Olta Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

olta makinesi

Balık avındayken doğru oltayı seçmediğiniz sürece balık tutmaktan keyif alamazsınız. Balık avına çıkarken balık tutacağınız yerden tutun da avlamayı tercih ettiğiniz balık türüne ve tekniğine uygun olarak bir olta takımı malzemesi tercih etmelisiniz. Ürün çeşitliliğinin çok fazla olduğu balıkçılık avı malzemelerinde amaç en iyi olta takımını ve uygun olta takımını temin etmektir.

Öncelikle nerede ve ne tür balık avına çıkacağınız konusunda bir yer ve balık belirleyin. Daha sonra bu av türüne ve tekniğine uygun olan av malzemelerini bir liste yapıp bu şekilde alışverişe çıkın. Liste yapmanız oldukça önemlidir. Yapacağınız listeye göre temin ettiğiniz malzemelerde av sırasında herhangi bir aksilik veya problem yaşamazsınız.

Ülkemizde tuzlu su balıkçılığı ile ilgilenen çok fazla balıkçı vardır. Tuzlu suda yaşayan balık türleri çok fazla büyük olmadığından dolayı kaldırma gücü aşırı yüksek makineleri tercih etmeniz şart değildir. Ancak temin edeceğiniz oltanın dayanıklı olması oldukça önemlidir. Kayalık olan bölgelerde balık avına çıktıysanız eğer oltanız kayaya sıkışabilir ve oltanızı kurtarma sırasında eğer olta dayanıklı değilse hasar görebilir.

Sazan balık avına çıkan bir balıkçı olta takımı seçimi konusunda oldukça dikkat etmelidir. Sazan büyük ve ağır balıklar olduğu için makine gücü fazla olan olta takımını temin etmeniz gerekmektedir. Olta makinesi olta kamışının takıldığı kısımdır. Olta makinesinde kullanılan malzemeler tamamen olta verimini etkilemektedir. Başlangıç seviyesinde mahmuzlu dişliler sizin için en uygun seçenek olacaktır. Helezon dişli olta makineleri dayanıklı olmanın yanı sıra ağırlığı yüksek olan balıkları kolaylıkla kaldırmaktadır.

Balık avında daha agresif balıkları yakalamak için yola çıktıysanız eğer yüksek devirli makineleri tercih etmeniz gerekmektedir. Balığın oltaya gelmesini sağlamak için düşük devirli makineleri kullanarak yemi yavaş bir şekilde hareket ettirebilirsiniz. Ayrıca olta makinesi alırken bilya kalitesine ve sayısına dikkat etmeniz gerekmektedir. Olta makinelerinde bilya sayısı arttıkça balık tutmak size daha keyif verecektir.

Etiketler: olta
Haziran 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı