Paletle Yüzmenin Faydaları Nelerdir? Nasıl Yüzülür?

Paletle yüzme

Yaz tatillerinin en keyifli aktivitelerinden biri olan yüzme, sadece bir yaz eğlencesi değildir. Vücut ve zihin sağlığına pek çok etkisi olan yüzme sporu, ayrıca esnekliğini ve kas kuvvetinizi arttırmaktadır. Yüzme sporunu yaparken aşırı kilolu olmanız ya da yaşınızın büyük veya küçük olması önemlidir. Yüzme sporu herkesin yapabildiği en sağlıklı spor dallarından biridir.

Yüzme, kişilerde kalp krizi riskini azaltmaktadır. Yüzme sırasında her ne kadar bir ekipmana ihtiyaç duyulmasa bile yüzme sporunun kendisine ait ekipmanları bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de yüzme paletidir. Yüzme paleti, yüzme sırasında yüzücülerin daha süratli yüzmesini ve suda daha hızlı ilerlemesini sağlamaktadır.

Yüzme sporu ile ilgilenen her sporcunun yüzme paletine sahip olması gerekmektedir. Yüzme paletlerinin kullanım alanlarına göre çeşitleri bulunmaktadır. Örneğin; teknik dalış veya zıpkınla balık avına çıkanların palet modelleri daha farklıdır. Bunun nedeni su altına dalış yapacağınız sırada ayağınızda bulunan paletin daha sert ve daha geniş olması gerekmektedir. Akıntılı bir suda dalış yapanların ise daha hafif ve yarık olan paletler tercih etmesi gerekmektedir.

Yüzme paleti alırken paletin ayak bileğinizi hafif sıkı bir şekilde sarması gerekir. Ayağını sıkı bir şekilde sarmayan paletler yüzme sırasında ayağınızda kramplara sebebiyet verebilir. Palet alırken eğitim amaçlı bir palet tercih edecekseniz eğer kauçuk kısa paletlerden temin edebilirsiniz.

Profesyonel yüzücüler için özel olarak üretilen mikrofin hp yüzme paletleri en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Yüzmek için topuk kısmı kapalı ve yumuşak paletler tercih edebilirsiniz. Güçlü ve kuvvetli bir bacağa sahipseniz ağır ve geniş açık paletleri kullanabilirsiniz. Tam ter eğer zayıf bacaklara sahipseniz daha hafif modelleri tercih edebilirsiniz.

Yüzme paletlerini alırken dikkat etmeniz gereken en önemli kural, havuzda ve denizde kullanılan paletlerin farklı olmasıdır. Yüzme paleti ile yüzerken kulaçlarınıza odaklanmanız gerekmektedir. Paletleri kullanmaya başladığınız zaman kulaçlarınızı daha yavaş atıp tekniğinizi bu sayede geliştirebilirsiniz.

Paletle yüzerken yüzme sırasında bacaklarınızın ve paletin suyun altında olması gerekir. Paletler özellikle suda yüzerken daha fazla efor harcamanızı önler. Bu sayede daha az yorulur ve suyun keyfini uzun bir süre çıkarabilirsiniz. Paletlerde en çok kullanılan teknik; yüzerken bacakların uzunlamasına açılmasıdır. Dizler yüzme sırasında hafifçe kırılır ve paletler ile güçlü ve yavaş vuruşlar sayesinde suyun üzerinde ilerleyebilirsiniz. Palet vuruşlarınızı dizleriniz ile değil kalçanız ile yapmanız gerekmektedir.

Etiketler: Palet
Nisan 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı