Spin Olta Kaç Metre Atar?

spin olta

Spin balık avcılığı bir diğer adı ile halk arasında bilinen at-çek balık avcılığı en popüler balık avlama teknikleri arasında yer almaktadır. Hemen hemen Türkiye’nin her yerinde spin balık avı yapılmaktadır. Spin balık avcılığında hedef olan balıklar avcı balıklardır.

Spin balık avcılığı yapılabilecek en kolay ve hazırlık aşaması en pratik balık avcılığıdır. Spin balık avına çıkarken en doğru ekipmanları yanınıza aldığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Bu balık abı tekniğinde kendinizi daha konforlu ve rahat hissedebilmek için yanınıza alacağınız ekipmanlar balık avına uygun olmalıdır. Bunun nedeni spin balık avcılığı kişiye yüksek efor sarf ettiren bir balık avı tekniğidir.

Bu yüzden yanınıza alacağınız olta takımınızın hafif olması oldukça önemlidir. Olta kamışını alırken hafif, esnek ve karbon olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Spin balık avında boyları 2.10 – 2.40 – 2.70 santimetre olan ve aksiyonlar 7.28 – 15.40 – 10.30 olan olta kamışları tercih edilmelidir. Olta makinesi tercihleri ise 2500 ve 4000 arasında olmalıdır.

Spin balık avında bir spin mesafesi 25 metreye kadar çıkabilir. Spin balık avcılığında yapmanız gereken spin balık avına uygun ekipmanlarını yanınızda bulundurmanız gerekir. Bunun için kullanacağınız kamışın boyu, uzunluğu, ağırlığı, takacağınız malzemeler ve misinanın çapı oldukça önemlidir.

Etiketler: spin
Mayıs 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı