Türkiye'de 4 Mevsim Kamp Yapılacak Yerler

Türkiye'de 4 Mevsim Kamp Yapılacak Yerler

Dört mevsimi doya doya yaşadığımız eşsiz güzellikleri ile meşhur olan güzide ülkemizde yapılacak pek çok kamp yerleri mevcuttur. Dört mevsimde rahatlıkla kampa gidebileceğiniz yerleri detaylı inceleyerek listemizde sıraladık.

Eşsiz bir kamp deneyimi için gidebileceğiniz yerlerden bir tanesi Muğla’da yer alan Akyaka Orman Kampıdır. Yeşilliği ve denizin mavisi ile kendinizi rüyada gibi hissedebileceğiniz en güzel kamp yerlerinden bir tanesidir. Çadır ve karavan için en uygun kamp alanları arasında yer almaktadır.

İzmir Karagöl Kamp Alanı, mitoloji verilerine göre Tantalos efsanesine ev sahipliği eden Yamanlar dağında yer almaktadır. Dört tarafı ormanlar ile çevrili göl çevresinde yapacağınız kamp tatili ruhunuzu dinlendirecektir. Burada yer alan göl tektonik hareketler sonucu oluşmuştur.

Antalya Olympos Kamp Alanı, bu kamp alanı en çok bilinen yerlerden birisidir. Turistlerin de sıkça tercih ettiği Olympos kamp alanı, tarihi açıdan insana hayranlık yaratan özellikler taşımaktadır. Yeşilliği, tarih kokusu güzellikleri ve denizin mükemmel güzelliği ile unutamayacağınız bir kamp yapabilirsiniz.

Alanya Gazipaşa Aydap Antik Kenti, bu kamp alanında yapacağınız tatil ile farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Burada koy içerisinde yer alan mağaranın içerisinde girip yüzme keyfini yaşayabilirsiniz. Rüzgarlı bir bölge olan bu alan için rüzgara dayanıklı çadır ve kamp malzemelerinizi yanınıza almanız gerekmektedir.

Kazdağları Hızır Kamp Alanı, Balıkesir havaalanına yakın olan bir kamp tatili yeridir. Ülkemizin oksijen deposu olarak bilinmektedir. Doğal yaşam ve temiz havası sayesinde eşsiz bir kamp tatili sunmaktadır.

Genellikle çadır kampı için en uygun olan şehirlerden bir tanesi de Artvin’dir. Kafkasör Turizm Merkezi, Borçka Karagöl, Şavşat Karagöl ve Hatila Vadisi Milli Parkı ile oldukça zengin kamp alanları yer almaktadır.

Ekosistem olarak Avrupa’nın sayılı yerlerinden birisi olan Yenice ormanları kamp tatili için eşsiz bir seçenektir. Karabük’te yer alan Yenice ormanları, Dünya Doğa Koruma Vakfı tarafından korunmaktadır. Vahşi hayatın devam ettiği yerlerden bir tanesi olan Yenice ormanları, unutamayacağınız mükemmel bir kamp tatili sunmaktadır.

Ada kampı yapmak isteyenler için, Cunda Adası en çok tercih edilen kamp alanları arasında yer almaktadır. Karavan ve çadır kampı için en uygun kamp alanlarından bir tanesidir.

Etiketler: Türkiyede kamp
Nisan 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı