Shore Jigging Nasıl Yapılır?

shore jigging balık avı

Derin kıyı ve iskelelerde yapılan shore jigging balık avı, tamamen zor bölgelerde yapılan bir balık avı tekniğidir. Ayrıca olta balık avcılığının en üst düzey avcılığı olarak bilinen shore jigging balık avı, içerisinde zorlu parkurlar barındırmaktadır.

Kıyıdan yapılan shore jigging balık avı, spin kamışlara göre daha yüksek atarlı ve uzun kamışlar kullanılarak yapılan bir avdır. Shore jigging ile balık avı yapacaksanız eğer sert aksiyona sahip kamışlara ihtiyaç duyacaksınız. 300 santimetre ve 100 gram olan atarı sert kamışlar ile balık avınızı gerçekleştirebilirsiniz. Makine tercihi yapacak olursanız eğer 50’lik makine modellerini tercih etmeniz daha iyi olacaktır

Shore jigging ile av yapacağınız zaman, bölgedeki kayalıklardan mümkün oldukça daha uzağa atış yapmanız gerekmektedir. Bu avlanma tekniğinde hedef olan balık türleri genellikle grida, sinarit, lifer, akya, kuzu, lagos ve yırtıcı balıklardır. Shore jigging ile balık avı yapmak isteyenlerin sahip olacakları ekipman ve malzemeler sitemizde yer almaktadır.

Etiketler: shore jigging
Mayıs 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı