Termal İçlik Kaç Derecede Yıkanır?

termal kıyafet

Termal içlikler genellikle soğuk günlerde çıkılan kamp tatillerinde ve kışın en soğuk günlerinde soğuktan korunmak için kullanılan eşyalardır. Termal içlikleri normal kıyafetlerden ayıran özellik vücut ısısının düzenler ve dışarıdan gelebilecek soğuk havanın içerisi girmesini engeller.

Termal kumaşlar içerisinde hava kanallarının bulunduğu kumaşlar olarak bilinmektedir. Bu özelliği sayesinde vücudun ürettiği terin vücut üzerinde kalmasını engeller ve kuruluk sağlar. Termal içliklerin kullanım nedenleri, dışarıdan vücuda gelebilecek soğuğun engellemesini sağlamak ve vücut ısısı nedeni ile oluşan terin hava kanalları sayesinde kurumasını sağlamaktadır.

Termal içlik ve kıyafetler çamaşır makinesinde veya elde 40 derece sıcaklıkta yıkanabilir. Termal içlikleri kullanmadan önce yıkamanızı tavsiye ederiz. Yıkama sırasında yumuşatıcı deterjanlar kullanılmamalıdır. Yumuşatıcılar termal korumalara zarar verebilir. Ayrıca termal kıyafet ve içliklerinizi tamburlu kurutucularda kurutmamanızı öneririz. Bu tarz kurutma işlemi kumaşın yapısına zarar verebilir.

Termal kıyafet ve içlikler yıkamadan sonra tüylenebilir. Termal kumaşların içerisinde yer alan doğal viskoz lifler kişiye yumuşaklık hisse vermektedir. Ayrıca bu viskoz lifler kullanan kişiyi sıcak tutar ve terin hızlı bir şekilde kurumasını sağlar. Bu doğal liflerin özellikleri nedeni ile yıkama sonrasında tüylenme oluşması oldukça normaldir. Yalnız oluşan bu tüylenme kullandığınız termal içlik veya kıyafetin özelliğine ve performansına zarar vermez.

Termal kıyafet veya içliklerinizi yıkamadan önce varsa yıkama talimatlarını okumanız gerekmektedir. Eğer kullanma talimatı yoksa diğer termal kıyafetlerin yıkama yöntemini tercih edebilirsiniz. Termal içliklerde ağartma veya kuru temizleme yöntemi kesinlikle yapılmamalıdır.

Etiketler: termal içlik
Nisan 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı