Surf Olta Nasıl Olmalı?

surf olta

Surf balık avı tekniği halk arasında uzak atış oltacılığı olarak bilinmektedir. Balık avı sırasında surf balık avı tekniği sayesinde en uzak noktalara atış yapabilmek mümkündür. Surf balık avı tekniğinde yanınıza alacağınız malzemelerin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Surf Casting olarak bilinen bu balık avı tekniğinde kamış seçimi oldukça önemlidir.

Surf balık avı tekniğinde çok sayıda atış tekniği bulunmaktadır. Kamış seçimi yaparken içeriğindeki özellikleri detaylı bir şekilde incelemenizde fayda vardır. Surf balık avında kullanılan kamışlar çok az sorun çıkarabilecek bileşenlerdir.

Denizlerde oluşan dalgaların kırılma anları pek çok balığın yemlenme ve avlanma anı olarak bilinmektedir. Bu sebeple yapılan surf avcılığında oltanızı dalgaların ardına kadar rahatlıkla atabilmesiniz için gerekli olan surf olta malzemelerine ihtiyaç duyacaksınız. Türkiye’de surf balık avcılığının genellikle yapıldığı yerler İstanbul ve Çanakkale Boğazının hızlı akıntılı olduğu bölgelerdir. Sazan avcılığında surf balık avı tekniği kullanılmaktadır.

Surf olta makinesi seçerken makine boyu 45’lik ve üzeri olan makineleri tercih etmeniz gerekmektedir. Surf olta makinelerin devri genellikle düşük olmaktadır. Makine boyu geniş olduğu için bir turda rahatlıkla misinayı sarabilirsiniz. Doğru surf olta tercihi yapmak için sitemizde yer alan surf olta makinesi ve malzemelerine göz atarak seçiminizi kolaylıkla tercih edebilirsiniz.

Etiketler: surf
Mayıs 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı