Şnorkel Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

şnorkeller

Şnorkel Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Şnorkel, serbest stil yüzmenin en önemli ekipmanlarından bir tanesidir. Yüzücü şnorkeli de bu stili geliştirmek için gerekli bir ekip üyesi olarak son derece önemlidir.

 

Şnorkel pekçok farklı yüzme stilinde tercih edilen bir malzeme çeşididir. Genel olarak çok çeşitli şnorkel modelleri vardır ve bunların yüksek kalitede olması gerekir. Dalış yaparken hatırlanması gereken en önemli şey güvenliktir. Bu nedenle dalış ekipmanı kalitesine göre seçilmelidir. Yüzme esnasında, ekipman nedeni ile herhangi bir olumsuz etki meydana gelmemelidir.

 

Şnorkel, kafanız suya daldırıldığında nefes almanıza yardımcı olan bir cihazdır. Bir şnorkel genel olarak dalış maskesi ile beraber kullanılmalıdır.

 

Şnorkel Nasıl Kullanılır?

Kullanımı fazlası ile basit olan şnorkellerin hilal şeklindeki kısmını ağzınıza takmanız gerekmektedir. Böylelikle Borunun hizasını geçmeyecek biçimde suyun altını izleyebilirsiniz. Şnorkel, hava ile temasınıza ve nefes alıp vermenize yardımcı olur. Fakat şnorkelin uç bölümünü su içine soktuğunuz zaman ağzınıza su gelecektir. Bu durum Şnorkellerin işlevini kaybetmesine neden olmaktadır. Suyu boşaltabilmek için su yüzeyine çıkıp şnorkeli sert bir şekilde üflemeniz gerekmektedir.

 

İnsanlar su altında yüzerken veya balıkları zıpkınlamak için genel olarak şnorkel kullanırlar. Şnorkel çok önemli olan dalış ekipmanıdır ve su altında nefes almasına yardımcı olmaktadır.

 

Bu bölümde, şnorkel ile nefes almanın normal akciğerlerle nefes almaktan farklı olduğunu anlamak önemlidir. Ayrıca bu aktivitede deneyimli olmanız gerekmektedir.

 

Etiketler: şnorkel
Eylül 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı