Okuma Olta Makinesi Rehberi

okuma-olta-makinesi-rehberi

Günümüzde yoğun ve stresli iş hayatı nedeniyle insanlar, rahatlamak ve stres atmak için çeşitli aktivite ve hobi arayışına girmişlerdir. Bu arayışların başında da balık tutma gelmektedir. Balık tutma kişiyi fazlasıyla sakinleştiren ve stresini alan bir aktivitedir. Bunun yanı sıra ekonomik anlamda da profesyonel olarak da yürütülen bir iştir. Bu iki nedenden dolayı insanlar balık avlama ekipmanlarına çokça önem vermektedir. Bahsi geçen bu ekipmanların başında da olta makineleri gelmektedir. Olta makinelerini tercih ederken mutlaka markasına önem verilmelidir. Bu makinenin daha kaliteli olacağı anlamına gelir.

Balıkçılık dünyasında hatırı sayılır bir kalite skalasına sahip olan Okuma, son dönemlerde çok fazla popüler hale gelmiştir. 1898 yılında Japonyada kurulan bu marka, kurulduğu günden bu yana  en çok tercih edilen marka konumuna erişmiştir. Kalitesi ve geniş ürün skalası ile fark yaratan Okuma olta makinelerini yakından tanımak istiyorsanız bu içeriğimiz tam size göre. İçeriğimize göz atarak Okuma olta makineleri hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Keyifli okumalar.

Neden Okuma Olta Makinalarını Tercih Etmeliyiz?

Balıkçılık alanında oldukça tercih edilen ve popüler bir marka olan Okuma, tüm balıkçılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Üretmiş olduğu balıkçılık malzemeleri ile ön plana çıkan Okuma firması, yüksek teknolojiye sahip ürünlerle balıkçılara üst düzey hizmet sağlamaktadır. Dayanıklı iskelet tasarımı, son teknolojik özellikleri ve ürün çeşitliliği nedeniyle farklı balık tutma tekniklerine göre özel çözümler sunmaktadır. Okuma olta makinaları; Kolay kavrama, korozyona dayanıklı şık tasarımı sayesinde  uzun süreli kullanım olanağı sunar.

Yenilikçi ve üstün teknolojiye sahip ürün serisiyle dikkat çeken Okuma olta makinaları, hızlı sarım özelliğiyle hızlı balık avlama kolaylığı sağlamaktadır. Alüminyum ve karbon alaşımlı kol ve gövde yapısı, dış etkenlere karşı ultra dayanıklılık kazandırır. Bu yüzden dolayı Okuma olta makinaları kesinlikle tercih etmeniz gereken ürünlerin başında gelmektedir.

Okuma Olta Makinası Modelleri

Çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Okuma olta makineleri, farklı balık avla tekniklerine ve koşullarına özgü ürünler sunmaktadır. Spinning balıkçılık tekniğinden, Lrf balıkçılığına kadar uygun ürün yelpazesine sahip olan Okuma olta makinesi modelleri; farklı boyutlar, kapasiteler ve özelliklerle donatılmış birçok seçenek de beraberinde sunmaktadır.

Bahsi geçen olta makinesi modelleri, 18 farklı seriden oluşmaktadır. Bunlar; Arıa, Cortes, Cavalla, Scorpio, ITX, GT. Hakai, Azores, Trio, Ceymar, Tesoro,  Alaris, Rockaway, Revenger, Wave off, Salina, Makaira ve Epixor’dır. Gelin bu olta makinaları serisini yakından tanıyalım.

Okuma Arıa Olta Makinesi Serisi

Okuma Aria Olta Makinası Serisi, balıkçılık tutkunları için tasarlanmış tasarım harikası bir olta makinesi serisidir. Okuma markasının  ürün gamındaki birinci sınıf ürünlerden olan Arıa kalite, dayanıklılık ve performans konularında yüksek standartlara sahiptir. Bu seri yeni başlayan amatör balıkçılar için uygun seçeneklerle doludur.

Balık avlamaya yeni başlayanlar için biçilmiş bir kaftan olan Arıa, iç ve dış aksamlarıyla ön plana çıkmaktadır. Paslanma karşıtı özel tasarımıyla göz dolduran Arıa serisi, korozyon oluşumunu engeller. Böylelikle uzun yıllar balık tutmak olanağı tanır.

Daha çok lrf ve spin balıkçılığı  için tasarlanan Arıa Serisi, güçlü kalama sistemi ve pul- dişli yapısı sayesinde güçlü bir drag gücü sunar. Ayrıca,  Grafit kompozit materyali ve anodize alüminyum makarası siklonik atış ayrıcalığı sunar.  Eğer spin ve lrf balıkçılığına yeni başlıyorsanız, Arıa Serisi sizin için mükemmel bir seçenek olabilir. Fiyat-performans açısından tatmin edici sonuçlar sunan bu ürünle balık avı keyfini çıkarabilirsiniz.

Okuma Arıa Serisi Ürünleri

Okuma ITX Olta Makinesi Serisi

Okuma serisinin şüphesiz en çok tercih edilen ürünlerinden olan ITX serisi, spin balıkçılığı için mükemmel bir seçenektir. Okuma ürünlerinin yelpazesinde dayanıklılığı ve kalitesiyle ön plana çıkan ITX, daha çok orta veya üst düzey balıkçılar için tercih edilebilirliği yüksek bir olta makinesidir.

Profesyonel balıkçılara her açıdan kolaylık sağlayan Okuma ITX, alüminyum yapılı gövdesi nedeniyle yüksek dayanıklılığa sahiptir. Siklonik Akış Rotor sistemini sahip olan ITX serisi, rotor boyunca hava akışını artırdığından dolayı, kolay kurumasını sağlayarak korozyon oluşumunun önüne geçer.

Tatlı su balıkçılığı ve kıyı balıkçılığı için tasarlanan bu seri,  7hpb + 1rb yüksek performanslı bilya sistemi, hassas makine pirinç pinyon dişlisi sayesinde kıyı ve tatlı su balıkçılığından büyük avantaj sağlar. Buna ek olarak, hidroblok contalı çok diskli karbon fiber kalama sistemi balığın hızlı bir şekilde tutulmasına yardımcı olur. Eğer balıkçılıkta alanında daha profesyonel bir ürün arıyorsanız, Okuma ITX serisi mükemmel bir seçenek. Aşağıda sizin için seçmiş olduğumuz ürünlere bakarak, balıkçılığın tadını çıkarabilirsiniz.

Okuma ITX Serisi Ürünleri

Okuma GT Olta Makinesi Serisi

Okuma serisinin belkide en iyi tasarıma sahip ürünü olan Gt modeli, görünüş açısından oldukça renkli bir yapıya sahiptir. Alışılagelmiş olta  makinesi renklerinden ve tasarımlarından farklı bir görünüme sahip olan Okuma GT, spin balıkçılığı için tasarlanmış bir ürün olma özelliği taşıyor.

Yarı profesyonel balıkçılar için üretilen bu ürün, yavaş salınım sistemi özelliği ile misinanın daha kolay sarılmasını sağlayarak, büyük avantaj sağlamaktadır. EVA düğmeli karbon fiber sap tasarımlı tutuş sapına sahip olan Gt serisi, ergonomik açıdan tutuş kolaylığı sağlayarak olta makinesinin daha rahat kontrol edilmesine yardımcı olur.

Trolling balıkçılığı için tasarlanan Okuma Gt, Çift kollu bir tasarıma sahip olduğundan dolayı sert çekişlerde ve yüksek dönme durumlarında bükülmelere karşı direnç gösterir. Bunun yanı sıra RESII sistemi sayesinde, rotor sistemi bilgisayar tarafından ayarlanarak, kusursuz bir denge profili çizilmesine olanak tanır. Eğer size yarı profesyonel bir balıkçıysanız ve balıkçılıktan gelir elde etmeyi hedefliyorsanız, Okuma Gt modelini tercih etmenizi öneririz.

Okuma GT Serisi Ürünleri

Okuma Hakai Olta Makinesi Serisi

Okuma Hakai serisi, sıklıkla tercih edilen olta makinesi serilerinin başında gelmektedir. Profesyonel ve amatör balıkçılar için mükemmel bir seçenek haline gelen Hakai serisi, güçlü tasarımı ve yapısı sayesinde eşsiz bir balıkçılık deneyimi sunmaktadır. Bu nedenden dolayı da segmentindeki diğer olta makineleri ile kıyaslandığında açık ara öndedir.

Sazan balıkçılığı ve trolling balıkçılığı için efsane bir tasarıma sahip olan Hakai modeli,  magnezyum çerçeveli tasarımı sayesinde korozyona dayanıklı bir yapıya sahiptir. Dream Tackle Design süper ayarlı makara sistemi, Okuma Hakai olta makinesinin çok uzun aralıklı atışlarda kusursuz bir performans sergiler.

Sazan balıkçılığı için özel tasarlanan bu ürün, 2 uçta preslenmiş hassas SUS toplarına sahip olmasından dolayı, Mukavemet ve pürüzsüz dönüş sağlayıp aynı zamanda da mükemmel bir denge noktası kurulmasına yardımcı olur. Bunun yanında salam vuruşlara karşı tasarlanmış olan  Quick Set  özelliğiyle ters dönüşler de anında frenleme sağlayıp, balık tutarken daha rahat etmenize olanak tanır. Kusursuz özelliklere sahip olan ve fiyat açısından da avantaj sağlayan Okuma Hakai serisini tercih ederek, unutulmaz bir balıkçılık deneyimi yaşayabilirsiniz. Bunun için aşağıda sizin için seçmiş olduğumuz modeli inceleyebilirsiniz.

Okuma Hakai Serisi Ürünleri

Okuma Ceymar Olta Makinesi Serisi

Okuma Ceymar serisi, balıkçıların farklı balık türlerini ve av koşullarını hedeflemeleri için geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Tatlı su ve tuzlu su balıkçılığına uygun olarak tasarlanan Okuma Ceymar serisi, kusursuz teknolojik tasarımlara sahip olduğu için farklı türdeki balıkları rahatlıkla avlama garantisi sunmaktadır.

Açık deniz balıkçılığı için uygun yapıya sahip olan Ceymar serisi  paslanmaz çelik rulmanlar, hafif alüminyum kasalar ve sağlam sargı sistemleri sayesinde zorlu balıkçılık koşullarında üstün bir performans sergilemektedir. Dengi ürünlere göre muhteşem bir yapıya sahip olan bu makine pürüzsüz ve sessiz bir işleyiş  sunduğundan dolayı, avlanma sırasında titreşimleri ve sesleri en aza indirerek, balığın uyarılmasını büyük ölçüde engeller.

Fiyat-performans dengesi açısından da oldukça çekici bir ürün haline gelen Ceymar olta makinesi serisi, uygun fiyatlı olmalarına rağmen yüksek kaliteli özellikler sunarlar. Sunmuş oldukları bu özellikleri başında, ideal devir yapısı, yüksek (drag) çekme gücü, hassas  eliptik dişli sistemi ve ergonomik tutuş tasarımı gibi özellikler gelmektedir. Bahsi geçen bu teknoloji harikası ürüne sahip olarak dilediğiniz balığı kısa sürede yakalayabilirsiniz. Böylelikle balıkçılık sporunun tadını doyasıya çıkabilirsiniz. Sizde bu keyifli deneyimi yaşamak için aşağıda sizler çin listelediğimiz ürünlere göz atabilirsiniz.

Okuma Ceymar Serisi Ürünleri

Okuma Alaris Olta Makinesi Serisi

Okuma markasının en uygun fiyat etiketine sahip olan ürünlerin arasında yer alan Alaris, daha çok amatör balıkçılara hitap eden bir üründür. Hobi balıkçılığı için uygun tasarıma sahip olan bu ürün, hem fiyat hem de özellikleri bakımından sizlere oldukça avantaj sağlamaktadır. Sahip olduğu özellikleri yakından incelemek gerekirse;

Paslanmaz çelik rulmanlara sahip olan Okuma Alaris, Siklonik Akış Rotor teknolojisi sayesinde  uzun ve profesyonel atış imkanı tanır. Tasarım harikası olarak da bilinen Alaris serisi anti-reserve özelliği ile, dönüş anında kolaylık sağlaması adına, ayarlanabilen ters dönüş kilidi özelliği sunmaktadır. Ayrıca bunların yanı sıra bilgisayar tarafından tanımlanmış RESI II rotor dengeleme sistemi mevcuttur. Bu özellik ile beraber olta makinesinin dengesi sağlanır.

Hem kullanım açısından hemde fiyat açısından büyük avantaj sağlayan Alaris, Paslanmaya dayanıklı grafit gövde ve rotor sistemi ile, uzun ömürlü kullanım garantisi sağlamaktadır. Zorlu şartlar baz alınarak tasarlanan Alaris, en zor hava koşullarında en büyük balığı bile rahatça tutabilirsiniz. Bu sebepte dolayı sizi asla yarı yolda bırakmaz. Yüksek kaliteli Okuma Alaris, ürününü hemen sipariş ederek, bu büyüleyici ürünü kullanabilirsiniz. Size Okuma Serisini yakından tanıyp deneyimlemek için hemen siparişinizi oluşturabilirsiniz. Ama öncesinde sizin için seçmiş olduğunuz ürünleri incelemeniz daha doğru olacaktır.

Okuma Alaris Serisi Ürünleri

Okuma Revenger Olta Makinesi Serisi

Jig olta makinelerinden biri olan Okuma Revenger modeli, genellikle amatör balıkçılar ve yeni başlayanlar için tasarlanmış bir ürün gamına sahiptir. Yeni başlayanlar için büyük kolaylık sağlayan bu seri, profesyonel balıkçıların ihtiyaç duyduğu yüksek performanslı özelliklere sahip değildir.

Spin olta balıkçılığı için uygun bir tasarıma sahip olan Revenger, yumuşak dönüşleri destekleyecek olan 1 bilyalı bilya yapısına sahiptir. Tamamiyle yeni başlayan amatör balıkçılar düşünülerek tasarlanan bu ürün serisi, akıcı makara ve rotor dengeleme sistemi ile hem misina bükülme sorunun önüne geçer. Hemde mükemmel sarım ve yumuşak dönüş olanağı sağlar.

Tüm Okuma ürünlerinde olduğu gibi bilgisayar destekli rotor dengeleyici sistemlere sahiptir. Bunun yanı sıra, paslanmaz çelik gövde yapısı sayesinde korozyonlara dayanıklı bir duruş sergiler. Kolay kullanım yapısına sahip olan Revenger serisi, anti-reserve özellikli yapısı ile dönüş anında olası olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına ayarlanabilen ter dönüş kilidi özelliği sunar. Eğer balıkçılık ile yeni yeni başladıysanız ve bu yüzden dolayı da kolay ve hafif yapıya sahip bir olta makinesi arıyorsanız, Revenger olta makinesi kesinlikle tercihleriniz arasında yer almalıdır. Hemen aşağıda sizin için listelediğimiz ürünleri inceleyerek, balıkçılık keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Okuma Revenger Serisi Ürünleri

Okuma Wave off Olta Makinesi Serisi

Okuma Wave serisi genellikle amatör balıkçılar için tasarlanmış bir üründür. Bu seri, temel balıkçılık gereksinimlerini karşılamak için üretildiğinden dolayı kullanımı kolay, dayanıklı ve uygun fiyatlı bir üründür. Oldukça üstün bir yapıya sahip olan Wave off, tatlı su balıkçılığı ve hafif tuzlu su balıkçılığı için ideal bir ürün olma özelliği taşımaktadır.

Spin olta balıkçılığında kusursuz sonuçlar sunan Okuma Wave off serisi, grafit makara yapısı sayesinde uzun ömürlü ve kaliteli bir kullanım garantisi sunar. Bünyesinde bulunan çok diskli kalama (multi-disk drag), özelliği ile balığın ani ve hızlı hareketlerine karşı hassas bir direnç sağlar. Bu, balığın hat üzerinde fazla gerilme yapmadan kontrol altında tutulmasını sağlar. Böylelikle avınızı daha rahat yakalamanızı sağlar.

Yeni başlayanlara kolaylık sağlaması açısından bilgisayar destekli rotor dengeleme sistemi mevcuttur. Bu sayede titreşimi azaltarak balığı daha kolay yakalamanıza olanak tanır. Spin balıkçılığında kusursuz sonuçlar yaratan okuma wave olta makinesi serisi, kullanıcılar açısından yüksek verimlilik sağlamaktadır. Her açıdan büyük kolaylık sağlayan bu seri ile dilediğiniz balığı vakit kaybetmeden yakalayabilirsiniz. Okuma markasının en tercih edilen üyesi olan Wave serisin tercih ederek, balıkçılık deneyiminizi katlayabilirsiniz. Bu konuda sizlere referans olması adına listelediğimiz ürünleri inceleyebilirsiniz.

Okuma Wave Off Serisi Ürünleri

Okuma Salina Olta Makinesi Serisi

Okuma ailesinin en çok tercih edilen üyelerinin başında gelen Salina serisi, daha deneyimli ve profesyonel balıkçılar için tasarlanmış bir olta makinesi türüdür. Bu seri, daha büyük ve güçlü balıkları avlamak veya zorlu av koşullarıyla başa çıkmak isteyen balıkçılar için uygundur. Üstün bir tasarıma ve teknolojiye sahip olan bu seri ile profesyonel bir balıkçılık deneyimi yaşayabilirsiniz.

Jig olta balıkçılığı için özenle tasarlanan bir ürün olan Salina serisi, dayanıklı magnezyum alaşımlı gövde tasarımı ile sert ve korozyona dayanıklıdır. Bunun yanı sıra Kalama gres yağı ile kayganlaştırılmış, yüksek verimli Dual Force (CDF) kalama sistemine sahip olup, oltayı geri sarma sırasında oluşabilen sürtünmeleri en aza indirir.Böylelikle uzun ömürlü bir kullanım garantisi sunar.

Profesyonel teknoloji, tasarım ve kullanım ayrıcalığı sunan Okuma Salina serisi, hassas ayarlamalar yapabileceğiniz, çok diskli kalama ayarı bulundurmaktadır. Bu ayar sayesinde en hassas ayarlamalarınızı kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Aynı zamanda Salina serisi HDGII teknolojine sahip olduğu için, dişlilerde zamanla meydana gelen korozyonu da engeller. Kusursuz bir teknoloji ile donanımlandırılmış Salina sayesinde denizlerde üstün bir performans sağlayıp, dilediğiniz sularda istediğiniz balığı avlayabilirsiniz. Sizde profesyonel bir deneyim için Salina serisini deneyimleyip, balıkçılık deneyiminizi ikiye katlayabilirsiniz. Bunun için sizlere kılavuzluk yapacak ürün seçeneklerini sıraladık. dilediğinizi inceleyerek satın alabilirsiniz.

Okuma Salina Serisi Ürünleri

Okuma Makine Serisi Fiyatları

Okuma olta makineleri profesyonel, amatör ve yarı profesyonel balıkçılar arasında çok popüler bir markadır. Oldukça popüler hale gelen Okuma olta makinesi fiyatları, seriden seriye değişiklik gösterebilmektedir. Bu olta makinesi serileri pek çok gelişmiş teknolojik özelliği bünyesinde barındırdığından dolayı, diğer olta makinelerine kıyasla rekabetçi fiyatlar sunmaktadır. Amatör balıkçılardan profesyonel balıkçılara kadar pek çok kişiye hitap eden olta makineleri için farklı fiyat aralıkları mevcuttur.

Amatör balıkçıların tercih ettiği başlangıç seviyesindeki olta makineleri genel olarak daha uygun fiyatlı olmaktadır. Başlangıç seviyesindeki bu olta makineleri fiyat performans açısından çok avantajlıdır. Orta seviyedeki olta makineleri ise fiyat açısından başlangıç seviyesindeki olta makinelerine göre biraz daha yüksektir. Profesyonel balıkçılara hitap eden profesyonel makinalar ise, daha yüksek fiyatlara sahiptir.

Fiyat sklası; makinenin özelliklerine, kapasitesine, malzeme kalitesine ve tasarımına göre farklılık gösterir. Bu nedenle fiyat bilgisi almak için iletişime geçebilirsiniz.

Size Okuma makinaları konusunda profesyonel deneyimini yaşamak istiyorsanız, Okuma olta makineleri sayfamızı ziyaret ederek, avantajlı fiyat ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

Etiketler: okuma olta makinesi
Kasım 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı