Olta Makinesi Atma Teli Yayı Nasıl Takılır?

olta atım teli

Olta makineleri tuttuğunuz balığı size getiren kullandığınız olta takımının en önemli parçasıdır. Olta makinelerinin içerisinde yer alan makara çok iyi bir şekilde tasarlanmıştır. Bu makara sayesinde uyguladığınız kuvvet ile 200 veya 300 kiloya kadar bir balıkla kolaylıkla mücadele edebilirsiniz.

Denizde kullanılan olta makinesi çeşidi spin tip makineler olarak bilinmektedir. Bu tarz makinelerin üst kısmında misinanın sarıldığı bir kafa mekanizması mevcuttur. Ayrıca aşağı kısmında da mekanizmayı yöneten bir gövde vardır. Olta makineleri çeşitlerinden bahsedecek olursak; Spin Olta Makineleri, Spincast Olta Makineleri, Çıkrık Olta Makineleri, Fly Olta Makineleri ve Baitcast Olta Makineleridir.

Olta makinelerinde bulunan temel parçalar arasında yer alan kılavuz teli, sabit duran makaranın etrafında tur atarak misinanın makaraya düzgün bir şekilde sarılmasını sağlamaktadır. Öne doğru açıldığı zaman misina serbest bırakarak kapandığı zaman kavrar. Kılavuz teli sayesinde misinanın sürtünme olayı minimuma inerek akıcı bir şekilde makara sarımı yapılmış olur.

Olta makineleri misinayı sardığımız olta takımının kafa kısmıdır. Olta takımları arasında açık kafa ve kapalı kafa olta makineleri yer almaktadır. Açık kafa olta makinelerinde kafa kısmını gözle görebilirsiniz. Kapalı kafa olta takımlarında ise kafa kısmını gözle göremezsiniz. Misinanın atım teli vardır. Bu atım teli misinanın boşalmasına izin veren veya engelleyen bir mekanizma olarak bilinmektedir. Atım telini kapalı tuttuğunuz zaman misina boşalmaz. Atış yapmak istediğiniz zaman atım telini açık bırakmanız gerekmektedir.

Etiketler: olta
Haziran 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı