bir şekilde düğüm atabilirsiniz. Ayrıca monofilament misinalar en geniş renk seçeneğine sahip misina çeşitleridir. Genellikle şeffaf ve mavi renkleri tercih edilmektedir.

Yalnız monofilament misinalar suyu içerisine çektiği için çok fazla su içerisinde tutulması gerekmektedir. Aşırı suya maruz kalma durumunda kopma problemleri yaşayabilirsiniz. Naylondan üretilen monofilament misina çeşitleri güneş ışığına maruz kalma durumunda deforme olabilirler.

Etiketler: monofilament
Haziran 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı