Sazan Ne Zaman Oltaya Gelir?

sazan avı

Sazan avına çıkmak isteyen bir balıkçı hazırlığını önceden yapmış olması gerekmektedir. Ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra yapacağınız sazan avında herhangi bir aksilik yaşamazsınız. Sazan avı için yanınıza alacağınız gereken olta takımınızı yola çıkmadan önce kontrol edin.

Sazan avı uzun zaman gerektiren bir vakit alacağı için gideceğinizde yerde konaklama ihtiyacı duyacaksınız. Bu nedenle gideceğiniz yerde kamp kurabilir ve çadır, tulum gibi malzemelere ihtiyaç duyabilirsiniz. Balık dünyasında sazanları yeri oldukça ayrıdır. Bunun nedeni sazanlar en uyanık balık tipi olarak görülmektedir. Bu nedenle sazan avında olabildiğince ortamın sessiz olması gerekmektedir. Sazanlar duydukları en ufak seste bile tehlikeyi sezip bulundukları yerden anından uzaklaşırlar.

Sazanlar dipte avlanmayı seven balık türleridir. Sazanlar genellikle suyun 10 ile 20 metre altında avlanmaktadır. Sazanların av zamanları Ağustos sonunda başlamaktadır. Bu av Aralık başına kadar devam etmektedir. Sazanlarda en bereketli ay Eylül ile Ekim ayıdır. Sazan balık avına giden tecrübeli balık avcılarının vermiş olduğu avlanma saat önerisi sabah saatleri 5 ile 10 arasındadır. Sazan balık avında kullanacağınız yemler; hamur çeşitleri, solucan ve ayrıca sazan avı için satılan özel olarak üretilen yem çeşitlerini temin edebilirsiniz.

Sazan balık avında özellikle tercih edilen yemlerin başında Boili topu gelmektedir. Boili topu özellikle Avrupa’da sıkça kullanılan yemler arasında gelmektedir. Sazan balık avı sabır gerektiren bir avlanma olduğu için uzun bir süreye ihtiyaç duyacaksınız. Sazanlar uyanık balıklar olduğu için olta ucundaki yemi ilk ağızlarına alır ve sonra hemen tükürürler. Bu nedenle ilk hissedeceğiniz harekette oltanızı hemen çekmeyin. Sazanın yapacağı ikinci hamlede oltanızı tecrübeli bir şekilde kendinize doğru çekerseniz avınızı başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Etiketler: sazan
Haziran 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı