En İyi Balık Nerede Tutulur?

en-iyi-balik-nerede-tutulur

Bölgelere Göre En İyi Balık Tutulacak Yerler

Türkiye, zengin denizleri, gölleri ve nehirleri sayesinde balıkçılık açısından oldukça çeşitli ve verimli bölgelere sahiptir. Bu çeşitlilik, her bölgede farklı balık türlerini yakalama fırsatı sunar ve balıkçılık tutkunları için çeşitli destinasyonlar sunar. Gelin hep beraber bu destinasyonları inceleyelim.

Marmara Balık Nerede Tutulur? 

marmarada-balik-nerede-tutulur

Marmara bölgesi balıkçılık açısından profesyonel ve amatör balıkçıların sıklıkla uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Balıkçılığın en yoğun olarak işlediği bu bölgede; Tekirdağ, Edirne, Kırklareli gibi yerler gelmektedir. Bu yerlerdeki balık avlama mekanlarını inceleyerek, daha verimli bir balık avlama deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Tekirdağ:

Tekirdağ ülkemizin en gelişmiş şehirlerinin arasında yer almaktadır. Doğal güzellikleriyle göz dolduran Tekirdağ’da balık tutmak istiyorsanız, mutlaka Tekirdağ’da bulunan, Ergene Nehrini, Şarköyü, Uzunkum Sahilini tercih etmenizi öneririz. Belirtmiş olduğumuz bu yerler balıkların en yoğun olduğu yerlerdir.

Edirne:

Edirne doğal ve tarihi dokusuyla, ülkemizin önde gelen şehirleri arasında yer almaktadır. Pek çok kişinin gezi rehberinde yer alan Edirne, balıkçılık faaliyetleri konusunda da çokça cömert bir şehirdir. Edirne’de balık tutmayı düşünüyorsanız kesinlikle Meriç Nehrinin kıyısını,Gala gölünü ve Enez kıyılarını tercih etmelisiniz. Böylece istediğiniz balığı daha kolay avlayabilirsiniz.

Kırklareli:

Eşsiz bir güzelliğe sahip olan Kırklareli, son dönemde balıkçıların sıklıkla tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir. Pek çok kişinin kişinin geldiği bu şehirde balık avlamak için İğneada kıyıları, Istranca ormanları, Kıyıköy çevresi gibi yerler balık tutabileceğiniz ideal mekanlardandır. Bahsetmiş olduğumuz bu yerlerde kıyı balıkçılığı ve tatlı su balıkçılığı gibi balıkçılık tekniklerini kullanabilirsiniz.

Yalova

Son dönemlerde popüler tatil beldelerinden biri haline gelen Yalova masmavi denizleri, tertemiz kumsalları ve ılık havası ile ünlüdür. Birçok kişinin uğrak mekanı haline gelen Yalova kıyı balıkçılığı yönünden de bereketli bir yerdir. Eğer Yalova’ya gittiyseniz ve balık avlamak istiyorsanız gitmeniz gereken yerlerin başında Altınova sahilinin kıyıları, Yalova sahilinin kıyı alanları gelmektedir. Buraları tercih ederek, balık tutmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Çanakkale

Tarihi dokusuyla insanı derinden etkileyen Çanakkale, yüzlerce tarihi olaya şahitlik etmiştir. Çok derin bir tarihi olan Çanakkale, deniz tatili ve balıkçılık faaliyetleri açısından çok verimli alanlara sahiptir. Bu yüzden dolayı Çanakkale’de balık tutmak için gitmeniz gereken yerlerin başında Baykuş Feneri, Kale önü ve Yat limanı kayalıkları son olarak da Çamburnu/ Askeriye alanı gelmektedir. Bahsi geçen bu alanlarda rahatlıkla balık avlayabilirsiniz.

Marmara Bölgesi’nde birbirinden güzel balıkları rahat bir şekilde avlamak istiyorsanız, spin olta makinesini tercih edebilirsiniz. Böylelikle dilediğiniz balığı kısa süre de yakalayabilirsiniz.

Akdeniz’de Balık Tutulacak Yerler

/akdenizde-balik-nerede-tutulur

Balık çeşitliliği konusunda fazlasıyla cömert bölgelerden birisi olan Akdeniz bölgesi, balık avlama konusunda da son dönemlerde popüler bir destinasyon haline gelmiştir. Bu bölgede balık avlayabileceğimiz  çok farklı noktalar vardır. Bu noktaları inceleyerek, çeşitli balıklar avlayabilirsiniz.

Adana

Ülkemizin sanayi açısından gelişmiş olan bölgelerinden biri olan Adana, yemek kültürü ve mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklarıyla ünlüdür. Çok yüksek sıcaklıklara sahip olan Adana, balıkçılık açısından da yüksek oranlara sahiptir. Bu şehirde balık yakalayacaksınız eğer Taşucu, İncekum, Boğsak ve Adana baraj gölünün çevresini tercih edebilirsiniz. Böylelikle çeşit çeşit balıkları kolaylıkla avlayabilirsiniz.

Hatay

Tarihi ve doğal dokusuyla binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası haline gelen Hatay, bereketli sulak alanlarıyla da ünlüdür. Verimli topraklara ve bereketli cömert sulara sahip olan bu şehirde balık tutmak istiyorsanız öncelikli olarak tercih etmeniz gereken yerler, Asi Nehrinin kıyıları, Dörtyol kıyıları, İskenderun kıyıları ve Samandağ kıyılarıdır. Bu yerler de birçok farklı balığı kısa süre de yakalayabilirsiniz. 

Mersin

Sanayi şehirleri arasında yer alan Mersin, Akdenize bağlı olan bir şehirdir. Bu şehirde tatlı su ve tuzlu su balıkçılığını rahatlıkla yaparak, birbirinden leziz balıkları yakalayabilirsiniz.  Bunun için Mersinde ziyaret etmeniz gereken yerler; Gözne, Mersin limanı çevresi, Silifke liman bölgesi, Anamur ve Bozyazı’dır. Belirtilen bu yerler rahatlıkla balık tutabileceğiniz yerler olup, balık çeşitliliğinin yüksek olduğu yerlerdir.

Osmaniye

Adana’ya yakınlığıyla bilinen Osmaniye, sıcak ve kuru iklimi nedeniyle yazları aşırı sıcak olabilmektedir. Aşırı sıcak olan bu şehirde birbirinden farklı birçok balığı yakalamakta mümkündür. Balık konusunda zengin çeşitliliğe sahip olan Osmaniye’de balık tutmak için Kaypak barajı, Ceyhan Nehri, Aslantaş Barajı, Ceyhan Baraj gölünü tercih edebilirsiniz. Saymış olduğumuz bu yerlerde balık çeşidi oranları bir hayli yüksektir.

Akdenizin Bölgesi’nde çeşitli tatlı su balıkları yakalamak istiyorsanız, tatlı su balıkçılığında tercih edilen LRF olta makinesini tercih etmenizi öneririz. Böylece değişik türdeki tatlı su balıklarını kısa sürede avlayabilirsiniz. 

Karadeniz’de Balık Nerede Tutulur?

karadenizde-balik-nerede-tutulur

Karadeniz balık çeşitliliği ve bolluğu bakımından çokça verimlidir. Bu nedenle balığın anavatanı da denilmektedir. Amatör ve profesyonel balıkçıların sıklıkla tercih ettiği yerlerin başında gelen Karadeniz'de balık tutulacak pek çok alternatifte mevcuttur. Örneğin;

Rize

Karadenizin incisi olarak bilinen Rize, günümüzde pek çok doğal güzelliğe ev sahipliği yapan yerlerin başına gelmektedir. Oldukça hoş doğal güzelliklere sahip olan Rize’de balık tutulacak pek çok alan bulunmaktadır. Bu alanların başında da,  Çayeli Sahili, Rize Limanı, Ardeşen ve Pazar sahili gelmektedir. Bu saymış olduğumuz yerlerde, pek çok balık türünü tutmanız mümkündür. 

Artvin

Karadeniz’in gözbebeği olan Artvin, rüyalar şehri olarak da bilinmektedir. Fazlasıyla büyüleyici bir atmosfere sahip olan bu şehir, doğal güzellikler ve tarihi güzellikler açısından oldukça zengindir. Mükemmel bir yapıya sahip olan Artvin’de balık tutmak istiyorsanız mutlaka,  Barhal Çayını, Hatila Deresini, Maçahel Deresini ve Karagöl deresini ziyaret etmenizi öneririz. Buralar balık konusunda oldukça avantajlı noktalardır.

Trabzon

Balığın anavatanı olarak bilinen Trabzon, Türkiye’nin balık ihtiyacını karşılayan önemli şehirlerimizden birisidir.  Balık konusunda oldukça cömert bir yapıya sahip olan bu şehirde balık tutmak için en uygun yerler şüphesiz ki; Faroz Limanı, Mavruşgil ve Kötek çevresidir. Saymış olduğumuz bu mekanlar balık çeşitliliği yönünden en elverişli bölgelerdir.

Giresun

Doğal güzellikler açısından oldukça cömert olan Giresun, balık tutulacak yerler arasında ilk sırada yer almaktadır. Çokça balık çeşitliliğine sahip olan Giresun, balık tutulacak alanlar açısından da fazlasıyla cömerttir. Eğer Giresun’da balı tutmaya karar verdiyseniz bunun için kesinlikle;  Giresun Limanını,  Kümbet Sahilini, Piraziz Sahilini ve Eyne<sil’i tercih etmeniz gerekmektedir. Bu noktalar balık çeşitliliği konusunda çok zengindir.

Ordu

Ülkemizin bir diğer nadide yerlerinden olan Ordu, Karadeniz bölgesinin en popüler yerlerinden birisidir. Gerek doğal güzellikleriyle gerek tarihi güzellikleriyle hatırı sayılır yerlerin başında gelmektedir. Oldukça popüler olan bu şehirde balık tutmak için Ünye Sahili, Fatsa Sahili, Gölköy ve Perşembe tercih edilmelidir.

Karadeniz’in bereketli ve hırçın sularında balık tutmak oldukça keyiflidir. Balık tutma keyfinizi ikiye katlamak için Turanlar Outdoor’un birbirinden kaliteli lrf olta makinelerini tercih ederek, kusursuz bir balıkçılık deneyimi yaşayabilirsiniz.

Ege Bölgesi’nde Bölgesinde Balık Tutulacak Yerler

egede-balik-nerede-tutulur

Ege bölgesi, Karadeniz’den sonra en verimli balık avlaklarına sahip bölgedir. Bu sebeple Türkiye'deki balık ihtiyacının yarısı da Ege bölgesinden karşılanmaktadır. Oldukça verimli bölgelere sahip olan Ege’de balık yakalayabileceğiniz alanlar şunlardır; 

Manisa

Ege bölgesinin güzide şehirlerinden olan Manisa,el değmemiş doğal güzellikleri ile tanınmaktadır. Ülkemizin en güzel ve güvenilir şehri olan Manisa’da balık tutmak için en uygun yerler; Demirköprü Barajı, Bağyolu Göleti gibi yerler de tatlı su balıkçılığı yapılabilir. Bunun yanı sıra Alabalık ve tatlı su sazanı gibi balık türleri de avlanabilir.

Aydın

Turizm konusunda da yüksek cazibe merkezlerinden biri sayılan Aydın,  balıkçılık konusunda da oldukça hareketli şehirlerdendir. Pek çok balığı tutabileceğiniz bu şehirde; balık tutmak için en uygun yerler Didim, Kazıklı ve Kuşadası kıyılarıdır. Bahsi geçen bu alanlar balık çeşitliliği açısında fazlasıyla cömert mekanlardır.

Denizli

Tarihi doku ve doğal güzelliğiyle kendine hayran bırakan Denizli, pek çok açıdan avantajlı bir şehirdir. Bu şehirde balık tutmak istiyorsanız önceliğiniz mutlaka Büyük Menderes Nehri çevresi ve Çivril Baraj Gölü civarından balık tutmanızı öneririz. Çünkü bu noktalarda balık çeşitliliği oldukça yüksektir.

Muğla

Ülkemizin nadide tatil şehirlerinden olan Muğla, oldukça huzur veren bir atmosfere sahiptir. Dokusuyla kendine hayran bırakan bu şehirde balıkçılık faaliyetleri de oldukça gelişmiştir. Muğla bölgesinde tatil yaparken, aynı zamanda balık tutarken zaman geçirmek istiyorsanız bunun için Marmaris ve çevresi,  Fethiye Limanı, Bodrum Yarımadası,  Datça Sahili ve Gökova Körfezi iyi bir seçim olacaktır.

Kütahya

Ülkemizin  İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve oldukça  şirin bir yer olan Kütahya,  göletleri ile meşhurdur. Denize kıyısı olmayan bu şehirde balıkçılık faaliyeti genellikle göletler vasıtasıyla yürütülmektedir. Tatlı su balıkçılığının geliştiği bu şehirde balık tutulacak en iyi yerler;  Seyfe Gölü, Gediz Nehri  ve SeyitÖmer Barajıdır.

Ege Bölgesi’nde tatlı su balıkçılığın tadını çıkarmak ve birbirinden lezzetli balıkları avlamak istiyorsanız, Surf olta makinesi tam size göre. Turanlar Outdoor’un birbirinden kaliteli Suf olta makineleri ile kovalarınızı birbirinden farklı balıklarla doldurabilirsiniz.

İç Anadolu’da Balık Avlanacak Yerler

ic-anadoluda-balik-tutulacak-yerler

Birçok alanda gelişmiş olan İç Anadolu bölgesi, balıkçılık faaliyetlerinde de kendini fazlasıyla geliştirmiştir. Karadeniz ve Marmara bölgesi gibi amatör ve profesyonel balıkçıların uğrak noktalarından biri haline gelmiştir. Sizde aşağıdaki alanları inceleyerek, balıkçılık keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

Aksaray

Tarihi ve doğal dokusuyla binlerce ı turist kendine çeken Aksaray, bereketli topraklarıyla da ünlüdür. Verimli topraklara ve bereketli cömert sulara sahip olan bu şehirde balık tutmak için öncelikli yerler; Sultan Sazlığı, Gölcük Gölü ve Kızılırmak Gölüdür. Bu bahsi geçen yerlerde birçok farklı balığı kısa süre de avlayabilirsiniz. 

Çankırı

Aksaray’a yakınlığı ile bilinen Çankırı, doğal güzellikler açısından çok zengin bir şehirdir. Ticari faaliyetlerin yanı sıra küçük ölçekli de olsa balıkçılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bu şehirde, balık tutmak için en avantajlı yerler şüphesiz ki, Çamlıdere Barajı, Devrez Vadisi ve Kızılırmak Nehridir. Saymış olduğumuz bu yerlerde pek çok tatlı su balığı türüne rastlayabilirsiniz. Böylelikle balık tutmanın keyfini yaşayabilirsiniz. 

Karaman

Küçük bir şehir yapısına sahip olan Karaman balık türleri açısından elverişli bir yapıya sahiptir. Bu bölgede deniz bulunmamasına rağmen, balık tutulabilecek verimli göletler ve nehirler bulunmaktadır. Bu gölet ve nehirlerin başında ise; Sarıveliler Gölü, Kızılırmak Gölü ve Dilberdüzü Gölü gelmektedir. Bu saymış olduğumuz göllerde birçok tatlı su balığı rahatlıkla tutulabilmektedir.  

Kayseri

Kayseri İç Anadolu bölgesinin en gelişmiş şehirlerinin arasında yer almaktadır. Doğal güzellikleriyle göz dolduran Kayseri’de balık tutmak istiyorsanız, mutlaka Kayseri’de bulunan, Sarımsaklı Göleti,  Zamantı Nehri ve Hırka Göleti tercih etmenizi öneririz. Belirtmiş olduğumuz bu yerler balıkların en yoğun çeşitliliğe sahip olduğu olduğu yerlerdir.

Nevşehir

İç Anadolu’nun gözbebeği olan Nevşehir fazlasıyla büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Doğal güzellikler ve tarihi güzellikler açısından oldukça zengin olan bu şehir, mükemmel bir yapıya da sahiptir. Bu şehirde balık tutmak için en uygun yerler; Göreme Göleti, Kızılırmak Nehri ve Avanos Baraj Gölüdür.

İç anadolu bölgesinde balık tutmak istiyorsanız ve bunun için en iyi olta makinesini arıyorsanız, Turanlar Outdoor’un tatlı su balıkçılığı için sunduğu spin olta makinelerini tercih ederek, profesyonel bir balıkçılık deneyimi yaşayabilirsiniz.

Doğu Anadolu Bölgesinde Balık Nerede Avlanır?

dogu-anadoluda-balik-tutulacak-yerler

Balıkçılık açısından çok fazla avantajlı gözükmese de Doğu Anadolu bölgesi, günümüzde ismini sıklıkla duyduğumuz bölgelerin başında yer almaktadır. Verimli sulara sahip olan Doğu Anadolu bölgesinde balık tutmak istiyorsanız mutlaka; Ağrı, Ardahan, Bitlis, Erzincan,Erzurum gibi yerlerdeki avlak alanları hakkında bilgi etmeniz gerekmektedir.

Ağrı

Doğu Anadolu bölgesinde verimli topraklara sahip olan Ağrı balıkçılık faaliyetleri konusunda da son dönemlerde kendini geliştirmiş bir şehirdir. Balık çeşitliliğinin yoğun olduğu bu bölgede balık tutmak için Murat Nehrini, Karasu Nehrini, Iğdır Baraj Gölünü ziyaret edebilirsiniz. Böylelikle tatlı su balıkçılığı konusunda pek çok balık türünü kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

Ardahan

Son dönemlerde Birçok kişinin uğrak mekanı haline gelen Ardahan tatlı su balıkçılığı yönünden de bereketli bir yerdir. Eğer Ardahan’a gittiyseniz ve balık avlamak istiyorsanız gitmeniz gereken yerlerin başında Çıldır Gölü ve Barhal Çayı gibi alanları gelmektedir. Buraları tercih ederek, balık tutmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Bingöl

Zengin bir tarihi doku olan Bingöl,  Doğu Anadolu’nun eşsiz güzelliğe sahip olan şehirlerin başında gelmektedir. Birçok ekonomik faaliyetin yürütüldüğü bu şehirde, balıkçılık faaliyetleri küçük de olsa yürütülmektedir. Bingöl'de tuzlu su bulunmamasına rağmen, tatlı su açısından oldukça zengindir. Bu nedenden dolayı tatlı su balıkçılığı gelişmiştir. Bingöl’de balık tutmak için en ideal yerler; Bingöl Göleti, Bingöl Çayı, Solhan Baraj Gölüdür.

Bitlis

Bitlis doğal ve tarihi dokusuyla, ülkemizin önde gelen şehirleri arasında yer almaktadır, Bitlis; balıkçılık faaliyetleri konusunda da çokça cömert bir yapıya sahip olmakla beraber, Bitlis’te  balık avlanacak pek çok nokta vardır. Bunun için Nemrut Gölü, Van Gölü ve Bitlis Baraj Gölü tercih edilmelidir.. Böylece dilediğiniz balığı rahatlıkla avlayabilirsiniz.

Erzincan

Doğal güzelliğiyle kendine hayran bırakan Erzincan,  yemyeşil alanlarıyla ön plana çıkmaktadır. Yapmış olduğu doğal sporlarıyla cazibe merkezi haline gelen Erzincan,  yaz aylarından doğa sporları nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelmektedir. Popülerliği çok fazla yüksek olan bu şehirde balık avlamak için en doğru yerler şüphesiz; Fırat Nehri, Kemaliye (Eğin) çevresi ve Tortum Gölüdür.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde balık tutmak istiyorsanız sizin için önerdiğimiz olta makinelerini tercih edebilirsiniz.

Güneydoğu Anadolu’da Balık Nerede Avlanır?

guneydogu-anadoluda-balik-tutulacak-yerl

Ülkemizin en zengin bölgelerinden birisi olan Güneydoğu bölgesi balıkçılık açısından da çok zengindir. Bu zengin olan bölgede balık tutmak istiyorsanız kesinlikle detaylı bilgi edinmeniz gerekmektedir. Bu nedenle Güneydoğu bölgesinde balık avlayabileceğiniz yerler şunlardır;

Batman

Güneydoğu Anadolu’nun en zengin tarihine sahip olan Batman, aynı zamanda en verimli topraklara da sahip olan bir şehirdir. Tarımi endüstri gibi beraberinde pek çok istihdam alanlarının yönetildiği şehirde balıkçılık da az da olsa yapılmaktadır. Bu bölgede balık tutmak için en doğru yerler, Hasankeyf Baraj Gölü ve Batman Çayı gibi yerlerdir. 

Adıyaman

Tarihi ve dini motifler açısından çok zengin olan Adıyaman  beraberinde pek çok tarihi mekanı da barındırmaktadır. Tarihi açıdan önemli cazibe merkezlerinden biri olan Adıyaman’da balık tutmak için Gölbaşı Baraj Gölünü, Cendere Nehrini ve Fırat Nehrini tercih edebilirsiniz. Bu nokralarda çeşitli tatlı su balığı kısa sürede yakalanabilir.

Diyarbakır

Tarihi dokusuyla cazibe merkezi haline gelen Diyarbakır, yüzbinlerce tarihi ana şahitlik etmiştir. Çok derin bir tarihi yapısı olan Diyarbakır, tatlı su balıkçılığı faaliyetleri konusunda gelişmekte olan bir şehirdir.  Bu şehirde tatlı su balıkçılığı faaliyetlerini yürütmek için; Çermik Göleti,  Dicle Nehri ve Karkamış Baraj Gölü tercih edilmelidir. Bahsi geçen bu alanlarda rahatlıkla balık avlayabilirsiniz.

Şırnak

Güneydoğu Anadolu'nun incisi olarak bilinen Şırnak,, günümüzde doğal güzelliğe sahip olan yerlerin başına gelmektedir. Oldukça büyüleyici doğal güzelliklere sahip olan Şırnak’da balık tutulacak pek çok alan bulunmaktadır. Bu alanların başında da  Cudi Göleti gelmektedir. Bu alanda birçok balığı hızlı bir şekilde yakalayabilirsiniz.

Mardin

Güneydoğu bölgesinin nadide şehirlerinden olan Manisa, el değmemiş tarihi dokusuyla bilinmektedir.. Ülkemizin en etkileyici ve güvenilir şehri olan Mardin’de balık tutmak için en uygun yerler; Dara Göleti,, Kızıltepe Göleti gibi yerler de tatlı su balıkçılığı yapılabilir. Bunun yanı sıra Alabalık ve tatlı su sazanı gibi balık türleri de avlanabilir.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde keyifli bir balık tutma deneyimi yaşamak istiyorsanız, aşağıda sizin için listelediğimiz olta makinelerini tercih edebilirsiniz.

Şehirlere Göre En İyi Balık Avlayabileceğiniz Yerler

Türkiye’de balık çeşitliliğinin yoğun olduğu bölgelerde, şehirden şehire göre balık tutulacak alanlar değişiklik göstermektedir. Tatlı ve tuzlu su açısından da verimli şehirlere sahip olan ülkemizde, balık tutulacak şehirleri ve bu şehirdeki mekanları merak ediyorsanız, aşağıda şehir şehir listelediğimiz balık avlama mekanlarına göz gezdirebilirisiniz.

İstanbul’da Balık Nerede Tutulur?

Benzersiz tarihi yapısı, eşsiz doğası ve kültürel yapısıyla kozmopolit bir şehir olan İstanbul, tatlı su ve tuzlu su balıkçılığı konusunda iyi bir destinasyondur. Bu şehirde balık tutabileceğiniz pek çok alternatif bulunabilmektedir. Bu alternatiflerin başında ise, Arnavutköy'de bulunan Akıntıburnu ve Kireçburnu gelmektedir. Bu iki yer balık tutma konusunda oldukça zengin noktalardır. Bunun yanı sıra, Tuzla Güzelyalı sahili de ideal yerlerdendir. Çünkü akıntı seviyesi ideal olan bu yerde balık çeşitliliği de yüksektir. Aynı zamanda Dragos ve Şile çevresi de balıkçılık için uygundur. Buralarda hem kamp yapabilir hemde balık tutabilirsiniz. Son olarak daha yakın bir yerde balık avlamak istiyorsanız kesinlikle Galata köprüsünü, Sarayburnu kıyılarını ve Avcılar Ambarlı’nın sahil kıyılarını tercih etmelisiniz. Böylece balık tutmanın zevkini yaşayabilirsiniz.

Antalya’da Balık Nerede Tutulur?

Yerli ve yabancı pek çok turisti bünyesinde ağırlayan Antalya, turizm cenneti olarak da bilinmektedir. Türkiye’nin yüksek bir oranda turizm oranını tek başına karşılayan Antalya’da, balıkçılık alanı çok fazla gelişmiştir. Kıyı balıkçılığına ve tuzlu su balıkçılığı şartlarına uygun olan Antalya’da balık tutmak istiyorsanız, öncelikli durağınız Kemer yolu üzerindeki kemer sahili kıyıları, Çaltıcak mevkii, Karpuzkaldıran sahili olmalıdır. Buralarda Levrek, Lokum, Kefal, Zargana türündeki balıkları yakalayabilirsiniz. İkinci olarak da Lara/ Fener bölgesi, Karaoğlan Parkı ve Lara TRT kampı önüne gitmenizdir. Buralarda da rahatlıkla kamp kurup aynı zamanda balık tutabilirsiniz.

Ankara’da Balık Avı Yapılacak Yerler Nerelerdir?

Başkent ve metropolitan bir şehir olması nedeniyle çokça bilinen Ankara, eşsiz ve büyüleyici tarihi dokusuyla adından bolca söz ettirmektedir. Yıllarca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Ankara’da deniz olmamasına rağmen, kolaylıkla balık tutabilirsiniz. Bunun temel nedeni baraj çeşitliliği açısından çok zengin olması olarak gösterilebilinir. Eğer yolunuz Ankara’ya düştüyse ve balık tutmak istiyorsanız mutlaka Çamlıdere Barajı, Kesikköprü Barajı, Kurtboğazı Barajı ve Asartepe Barajına gitmenizi öneririz. Bunun yanı sıra Sarıyer Barajı ve Kirmir Çayında da balık tutabilirsiniz. Bu yerlerde balık çeşitliliği yüksek seviyelerdedir.

Bursa’da Balık Nerede Tutulur?

Sanayi devlerinden birisi olan Bursa, balık faaliyetleri açısından da zengin bir görünüme sahiptir. Amatör ve profesyonel balıkçıların pek çoğunun listesinde ilk sıralarda yer alan Bursa’da balıkçılık faaliyetleri her geçen gün hız kesmeden devam etmektedir. Balıkçılığın bu denli gelişmiş olduğu Bursa’da balık avlayabileceğiniz yerlerin arasında; İznik Gölü, Altınku Sahili, Güzelyalı İskelesi, Dağyenice Gölü ve Uluabat Gölüyle , Nilüfer Çayı gelmektedir. Bu avlaklarda Sazan başta olmak üzere, Levrek Lokum, Kefal, Zargana gibi balıkları rahatlıkla avlayabilirsiniz.

Kocaeli’nde Balık Tutulacak Yerler

İstanbul’a yakınlığıyla bilinen Kocaeli, doğal güzellikleriyle bilinmektedir. Sanayinin kalbinin attığı bu şehirde, balık tutmak oldukça eğlenceli ve keyiflidir. Kocaeli ve çevresinde balık tutmak istiyorsanız mutlaka Derince Sahili, Yarımca Limanı, Körfez Sahil Parkı, Hereke Sahilini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra, Sapanca Gölü ve  Maşukiye Deresi’de alternatifler arasında yer almaktadır. Saymış olduğumuz bu yerlerde kolay ve hızlı bir şekilde dilediğiniz balık türünü avlayabilirsiniz. 

Eskişehir’de Balık Tutulacak Yerler

Eğitim şehri olarak bilinen Eskişehir, sanayi ve ticaret açısından fazlasıyla kalkınmış bir şehirdir. Balıkçılık açısından da yavaş yavaş gelişen Eskişehir, henüz bakir yerlerin başında gelmektedir. Balıkçılık alanında son dönemlerde gelişmeye başlayan Eskişehirde,  balık tutabileceğiniz yerler; Kızıldamlar Barajı, Çatören Barajı, Keskin Göleti, ve tabii ki Porsuk Çayıdır. Belirtmiş olduğumuz bu alanlara giderek rahatlıkla balık tutabilirsiniz. Çünkü balık çeşitliliği açısından çok fazla çeşitliliğe sahip yerlerdir.

Etiketler: en-iyi-balik-nerede-tutulur
Ekim 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı