LRF Avı Nedir? LRF Avı Nasıl Yapılır?

lrf-avi-nedir-lrf-avi-nasil-yapilir

LRF avı, hafif balıkçılık malzemeleri kullanılarak yapılan bir balıkçılık tekniğidir. Bu yazımızda ise; Lrf balık avı ne demek?, Kıyıdan LRF avı nasıl yapılır? En iyi Lrf kamış hangisi? gibi merak edilen bütün soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Keyifli avlar ve okumalar dileriz.

LRF Balıkçılığı Nedir? 

LRF balıkçılığı, Uzakdoğu’dan başlayarak dünyanın dört bir tarafında sevilerek yapılan bir avlanma şeklidir. LRF, light rock fishing’in kısaltılmış halidir. Hafif kaya balıkçılığı olarak da bilinmektedir. Hafif ve esnek olta takımlarıyla kıyıdan yapılan bir avlanma tarzıdır. LRF tekniğinde sahte yemlerin kokusu ve şekilleriyle balıkların dikkati çekilir. Her renk ve şekildeki sahte yemler, balıkların avlanma iç güdülerine harekete geçirir ve oltaya gelmesini sağlar.

LRF tekniğinin en güzel yanı ise oltaya temas edecek balığın sürprizlerle dolu olmasıdır. Levrekten alabalığa kadar farklı farklı balıkların avlanmasını mümkün kılan bu teknik yenilik ve heyecan isteyen balıkçıların keyifle yaptığı balık avlama yöntemlerinden biridir.

LRF Balık Avı Nasıl Yapılır? 

LRF avı, hassas ve küçük olta ekipmanlarıyla sığ kayalıklarda avlanmayı mümkün kılan bir yöntemdir. Balık avı, sahte yeme aksiyon verilmesiyle gerçekleşir. Hedeflenen balık at çek yöntemi ve aksiyonlar ile çekilir. Hafif olta kamışları sayesinde balığın oltaya geldiği hemen hissedilir ve avlanma işlemi başarıyla gerçekleşir. 

LRF Balıkçılığında Hangi Balıklar Tutulur?

LRF balıkçılığında hedeflenen avlar, kayalıklarda yaşayan balıklardır. LRF yönteminde balığın dikkati farklı sahte yemlerin şekli ve kokuları ile çekilir. Yaygın olarak LRF balıkçılığında tutulan balıklar şu şekildedir: 

  • Alabalık
  • Turna
  • Sazan
  • Levrek
  • İstavrit
  • Palamut
  • Kalkan
  • Zargana
  • Kaya Balığı
  • İskorpit
  • Eşkina

LRF için En İyi Ekipmanlar Nelerdir?

Balıkçılık sektöründe son teknoloji olta takımları avlanmayı daha kolay ve pratik bir hale getirdi. En zor avlanma teknikleri bile dayanıklı ve hafif avlanma malzemeleri ile kolaylıkla yapılabilmektedir. Ancak başarılı bir balık avı için tekniğe uygun olta malzemelerinin seçilmesi önem arz etmektedir. LRF balıkçılığında ise kamışların hafif, makinelerin küçük yüksek devirli seçilmesi avcılığı profesyonel kılmaktadır. 

Doğru LRF Olta Makinesi Seçimi ve Özellikleri

LRF olta makineleri, hafif ekipmanlarla daha ince misina kullanımını mümkün kılacak şekilde olmalıdır. Hızlı bir şekilde sarım yapılabilecek olta makineleri tercih edilmelidir. Hızlı bir şekilde misina sarımı yapan LRF olta makineleri balıkçılığın kalitesi için önemlidir.

LRF Olta Makinesi Önerileri

Doğru LRF Olta Kamışı Seçimi ve Özellikleri

LRF kamışları, ince ve hassas yapıya sahiptir. LRF olta kamışı seçimini teleskopik ve parçalı şekilde yapabilirsiniz. Böylelikle avlanmada istediğiniz aksiyonu sağlayabilirsiniz. LRF olta kamışının boyu ise avlanmanın yapılacağı bölgeye göre farklılık gösterebilir. 160 cm - 210 cm aralığındaki olta kamışları avlanma için idealdir. 

LRF Olta Kamışları Önerileri

Doğru LRF Yem Seçimi ve Özellikleri 

LRF avında yem seçimi balığın dikkati çekebilecek renk ve kokulardan yana seçilmelidir. Sahte yem seçerken balığın beslenme tarzı ve kokuya duyarlılığı göz önünde bulundurulmalıdır. LRF yemleri genellikle karides ve deniz kurtları gibi canlıların takliti şekilde üretilmektedir. Koku ve renkler ile yemlerin görünümleri gerçekçi kılınmaktadır. 

LRF Yemleri Önerileri

Sıkça Sorulan Sorular

LRF ile Spin arasındaki temel fark ekipmanların ve avlanma tarzının farklı oluşudur. Spin balık avında ağır ekipmanlar kullanılır. LRF balık avında ise hafif olta ekipmanları tercih edilir.

LRF tekniği ile ortalama olarak 20-40 metreye kadar atış yapılabilir.

LRF yöntemiyle Spin yapılabilir. At çek tekniği ile balıklar avlanabilir.

LRF kamışlar yaklaşık olarak 1 ila 10 kilogram arasında bir çekim gücüne sahiptir. Ancak çekim gücü ekipmanın özelliklerine göre değişmektedir.

LRF olta boyu, 180 - 240 cm arasında olmalıdır.

LRF ile lüfer tutulabilir ancak LRF yönteminde daha orta ve küçük boy balıklar hedeflenir.

LRF için 0,08 ila 0,20 mm arasındaki misinalar uygundur.

Light rock fishing, hafif kaya balıkçılığı demektir. Kıyı balıkçılığında kullanılan bir yöntemdir. Kayalık bölgelerde gerçekleştirilen balık avı için tercih edilir.

Etiketler: lrf avı
Ağustos 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı