Kıyı Balıkçılığı Nedir? Nasıl Yapılır?

kıyı balıkçılığı nedir

Kıyı balıkçılığı sıklıkla kullanılan denizcilik terimleri arasındadır. Kıyıdan çok uzaklaşmadan bir gün içerisinde balık avlayıp limana tekrardan dönme şeklinde yapılmış olan avcılığa kıyı balıkçılığı denilmektedir.

 

Genel olarak bireysel girişimle, kıyı yakınında kıyı balıkçılığı yapılmaktadır. Sandal, motor takılı minik bir tekne, olta, çapari veya büyük olmayan ağlar kullanılarak yapılan balıkçılık kıyı balıkçılığıdır. Kıyı balıkçılığında tekne ve pahalı teçhizatlar kullanılmamaktadır. Spor amaçlı olarak en fazla tercih edilen balıkçılık türleri arasındadır. Balık avlama tutkusuna sahip bireyler genel olarak kıyı balıkçılığı yapmaktadır.

 

Kıyı Balıkçılığı Nerede Yapılmaktadır?

Kıyı balıkçılığı yapmak istiyorsanız deniz, göl ve akarsu kıyıları idealdir. Kıyı balıkçılığı yapmak için bir tane olta kamışı, misina eklentileri ve bir tane de makara kullanmanız gerekmektedir. Kıyı balıkçılığı esnasında çok olmasa da şansa bağlı balık yakalayabilirsiniz. Fakat kıyı balıkçılığını doğru teknikler ve doğru malzemeler kullanarak yaparsanız daha fazla balık tutma şansını yakalayabilirsiniz.

 

Kıyı balıkçılığı için ilk etap da hangi balığı avlamak istediğinizi bilmeniz gerekmektedir. Bu en temel husustur ve avlamak istediğiniz balık cinsine bağlı olarak misina, olta ve yem kullanmalısınız. Balık çeşitlerinin hangi yemi sevdiğinizi bilirseniz, çok daha elverişli avcılık yapabilirsiniz.

 

Mesela büyük bir av için ağır bir kurşun seçimi yaptı iseniz, oltanızdaki yemi uzağa atabilmek için iyi bir hamle yapmanız gerekmektedir. Bu durum misinanın kopması gibi durumlara neden olmaktadır. Ayrıca minik balıkların yaşadığı bir ortam da kıyı balıkçılığı yapıyorsanız kalın misina elverişli değildir. Yakalamak istediğiniz balığın büyüklüğü de kıyı balıkçılığında dikkate almanız gereken hususlar arasında yer almaktadır. Büyük ve mücadeleci balık türleri oltanıza zarar verebilir.

Etiketler: kıyı balıkçılığı
Aralık 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı