Nasıl Kamp Yapılır?

Nasıl Kamp Yapılır?

Kamp tatilini ilk kez yapanlar için bilinmesi gereken pek çok kurallar ve ihtiyaç duyulan malzemeler vardır. Sıkıcı tatil otellerinden uzaklaşmak isteyen ve kalabalıktan uzak bir yerde doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenler için kamp tatili eşsiz bir seçenektir. Yalnız kamp tatili göründüğü kadar kolay değildir. Bunun için özel ekipmanlar ve malzemeler olması gerekmektedir. Kamp tatilinizi doğada yapacağınız için yanınızda bulundurmanız gereken ekipmanların listesini eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekir.

Öncelikle kamp planı yaparken almanız gereken ilk malzeme sadece bir çadırdır. Çadır sizin gittiğiniz ortamda güvenle içerisinde barınacağınız bir kamp malzemesidir. Bu sayede soğuktan, rüzgardan ve yağmurdan rahatlıkla korunabilirsiniz. Çadır tercihinizi yaparken sağlamlığına ve dayanıklı oluşuna dikkat etmelisiniz.

Kamp için yola çıkacağınız zaman küçük veya orta boy kamp için özel olarak tasarlanan bir sırt çantası temin edin. Bu çanta içerisine kamp sırasında yiyeceğiniz yemekler, yemek malzemeleri, kıyafetler, havlu, temizlik ihtiyaçları ve eğlencelik oyunlar gibi eşyalarınızı koyabilirsiniz.

Kampta ihtiyaç duyacağınız malzemelerin listesini çıkarın. Konaklama sırasında kişi sayısına göre uygun olan bir çadır tercih etmelisiniz. Kamp için soğuk bir mevsimi tercih edenler yanlarına mutlaka uyku tulumu almaları gerekmektedir. Uyku tulumu bedeninizi daima sıcak ve güvende tutacaktır. Yemek yemek için gerekli olan malzemeleri yanınızda bulundurmanız gerekir. Ayrıca gece karanlığı çöktüğü sırada ihtiyacınız olacak aydınlatma malzemenizin yanınızda olduğundan emin olun. Bunun için el feneri ya da kafa lambası sizin için yeterli olabilir.

Doğada yapacağınız kamp tatilinizde yanınızda mutlaka bulundurmanız gereken bir diğer malzeme ise böcek kovucu spreylerdir. Herhangi bir oluşacak probleme karşı ilk yardım çantanızın yanınızda olduğuna emin olun. Kamp için üretilen mataralar ve kahve makinelerinden yararlanabilirsiniz.

Banyo ihtiyaçlarınızı kampa çıkarken azaltmanız gerekmektedir. Eşyalarınızı ne kadar az tutarsanız taşıyacağınız yük miktarı da o kadar az olur. Yiyecek seçimlerinizde kolay ve pratik olan yiyecekler seçmelisiniz. Hazır makarna ve konserveler ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.

Kamp sırasında sıkılmamanız için yanınıza eğlencelik eşyalar alabilirsiniz. Elektronik cihazlarınızın hepsini yanınıza almanıza gerek yoktur. Taşınabilir cihazlarınızı yanınıza almanız yeterli olacaktır. Doğal ortamda doğa ile iç içe bir tatil geçirmek istiyorsanız laptop veya tablet gibi eşyalarınızı yanınıza almanıza gerek yoktur. Güvenlik için cep telefonunuzu yanınızda bulundurmanız yeterli olacaktır. Ve kamp sırasında ölümsüzleştirmek istediğiniz anlarınız için fotoğraf makinenizi yanınızda bulundurabilirsiniz.

Kamp tatilinizi en sade bir şekilde yapmak doğa ile kendinize eşsiz bir uyum sağlayacaktır.

Etiketler: Kamp
Nisan 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı