Zıpkınla Balık Avı Nasıl Yapılır?

zıpkınla balık avı

Zıpkınla balık avı yapmak, hiçbir bir hava kaynağı olmadan suyun üzerinde derin bir nefes alıp suyun altına dalış ile başlamaktadır. Su altında yapacağınız bu aktivite suyun üzerinde aldığınız tek nefes ile bağlantılıdır. Zıpkın avı dışarıdan bakıldığı zaman kolay görünse bile tehlikeli yanları vardır.

Zıpkın avında hava yardımı almadığınız için Senkop Sığ Su Bayılması adı verilen bir olay ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Zıpkın avına çıkmadan önceden sampa ve hiperventilasyon konularını mutlaka araştırmanız gerekmektedir. Hayati önem taşıyan bu konuları ciddiye almanızda fayda vardır.

Zıpkınla balık avına çıkmadan önceden bu konular hakkında bilgi sahibiyseniz rahatlıkla av turunuza çıkabilirsiniz. Zıpkınla balık avında öncelik olarak doğru nefes tutma olayı için kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir.

Bu konuları bilgi edindikten sonra zıpkınla balık avında yanınıza almanız gereken malzemeler vardır. Öncelik olarak temin etmeniz gereken ilk malzeme zıpkın su altı tüfeğidir. Daha sonra almanız gereken ikinci malzeme dalış tulumu ve malzemeleridir.

Yaz aylarında zıpkınla balık avına çıkmanız gerekmektedir. Kış aylarında yapacağınız balık avında kalın termal kıyafetler ve fazla ağırlık nedeni ile sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu neden tavsiye edilen mevsim yaz mevsimidir. Zıpkınla balık avına ilk defa çıkacak olanlar için balık vurmak için odaklanmayın. Öncelik olarak yapacağınız ilk iş maske ve şnorkel kullanmaya alışmak ve vücudunuza uygun ağırlığı ayarlamaktır.

Zıpkınla balık avının ayrı bir güzelliği vardır. Bu av sayesinde su altındaki güzellikleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca zıpkınla balık avı zorlu bir sportif etkinlik olarak görülmektedir. Bu konuda iyi bir cesaret ve disiplin gerekmektedir. İyi bir planlama ile çıkacağınız zıpkınla balık avında herhangi bir aksilik yaşamazsınız. Zıpkınla balık avında doğanın zorlu koşulları ile mücadele içerisinde olacaksınız.

Etiketler: zıpkın
Nisan 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı