Uyku Tulumunu Nasıl Temizlemelisiniz?

uyku tulumu

Kamp tatilinizi yaparken yanınızda bulundurmanız gereken en önemli kamp malzemelerinden bir tanesi de uyku tulumudur. Uyku tulumu özellikle soğuk havalarda bedeninize sıcak tutacak en önemli malzemedir. Uyku tulumunun temizliğini ve bakımını yapmak oldukça kolaydır.

Uyku tulumu çamaşır makinesinde yıkanabilir. Öncelikle uyku tulumunuzun yıkama talimatlarını iyi okumanız gerekmektedir. Örneğin kaz tüyü ile yapılan uyku tulumunu çamaşır makinesinde yıkamak için özel formüle edilmiş sıvı deterjanlar kullanılmalıdır. Kaz tüyü uyku tulumunuz için kullanacağınız özel formüle edilen deterjanlar sizin için daha iyi olacaktır. Uyku tulumunuzu normal bir deterjan ile yıkadığınız zaman tulumun dolgusuna zarar verebilir.

Sentetik dolgulu bir uyku tulumunu temizlerken kokusuz bir sıvı deterjan ile temizleyebilirsiniz. Sentetik dolgulu uyku tulumunuzun temizliği sırasında sentetik malzemeler için üretilen deterjanlar kullanabilirsiniz. Kokusuz bir deterjan kullanacağınız için makinede yıkarken küçük bir miktar sıvı yumuşatıcı kullanabilirsiniz.

Uyku tulumunuzu yıkamadan önce çamaşır makinenizi kısa programda sadece su ile çalıştırmanız gerekmektedir. Ayrıca uyku tulumunuzu makineye atmadan önce kıyafetlerinizde olduğun gibi uyku tulumunun tersini çevirip o şekilde makinaya atın. Uyku tulumunuzu makinaya attıktan sonra düşük dereceli bir program seçip makinaya çalıştırmanız yeterli olacaktır.

Uyku tulumunuz eğer makinada yıkamaya uyumlu bir malzeme değilse elde yıkama ile temizliğini kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Uyku tulumunuzun temizliği için soğuk su kullanmanız gerekmektedir. Bir küveti veya büyük bir kovayı su ile doldurun. Daha sonra uyku tulumunuza uygun bir deterjanı suya ekleyin. Deterjanı suya atarken uyku tulumunuzun etiket kısmında bulunan derece miktarına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Daha sonra su ile deterjanın iyice karışmış olmasına dikkat edin. Uyku tulumunu yıkarken eğer su geçirmez astarı varsa tulumunuzu ters düz edip fermuar ve fermuar kapaklarını iyice kapatmalısınız. Eğer uyku tulumunun su geçirmez astarı yoksa tulumun yıkama talimatlarını okuyarak temizliğini bu şekilde sağlayabilirsiniz.

Gereken önerileri yaptıktan sonra tulumunuzu deterjanlı suya batırıp deterjanın tuluma yayılmasını sağlayın. Daha sonra eliniz ile bastırıp deterjanın tuluma ulaşmasını sağlayın. Gerekirse çıplak ayak ile tulum üzerinde yavaş hareket edip deterjanın iyice dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Elde yıkama yaparken 30 dakika veya 1 saat arası yıkama, uyku tulumunuz için yeterli olacaktır. Yıkama bittikten sonra küvetteki suyu veya kovadaki suyu tamamen boşaltın. Durulama için tulumunuzu soğuk suda 5 veya 10 dakika bekletmelisiniz. El yardımı ile deterjan kalıntılarından kurtulabilirsiniz. Uyku tulumu ıslak olduğu için daha hassas hareketlerde bulunmanız gerekmektedir. Tulumu duruladıktan sonra küvetten çıkarıp kurulama işlemine geçebilirsiniz.

Tulumunuzun kuruması için kurutma makinesini kullanabilirsiniz. Kurutma işlemi sırasında kurutma makinesinin en düşük sıcaklıktaki ayarı seçilerek tulumunuzu rahatlıkla kurutabilirsiniz. Hatta bu kurutma sırasında tulumunuz ile birlikte birkaç nemli havlu ya da birkaç tane tenis topu makinaya koyabilirsiniz. Bu sayede koyacağınız havlular fazla suyun emilmesini sağlamaktadır. Tenis topları ise uyku tulumunun sentetik dokularının korunması sağlamaktadır.

Elde yıkadığınız uyku tulumunuzu klasik asma yöntemi ile kurutabilirsiniz. Bu işlem sırasında uyku tulumunuzu kuruması birkaç günü bulacaktır. Uyku tulumunuz kuruduktan hemen sonra katlamayın. Kuruduktan sonra birkaç boyunca bekletmelisiniz. Temiz bir yerde uyku tulumunuzun tamamını açarak 2 veya 3 gün bekletip dolgularının kabarmasını sağlayın.

Etiketler: Kamp
Nisan 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı