Spin Olta Nasıl Kullanılır?

spin olta

Spinning adı verilen balık avlama tekniği halk arasında at çek balık avı olarak adlandırılmaktadır. Spin balık avına çıkan birinin yanında spin balık avına uygun ekipmanlarını bulundurması gerekmektedir.

Spin balık avı fazla efor isteyen bir aktivite olduğu için spin balık avı ekipmanlarınızın hafif olması oldukça önemlidir. Alacağınız ekipmanların ucuz ve tercih edilmeyen ürünler olması balık avı sırasında sizi yarı yolda bırakabilir. Bunun yanı sıra tercih edeceğiniz av malzemelerinizin kaliteli ve biraz pahalı olması sizi asla yarı yolda bırakmak ve balık avınız başarı ile sonuçlanabilir.

Spin balık avında kullanacağınız kamışın uzunluğu ve bu kamışa takacağınız makine ve misinanın tamamlayıcı olması gerekmektedir. Bunun nedeni av sırasında yorulmadan keyifle av yapmanız içindir. Spin balık avında en önemli ilk malzeme kamışlardır. Balık avı sırasında kamışın hafifliği sizin fazla efor harcamanızı ve yorulmanızı engelleyecektir. Bu avlanma tekniğinde 2,40 santimetrelik bir kamış boyu sizin için ideal olacaktır. Ayrıca av sırasında size rahatlık sağması için kamışın gövde kısmının karbon yapım malzemeden yapılmış olması önemlidir.

Yukarıda belirtilen ölçülerde bir kamış tercih ederseniz eğer bu kamış türüne uygun bir makine almanız gerekmektedir. Spin balık avı sırasında kullanacağınız yemlerde oldukça önemlidir. Genellikle spin balık avında kuyruk sallayan ve yılan balığına benzeyen silikon balık türleri tercih edilmektedir.

Balık avı sırasında bütün takımların hazır olması gerekmektedir. Balık avı için öncelikle bir yer seçmelisiniz ve daha sonra takımların hazır olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Hazırlanan takımlara yemler takıldıktan sonra suya gönderilir. Hiç durmadan at çek yöntemi uygulanır ve vuruş olmadığı zamanlarda sahteler değiştirilir. Bu hareketler oltaya balık gelene kadar yapılır. Fazla efor sarf ettiğiniz spin balık avı müthiş zevkli bir spordur.

Etiketler: spin
Mayıs 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı