Sazan Hangi Olta İle Tutulur?

sazan avı

Sazan avında iki tür avlanma şekli bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi dip oltası ile avlanmak diğeri ise şamandıralı oltalar ile avlanmaktadır.

Dip oltası ile avlanma kendi içerisinde de üçe ayrılmaktadır. Küspeli dip oltası, hamurlu dip oltası ve boili yani pişirilmiş dip oltası ile avlanmaktır. Küspeli dip oltası ile avlanırken piyasadan almanız gereken 2 * 2 veya 4 * 4 santimetrelik küspelere ihtiyacınız olacaktır. Bu küspelerin orta kısımlarını matkap yardımı ile delmeniz gerekir. Daha sonra altından veya üst kısmından iğne ile bağlamanız gerekir. İğneye bağlanılan küspeler makaraya sarıldıktan sonra suya gönderilir. Küspelerde yer alan mısır ve ayçiçeği kokusu sayesinde balık oltaya düşer.

Hamurlu dip oltası ile avlanırken piyasada yer alan bir yay alınır. Küspeli oltadaki gibi iğneler ve fırdöndü bağlanır. Avlanma sırasında kullanacağınız hamur bu yayın içerisine sıkılarak doldurulur. İğneler bu hamura yapıştırılarak suya atılır. Daha sonra balığın ağa takılması beklenir.

Boili dip oltası ile avlanma ülkemizde yeni başlayan bir av türü olarak bilinmektedir. Bu avlanma türünde avlanma yapılacak olan bölgenin en iyi şekilde yemlenmesi gerekmektedir. Bu tür bir avlanmada yemleri sizin yapmanız gerekmektedir.

Şamandıralı sistem kullanılarak sazan avına çıkan bir kişi balığın yakalanıp yakalanmadığını rahatlıkla görebilir. Yapımı oldukça kolay ve basittir. Şamandıralı sistem kullanılarak yapılan sazan avında kullandığınız misinanızı yere sağmadığınız için dolaşma sıkıntısı yaşamazsınız ve balığı kolaylıkla kıyıya çekebilirsiniz. Sazan balık avında kullanılacak yemler, boili yani pişirilmiş hamur topları, solucan, mısır, et kurdu, Ayçiçek küspesi, yaylı olta, kendir tohumu, hamur, çekirge, mısır küspesi, makarna, danaburnu, kuru üzün, irmik, kaşar peyniri, dut, patates, hububat ve tahıldır.

Etiketler: sazan
Mayıs 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı