Surf Olta Ne İşe Yarar?

surf olta

Uzak atış oltacılığı olarak bilinen surf casting balık avında kullanılan ekipmanların birbirine uyumlu olması gerekmektedir. Surf casting balık avında amaç balık avındayken oltanızı mümkün olduğunca uzak bir noktaya atabilmenizdir. Surf olta ile balık avında gözünüze görünen en uzak noktaya bile atış yapmanız mümkündür.

Surf olta ile balık avı yaparken asıl amaç kıyıdan en uzak noktaya iyi bir atış yapabilmektir. Bu av tekniğinde aksiyonu gücü yüksek ve boyutu uzun olan kamışlar kullanılmalıdır. Surf kamışları ise bu isteği tam olarak karşılayabilmektedir. Kıyıdan uzak noktalara atış yapabilmeniz için surf kamışlarını kullanmanız gerekmektedir. Surf kamışlarının boyları genellikle 360 santimetre ile 450 santimetre arasındadır.

İstanbul ve Çanakkale Boğazı gibi akıntılı olan yerlerde surf balık avı tekniği kullanılmaktadır. Surf kamışlarında kullanılan az porselen sayesinde misinanın sürtünmesi oldukça azdır. Türkiye’de amatör balıkçıların sıkça tercih ettiği kamışların başında surf kamışı gelmektedir. Surf balık avı tekniği ayrıca bir teknik olmanın yanı sıra bir spor uğraşı haline gelmiştir. Hatta balık avı meraklıları tarafından kurulan pek çok casting kulübü bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bu kulüpler kendi aralarında zaman zaman yarışmalar düzenlemektedir.

Etiketler: surf
Haziran 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı