Surf Olta Nasıl Atılır?

surf olta

Surf olta ile balık avı uzak atış oltacılığı olarak bilinmektedir. Bu balık avındaki amaç, denizlerdeki dip yapıları düzenli olarak değişmektedir. Kıyıdan uzaklaştıkça derinleşen denizin dalga tepecikleri olarak bilinen kum tepeleri 100 ile 200 metre arasındadır. Yani denizin dibinde yaşayan kurtlar, mikroorganizmalar ve böcekler dalgalar sayesinde deniz dibinde yayılarak balıklara yem olmaktadır. Oluşan bu dalgalar kıyıya yaklaştığında da aynı güç ile kıyıya vurmaktadır.

Buradan yola çıkarak surf olta ile balık avındaki amacımıza gelecek olursa eğer, burada avlanma yüzdemizi arttırmak için bu tekniği uygularız. Lakin surf olta tekniği ile balık avı yaparken gerekli olan surf casting için uygun olan kamışı tercih etmeniz gerekmektedir. Surf olta ile yapacağınız balık avındaki balık çeşitleri levrek, çupra, eşkina ve kalkan gibi pek çok balığı kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

Surf tekniği kullanarak oltanızı 100 metre mesafeye kadar kolaylıkla atabilir ve balık avınızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Surf olta avında kullanılan Alba Star, Captain, Daiwa, Discovery, Eurofish, Frodo ve Effe kamış çeşitlerinden faydalanarak balık avınızı daha kaliteli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Surf olta ile yapılan balık avında en ırak mesafelere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Surf olta tekniğinde kullanılan malzemelere sahip olmak istiyorsanız eğer sitemizde yer alan Surf Olta Kamışları kategorisindeki ürünleri inceleyebilir ve bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler: surf
Mayıs 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı