Spin Olta Nasıl Bağlanır?

spin olta takımı

Son zamanlarda özellikle son 4 ve 5 yıldır yaygınlaşan spin balıkçılık, halk dilinde bilinen adı ile at çek balıkçılık anlamına gelmektedir. Spin balık avına çıkmadan önce yanına aldığınız ekipmanların bu ava uygun olması gerekmektedir. Spin balık avı, avcıya fazla efor sarf ettireceği için alınan malzemenin hafif olması önemlidir.

Spin balık avına çıkarken bütçenizi bir miktar zorlayarak en iyi takımı almanızı öneririz. Bunun nedeni alacağınız ucuz ve kalitesiz takımlar sizi av sırasında yarı yolda bırakabilir. Bu nedenle bütçenizi zorlayarak kaliteli ve iyi bir takım almanız av sırasın herhangi bir aksilik yaşamanızı engeller.

Öncelikle kaliteli bir spin kamış, makine ve ip almanız gerekmektedir. Alacağınız kamışları ava çıkacağınız balık türüne göre almanız gerekmektedir. Kamışlar tatlı su ve tuzlu su koşullarına göre ve büyük, orta ve küçük balıklara göre değişmektedir. Tercih edeceğiniz bazı olta kamışları ise farklı türlerdeki balıklar için özel olarak tasarlanmıştır.

Bunun için tamamen uygun ekipmanların olması gerekmektedir. Bu nedenle tercihinizin doğru olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Spin balık avcılığı yapılabilecek en pratik ve en kolay avlanma yöntemleri arasında yer almaktadır. Bunun için sadece doğru ve uygun ekipmanların olması gerekmektedir.

Spin balık avı için sahip olduğunuz ekipmanları kullanırken dikkat etmeniz gereken bir püf nokta vardır. Makinayı kamışa taktıktan sonra ip kılavuzdan geçtiği sırada ilk kılavuz arasında kalan ipin doğrusal bir çizgide ilerlemesi gerekir. Bunun haricinde ip doğrusal bir çizgide ilerlemiyorsa makinenin bu kamışa büyük geldiği anlamına gelmektedir. Başka bir ifade ile açıklayacak olursak eğer, makineden çıkan ip ilk kılavuza girdikten sonra düz değil de eğim yapıyor ise yanlış makine tercih etmişsiniz demektir. Bunun için ölçülere ve makinelere göre doğru tercih ve seçimler yapmanız gerekmektedir.

Etiketler: spin olta
Mayıs 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı