Sazan Neden Oltaya Gelmez?

sazan avı

Sazan avı diğer balık avlarında olduğu gibi kolay bir av değildir. Sazan avına çıkan biri oldukça sabırlı olması gerekmektedir. Gerekirse sazan balık avına gideceğiniz yere kamp kurabilirsiniz. Sazan balık avına giderken gerekli olan av malzemelerini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Sazanlar uyanık balıklar olduğu için av sırasında çıkabilecek herhangi bir sesten huzursuz olup anında bulunduğu ortamı terk edebilir. Sazan balık avı sırasında yapmanız gereken en önemli nokta oltanızı sazanın saklanabileceği bir yere atmanızdır. Sazanlar ağaçların suya girmiş dalları, bir sazlığın açığı, suyun belli yerlerini kapatan su birikintileri arasında bulunmaktadır. Ayrıca suni göllerde ve su altında çürümüş ağaç köklerinde saklanmaktadırlar.

Sazan avında yeteri kadar sessiz bir ortama sahip değilseniz eğer sazan avınız başarısız olarak sonuçlanacaktır. Sazan balık avında mümkün olabildiğince sessiz olmanızda fayda vardır. Ayrıca av sırasında avınızı sabırla beklemeniz gerekmektedir. Av mevsimi açıldığı zaman sazanları derinlerde bulabilirsiniz. Ayrıca sazanlar geceleri sığ sularda avlanmaktadırlar. Bunun yanı sıra günün geriye kalan saatlerinde sazanlar genellikle derinlerde yaşamaktadırlar.

Gün içerisinde yapacağınız avın yanı sıra mevsimsel zamanlama oldukça önemlidir. Sazan balık avı için en uygun zaman Eylül sonu ve Ekim başı olarak belirtilmiştir.

Etiketler: sazan
Haziran 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı