Hangi Balık Türü Nasıl Avlanır ?

hangi-balik-türü-nasil-avlanir

Hangi Balık Türü Nasıl Avlanır ?

Balık avlamayı birçok kişi hobi olarak yürütse de, bu işi profesyonel anlamda yürütenler de mevcuttur. Her iki durumda da balık yakalamak tutkuyla ve eğlenerek yapılmaktadır. Bu nokta da  istenilen sonuçları elde edebilmek için hangi balık türünün, ne zaman ve nasıl avlandığını iyi bilmek gerekmektedir. Böylelikle dilediğimiz balığı kolay bir şekilde yakalayabiliriz. İşte bu konu da hazırlamış olduğumuz blog içeriğimiz ile, hangi balık türünü ne zaman ve nasıl anlayacağınızı öğrenerek, keyifli ve eğlenceli balık avlama deneyimi yaşayacaksınız. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Sazan Balığı Nasıl Tutulur?

Sofraların vazgeçilmez tatları arasında olup, aynı zamanda da tadıyla kendine hayran bırakan sazan balığı, gerekli şartlar sağlandığında oldukça kolay bir şekilde yakalanmaktadır. Bu balık türü genel anlamda, Akdeniz ve Güneydoğu haricinde Türkiye'nin pek çok yerinde avlanmaya müsait bir balık türüdür. 

Sazan Balığı Ne Zaman Avlanır?

Genellikle yazın ve ilkbaharın belli dönemlerinde avlanan sazan balığının, her sene farklı dönemlerde meydana gelen  av yasağı vardır. Bu dönem balığın üreme dönemi gözetilerek belirlenir. Sazan balığı hangi ayda avlanır? diyemerak ediyorsanız sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sazan Balığı Nerede Avlanır?

Sazan balığı genel olarak tatlı su diye tabir edilen göller, akarsular, dereler, baraj gölleri gibi alanlarda çoğunlukla yakalanmaktadır. Sazan balığını tatlı sularda avlayacaksanız, mutlaka ürün seçimlerinize dikkat edin.

Sazan Balığı Ne ile Avlanır?

Sazan balığını avlarken, tekne balıkçılığı tercih edilmektedir.. Böylelikle daha rahat bir şekilde sazan balığını tutabilir. Buna ek olarak sazan balığını avlarken sazan balığının boyutuna göre spinning, jigging veya LRF olta makinesi ve LRF kamışı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda sazan balığını avlamak için sazan yemini kullanılmalıdır. İğne seçiminde ise çoklu iğneler veya jig başlı iğneler tercih edilebilir.

İstavrit Nasıl Tutulur?

Denizin belki de en çok sevilen balıklarından biri olan İstavrit balığı, sofraları zenginleştiren balıklardan biridir. Yakalanması oldukça kolay olan İstavrit balığı, daha çok Marmara denizi kıyılarında veya Karadeniz sahilinde avlanmak mümkündür.

İstavrit Balığı Ne Zaman Avlanır?

Çoğunlukla sonbahar ve ilkbahar avlanan istavrit balığı, yılın bazı dönemlerinde bölgeye göre avlanma yasağı meydana gelmektedir.

İstavrit Balığı Nerede Avlanır?

İstavrit balığı yapısı itibariyle tatlı su kaynaklarında avlanmaktadır. Bu tatlı su kaynaklarının başında ise; göllerde, baraj göletlerinde ve nehirler gelmektedir. 

İstavrit Balığı Ne İle Avlanır?

İstavrit balığını avlarken çoğunlukla Spinning ve surf fishing gibi yöntemler tercih edilmektedir. Böylelikle daha hızlı bir şekilde istavrit balığını yakalayabilinir. Aynı zamanda İstavrit balığını yakalamak için, spin olta makinesi ve kamışı tercih edilmelidir. Ayrıca İstavrit balığının yakalandığı bölgeye göre küçük metal kaşıklar, zokalar, plastik yemler ve silikon yemler  kullanılabilir

Palamut Nasıl Tutulur ?

Denizin en gözde balıklarından olan Palamut balığı, aynı zamanda tadıyla damakları şenlendiren bir balık türüdür. Yakalaması oldukça keyifli olan Palamut balığı, genel olarak Karadeniz, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde avlanmaktadır.

Palamut Balığı Ne Zaman Avlanır?

Buna ek olarak palamut balığı,  yaz ve ilkbahar aylarında avlanmaya elverişli bir balık türüdür. Fakat bu balık türünü her yıl 15 Nisan - 15 Temmuz avlanması yasaktır. Çünkü bu tarihler arasında avlanılmayan  palamut balığı, daha fazla gelişip, aynı zamanda üremektedir.

Palamut Balığı Nerede Avlanır?

Palamut balığı çoğunluk olarak açık denizlerde daha rahat tutulmaktadır. Bunun temel nedeni ise, bu noktalarda Palamut balığı daha fazla yumurta bırakması olarak gösterilebilir

Palamut Balığı Ne İle Avlanır?

Bu balık türünü avlarken çoğunlukla, spinning ve boat fishing yöntemi ile avlanmaktadır. Bunun içinde jig olta makinesi ve spin olta makinesi ve kamışları tercih edilmelidir. Bunun yanında zoka, mepps, maket balığı ve jig yemleri gibi yemler ile palamut balığını oltanıza kolaylıkla çekebilirsiniz. Böylelikle Palamut balığını kısa sürede yakalayabilirsiniz.

Uskumru Nasıl Avlanır?

Denizlerin vazgeçilmez balıklarından biri olan Uskumru birçoğumuzun iştahla yediği balık türlerinin başında gelmektedir. Bu enfes tada sahip balıklar, genellikle Ege ve Karadeniz bölgelerinde görülmektedir. 

Uskumru Balığı Ne Zaman Avlanır?

Çoğunlukla ilkbahar ve sonbahar aylarında avlanmaya elverişlidir. Ama her yıl 15 Nisan ile 1 Temmuz arası Uskumrunun avlanma yasağı vardır. Bu sayede balığın daha fazla gelişip, büyümesine olanak tanınır. 

Uskumru Balığı Nerede Avlanır?

Uskumru balığı daha çok açık denizlerde ve tuzlu sularda yaşamaktadır. Bu nedenle buralarda avlanmak daha avantajlı olmaktadır

Uskumru Balığı Ne İle Avlanır?

Açık denizde büyük boy uskumru balıklarını hedeflemek istiyorsanız genellikle jigging veya big game tekniğini tercih ederlerken, kıyıdan avlanmayı tercih ediyorsanız, shore fishing veya spinning gibi daha hafif teknikler kullanılmalıdır. Bununla beraber eğer Jig ve Big game tekniği tercih ediliyorsa, çıkrık makinesi ve jig kamışı tercih edilebilir. Eğer shore fishing veya spinning  tekniği kullanıyorsa, spinning olta makinesi ve kamışı kullanılmalıdır. Son olarak  yem seçiminde ise silikon yemler, kaşık, zoka ve mepps tercih edilmelidir.

Lüfer Nasıl Tutulur?

Denizlerin şahı olan Lüfer balığı oldukça tercih edilen balık türlerindendir. Soframızı şenlendiren ve midemizi şenlendiren bu balık genel olarak Akdeniz ve Ege kıyılarında görülen bir balık türüdür. Bahsi geçen bu bölgelerde rahatlıkla avlayabilirsiniz.

Lüfer Balığı Ne Zaman Avlanır?

Lüfer balığı daha çok sonbahar ve yaz aylarında çoğunlukla avlanmaya açıktır. Fakat unutulmaması gereken bir nokta var. O da lüfer balığının belli dönemlerde avlanılması yasak olduğudur. Bu dönemler  her sene değişmektedir.

Lüfer Balığı Nerede Avlanır?

Lüfer balığı daha çok kıyıya yakın bölgelerde yaşamaktadır. Bu nedenle lüfer balığı avlamak istiyorsanız mutlaka kıyı şeritlerinde avlanma yapmalısınız.

Lüfer Balığı Ne İle Avlanır?

Kıyı balıkçılığına uygun olan Lüfer balığı içi doğru teknik tam olarak jig tekniği, shore fishing ve surf fishing teknikleridir. Bu teknikler ile Lüfer balığını zahmetsiz ve hızlı bir şekilde avlamanız mümkündür. Aynı zamanda bu teknikleri kullanırken kolaylık sağlaması adına jig olta makineleri ve jig kamışı kullanırken aynı zamanda shore fishing (kıyı balıkçılığı) tekniğini tercih edecekseniz de, spin kamışı ve spin olta makinesi tercih edebilirsiniz. Buna ek olarak yem seçimi yaparken de canlı yemlerin yanı sıra avlamanızı daha da kolaylaştıracak yapay yemlerden olan maket balıklar, jigler, silikon yemler, kaşıklar, zokalar ve benzeri yemler kullanılabilir.

Mezgit Balığı Nasıl Avlanır?

Denizlerin en aranan balıklarından olan Mezgit, tadıyla sofralarımız da harikalar yaratmaktadır. Besin değeri oldukça yüksek olan ve protein kaynağı olan Mezgit balığı, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde sıklıkla rastlanmaktadır. Özellikle Marmara'nın İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı, İzmir ve Çeşme Körfezi taraflarında rastlanırken, Karadeniz’de ise Trabzon, Rize ve Sinop gibi şehirlerin sahil şeritlerinde görünmektedir.

Mezgit Balığı Ne Zaman Avlanır?

Mezgit balığı için en doğru avlanma zamanı yaz ve kış aylarıdır. Fakat diğer balık türlerinde olduğu gibi Mezgit balığının da bazı dönemlerde av yasağı gelmektedir. Her yıl 1 Nisan ile 31 Mayıs arası mezgit balığının av yasağı vardır. Eğer Mezgit avlamak isterseniz bu tarihlere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Mezgit Balığı Nerede Avlanır?

Denizin nadide balığı Mezgit genelde kıyı balıkçılığı veya tekne balıkçılığı yapılan yerlerde avlanmaktadır. Bu yüzden kıyıya yakın sığ sular ile 50-60 metre arasındaki derinliklerde bolca Mezgit balığı ile karşılaşabilirsiniz. Bu tür alanlarda mutlaka kıyı balıkçılığı ve tekne balıkçılığına özel ürünler tercih etmelisiniz.

Mezgit Balığı Ne İle Avlanır?

Mezgit balığı birçok farklı teknik ile avlanabilir fakat amatör ve profesyonel balıkçılar genellikle spinning veya jig teknikleri kullanılır. Bu teknikler mezgitin avlanmasını daha da kolaylaştırmaktadır. Buna ek olarak mezgit balığını tutarken, jig olta makinelerini ve jig kamışını tercih etmenizi öneririz. Aynı zamanda spin tekniğini tercih edecekseniz de spin olta makinesi ve spin kamışını tercih etmelisiniz. Son olarak, yem seçimin ise küçük silikon yemler tercih edilebilir. Jigging için ise hafif jigler kullanılabilir. Bu yem seçenekleri işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

Kalkan Nasıl Avlanır?

Adıyla olduğu kadar tadıyla da unutulmaz bir ziyafet deneyimi yaşatan Kalkan balığı, sofraların vazgeçilmezleri arasındadır. Oldukça sağlıklı bir öğün olan Kalkan; Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde sıklıkla rastlanmaktadır. 

Kalkan Balığı Ne Zaman Avlanır?

Kalkan balığı için en uygun vakit sonbahar aylarıdır. Sonbahar mevsiminde avlanmaya başlayan kalkan balığı kış mevsiminin sonuna kadar avlanabilir. Bu dönemlerde avlanmaya açık olan kalkan balığına, 15 Nisan ile 15 Haziran arası av yasağı gelmektedir. Bu sebeple bu tarihler arasına özen göstermenizi öneririz.

Kalkan Balığı Nerede Avlanır?

Denizlerin eşsiz balığı olan Kalkan balığı, genellikle deniz tabanında kumlu ve çamurlu bölgelerde yaşamaktadır. Bu nedenle de bu tarz alanlarda rahatlıkla avlanabilirsiniz. Örneğin; sığ sular, kıyı şeritleri ve körfezler Kalkan yakalamak için ideal yerlerdir. Bu tarz yerlerde kıyı balıkçılığına özel olta makinesi kullanmanız doğru olacaktır.

Kalkan Balığı Ne İle Avlanır?

Kalkan balığını tutmak için en ideal teknik, kıyı balıkçılığı veya tekne balıkçılığı tekniğidir. Bu teknikleri kullanırken, jigging veya slow jigging yöntemidir. Ayrıca jig ve slow jig balıkçılığının yanı sıra, surf fishing ve fly fishing yöntemi de tercih edilebilir fakat bu yöntemler çok fazla tercih edilmemektedir. jigging veya slow jigging yönteminde kusursuz sonuçlar elde etmek için, kalkan balığına  jig yemleri ve silikon yemler vermeniz yeterli olacaktır. Eğer surf fishing ve fly fishing yöntemi tercih edecekseniz de, Surf fishing için genellikle canlı yemler veya yapay yemler olarak silikon yemler, metal kaşıklar, zokalar veya popperlar tercih edilirken,  Fly fishing ise tamamen yapay sineklerle yapılır ve farklı tipte ve boyutta sinekler kullanılabilir. Olta makinesi ve kamış tercih ederken de, jigging veya slow jigging için jig olta makinesi ve kamışı tercih ederken, surf fishing ve fly fishing için de baitcasting olta kamışı ve makinesi tercih edilebilir.

Sardalya Nasıl Tutulur?

Balık tezgahının en nadide balıklarından olan Sardalya, oldukça leziz bir balık türüdür. Pek çok kişinin büyük bir hayranlıkla tüketmiş olduğu bu balık, yapısı nedeniyle daha çok sıcak ve ılıman iklimlerde yaşadığından, Sardalyayı Ege ve Akdeniz bölgelerinde avlamanız olasıdır. 

Sardalya Balığı Ne Zaman Avlanır?

Sardalya balığını avlamak için en uygun zaman aralığı, haziran ve ekim ayı sonudur. Bu dönemler ılık bir dönem olduğundan, daha fazla Sardalya balığına rastlanmanız olasıdır. Ayrıca  Sardalya balığı 1 Eylül - 31 Aralık tarihleri arasında avlanması yasaktır. Ama bu tarih her yıl değişmektedir. Belirtilen bu dönemlerde sardalya balığı tuttuğunuz takdirde olası cezalarla karşılaşmanız mümkündür. Sardalya balığının hangi aylarda tutulur? diye merak ediyorsanız, eğer bilgi edinmek için blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Sardalya Balığı Nerede Avlanır?

Oldukça bereketil olan Sardalya balığı genelde, açık denizlerde ve kıyı şeritlerinde avlanmaktadır. Bu alanlarda balık tutacaksanız eğer kıyı balıkçılığı sahibi olmanız gerekmektedir.

Sardalya Balığı Ne İle Avlanır?

Sardalya balığını kolay ve zahmetsiz bir şekilde tutmak istiyorsanız, kesinlikle shore fishing, surf fishing, ve boat fishing yöntemlerini tercih etmelisiniz. Bunun yanında yem tercihlerinizde kaşık ve jigin yanı sıra silikon yemlerden yana olmalıdır. Bu noktada size önerimiz,Sardalya balığı sürüler halinde hareket ettiği için kaşık  yemlerini tercih etmeniz daha iyi olacaktır.  Olta ve kamış seçimine gelecek olursak,  spin olta makinesi ve kamışı tercih edilmesi sardalya balığını tutarken kolaylık sağlayacaktır.

Zargana Nasıl Tutulur?

Görüntüsüyle diğer balıklardan ayrılan Zargana balığı, oldukça ilginç bir görünüme sahiptir. Görüntüsüyle olduğu kadar tadıyla da iştahları kabartan Zargana, Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz gibi daha ılıman iklime sahip yerlerde görülmektedir. Bu bölgeler Zargana balığı için biçilmiş birer kaftandır.

Zargana Balığı Ne Zaman Avlanır?

Zargana balığı çoğunlukla ilkbahar ve sonbahar aylarında avlanır. Özellikle İlkbaharda nisan ayından itibaren, sonbaharda ise eylül ayından itibaren zargana avı yapılabilmektedir. Aynı zamanda Zargana balığının 1 Nisan - 31 Ağustos tarihleri arasında avlamak yasaktır. Şayet bu aylar içinde avlanıldığında cezai işlem uygulanmaktadır.

Zargana Balığı Nerede Avlanır?

Denizin eşsiz balıklarından olan Zargana; kayalık, taşlık bölgelerde yaşar ve burada yuvalarını yaparlar. Dolayısıyla, bu bölgelerde avlanmaları daha olasıdır. Ayriyetten Zargana balığı ayrıca, kıyı şeridindeki mercan kayalıkları, sualtı mağaraları ve diğer sığ su alanlarında da bulunabilir.

Zargana Balığı Ne İle Avlanır?

Zarganayı kolayca yakalamak istiyorsanız ilk yapmanız gereken doğru tekniği kullanmanızdır. Bunun içinde shore fishing ve rock fishing tekniklerini tercihleri kullanılmalıdır. Bunun yanında dilerseniz spinning, jigging, slow jigging veya lrf tekniklerini tercih edebilir. İkinci olarak da olta makinesi ve kamışı seçimidir. Bu noktada olta kamışı ve makinesi seçerken mutlaka olta makinesi ve kamışının spinning, jigging ve lrf olmasına özen gösterin. Bu sayede teknikleri daha rahat gerçekleştirerek, balığı saniyeler içinde yakalayabilirsiniz.Son olarak zargana balığını tutarken, yem seçiminiz ig yemleri, silikon yemler, zoka, kaşık ve mepps gibi seçeneklerden yana olmalıdır.

Turna Balığı Nasıl Tutulur? 

Herkesin sıklıkla ve severek tükettiği Turna balığının yakalaması da oldukça keyiflidir. Doğru olta makinesi ve yemle saniyeler içinde yakalanan bu balık türü, genel olarak Türkiye’nin Kuzey bölgesinde daha çok tutulmaktadır. Buralarda üremeye daha açık olan ve yumurtalarını bu noktalara daha çok bırakan Turna balığı, bu sebeple kuzey daha fazla avlanır.

Turna Balığı Ne Zaman Avlanır?

Turna balığının avlanma dönemine gelecek olursak, ilkbahar ve yaz ayların da çoğunlukla rastlanmaktadır. Bu dönemler Turna balığının en bereketli olduğu mevsimlerdir. Buna ek olaraktan, Turna balığı av yasağı 15 Nisan - 31 Mayıs tarihleri  arasında başlamaktadır. Bu dönemlerde kesinlikle avlama yapmamalısınız.

Turna Balığı Nerede Avlanır?

Eşsiz bir tada sahip olan Turna balığı, en çok akarsu ve nehirlerde avlanılır. Genellikle hızlı akan suların bulunduğu bölgelerde, derin çukurlarda ve kayalık alanlarda bulunan bu balık türü,  baraj gölleri ve akarsu deltası gibi sakin sulara da avlanabilir. Bu nedenle bu alanlara dikkat etmenizde fayda vardır.

Turna Balığı Ne İle Avlanır?

Turna balığını avlamak, sanılanın aksine oldukça kolay ve zahmetsizdir. Bunun için yapmanız gereken en birincil şey spinning, jigging ve shore fishing tekniğinin yanı sıra fly fishing  tekniğini tercih etmektir. Bunun yanında spinning, tekniği için spin olta makinesi ve kamışı tercih ederken, jigging yöntemi için jig olta kamışı ve makinesi tercih edilmelidir. Ayrıca shore fishing tekniği içinde baitcasting olta makinesi tercih edilebilir. Yem seçiminde ise mutlaka, canlı yem kullanmanız daha etkili olacaktır.

Barbun Nasıl Tutulur?

Rengi ile mavi denizlerin kızıl süsü haline gelen barbun balığı, son dönemde sıklıkla tercih edilen bir balık türü haline gelmiştir.  Rengiyle kendine hayran bırakan Barbun, daha çok Ege ve Akdeniz bölgelerinde görülmektedir. Çünkü bu bölgeler oldukça ılık bir iklime sahiptir. Bu sebeple Akdeniz ve Ege bölgelerinde Barbun balığını dilediğiniz gibi avlayabilirsiniz.

Barbun Balığı Ne Zaman Avlanır?

Barbun balığını tutmak için en uygun zaman aralığı ilkbahar ve yaz aylarıdır. Çünkü bu dönemler Barbunun üremeye ve  büyümeye en elverişli olduğu dönemlerdir. Bu nedenle yaz ve ilkbahar aylarında denizde Barbun bereketi vardır. Barbun balığı av yasağı ise her yıl 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasıdır.

Barbun Balığı Nerede Avlanır?

Eşsiz bir görünüme ve tada sahip olan Barbun balığı deniz kıyısında kayalık, taşlık veya sığ sularda avlanmaya uygundur. Ayrıca liman, iskele, rıhtım gibi yapay yapıların etrafında da görülebilirler.  Bu sebeple bu alanlarda barbun avına çıkmanız oldukça doğru bir karar olacaktır.

Barbun Balığı Ne İle Avlanır?

Barbun balığını hızlı bir şekilde tutmak için, shore fishing, yani kıyı balıkçılığı tekniği kullanılmaktadır.  Ancak, bazı durumlarda jig tekniği veya spinning de kullanılabilir Buna ek olarak seçmiş olduğunuz tekniğe uygun olta makinesi ve kamış tercih etmelisiniz. Bunun içinde yapmanız gereken, Barbun balığında  jig veya spinning tekniğini kullandıysanız. mutlaka spin veya jig olta makinesi / kamışı tercih etmelisiniz.Yem seçiminde ise silikon yemler, küçük jigler veya kaşık ve zoka yemleri tercih edebilirsiniz.

Levrek Nasıl Tutulur? 

Denizlerde oldukça sık rastlanılan Levrek, oldukça zengin bir besin türüdür. Balıkların şahı olarak bilinen Levrek, yoğunluk Akdeniz ve Ege Denizi ve Karadeniz’in kıyı kesimlerinde tutulmaktadır. Bu bölgelerde özellikle kayalık ve taşlık sahiller, limanlar, balık çiftlikleri, ağızlar ve lagünler gibi alanlarında daha çok bulunur.

Levrek Balığı Ne Zaman Avlanır?

Levrek balığı için en iyi zaman aralığı şüphesiz yaz ve sonbahar aylarıdır. Bu dönemlerde Levreğe rastlamak çok yüksek bir ihtimaldir. Bu yüzden bahsi geçen dönemlerde kovanıza pek çok Levrek balığı bulunması olasıdır. Bunun yanı sıra belli dönemlerde, levrek balığı av yasağı vardır. Avlanırken bu detaya dikkat ederek avlanmanız da fayda vardır.

Levrek Balığı Nerede Avlanır?

Sofralarımızın gözdesi olan Levrek kayalık ve mercanlı bölgelerde, kıyıya yakın sığ sularda, liman girişlerinde, denizaltı kayalıklarında ve resiflerde bulunurlar. Ayrıca akarsu ağızlarına ve denizle bağlantısı olan göllere kolaylıkla avlayabilirsiniz.

Levrek Balığı Ne İle Avlanır?

Levrek balığını keyifli bir şekilde avlamak için, spinning, surfing ve shore fishing tekniklerini kullanmak gerekir. Buna ek olarak, surf olta kamışı ve kaminesi veya spin olta makinesi ve kamışı tercih edilmelidir. Yem seçimi yaparken de kesinlikle metal jigler, silikon yemler, hard baitler, soft baitler gibi yapay yemler kullanılmalıdır.

Çinekop Nasıl Tutulur?

Türkiye’de sıklıkla tercih edilen balık türlerinin başından gelen Çinekop, 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanmaktadır. Sofraları şenlendiren bu nadide balık türü, Ege ve Akdeniz bölgesinin yanı sıra Marmara denizinde de rahatlıkla avlanabilir. Özellikle bu bölgelerin kıyı şeridi Çinekop balığı için oldukça zengindir.

Çinekop Balığı Ne Zaman Avlanır?

Çinekopun ev verimli olduğu dönemler, şüphesiz ki ilkbahar ve sonbahar dönemleridir. Özellikle İlkbaharda nisan ve mayıs ayları, sonbaharda ise eylül ve ekim ayları çinekop avı için uygun zaman olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda çinekop balığı her sene belli dönemler içinde avlamak yasaktır. Çünkü bu dönemlerde balığın uygun boyutta olup biraz daha büyümesi beklenir.

Çinekop Balığı Nerede Avlanır?

Midelerinizi şenlendiren çinekop çoğunluk olarak Sahil şeridindeki kayalık alanlarda, liman girişlerinde, rıhtımlarda, iskelelerde, koylar ve dalga kırıcı alanlarda avlanmaktadır. Ayrıca, lagünler ve dere ağızları gibi tatlı su bulunan bölgelerde de çinekop avı yapılmaktadır. Tatlı su balıkçılığında dikkat edilmesi gerekenleri merak ediyorsanız blogumuzu inceleyebilirsiniz.

Çinekop Balığı Ne İle Avlanır?

Bu yüksek besin kaynağını avlarken, öncelikle full konsantre olmanız gerekmektedir. Sonrasında ise doğru tekniğe karar kılmış olmanız gerekmektedir. Bunun içinde jigging ve shore fishing  tekniği kullanılmalı bu teknikler çinekop balığını daha hızlı avlamanızı sağlar. Bunun yanında jig tekniği için, jigging makinesi ve kamışı tercih edilirken, shore fishing içinde spin olta makinesi ve kamışı tercih edilmelidir. Yem seçiminde de tercihiniz, maket balıklar, jig yemleri, silikon yemler, kaşık ve meppslerden yana olabilir. Bu seçimler dahilinde, çinekop balığını kısa sürede avlayabilirsiniz.

Çipura Nasıl Yakalanır?

Denizin en bereketli balıklarından olan çipura, besin değeri oldukça yüksek bir balık türüdür. Tadıyla ağızlarda mükemmel bir şölen yaratan Çipura, Ege ve Akdeniz sahillerinde çoğunlukla görülmektedir. Özellikle de İzmir, Aydın, Antalya, Mersin ve Adana civarında çok fazla bulunur.

Çipura Balığı Ne Zaman Avlanır?

Çipura balığının en verimli ve bereketli olduğu dönem kesinlikle ilkbahar ve yaz aylarıdır. sonbahar ve kış aylarında ise çipura bulmak neredeyse imkansız bir hal alır. Bunların yanı sıra yılın belli dönemlerinde çipura balığını avlamak yasaktır. Bu dönemler çipura balığının döllenme ve büyüme dönemleridir. O yüzden de av yasağı olduğu dönemlerde balık avlanılmaması gerekmektedir. 

Çipura Balığı Nerede Avlanır?

Çipura balığını avlamak istiyorsanız şayet, bunun için en uygun kısımlar genellikle kayalık ve sert tabanlı bölgelerdir. Bu sebeple, profesyonel ve amatör balıkçılar çoğunlukla çipura avlanırken, kıyıdan veya kayalık sahil bölgelerinden avlanırlar. Sizde çipura avlarken mutlaka kıyılardan ve kayalık alanlardan avlanma yapmaya çalışın.

Çipura Balığı Ne İle Avlanır?

Oldukça sevilen ve tüketilen Çipurayı yakalamak sanılanı aksine oldukça kolaydır. Bunun için jigging, spinning, shore fishing, boat fishing ve slow jigging olarak sıralanabilir.  Bahsi geçen bu avlanma türleri size çok büyük kolaylık sağlayacaktır. Aynı zamanda jigging tekniği için jig olta makinesi ve kamışı, spinning tekniği için spin olta makinesi ve kamışı shore fishing için  baitcasting olta makinesi gibi seçenekleri tercih edebilirsiniz. Yem seçimi konusunda ise silikon yemler, plastik yemler veya jigler tercih edilmesi Çipura avlamanızı kolaylaştırır.

🐟 Balık Türleri

🎣  Olta Makinesi Türleri

 

Spin Olta Makinesi

Lrf Olta Makinesi

Surf Olta Makinesi

Jig Olta Makinesi

Baitcasting Olta Makinesi

Çıkrık Olta Makinesi

Sazan 

 

 

   

İstavrit

 

     

Palamut

       

Uskumru

   

   

Lüfer

   

   

Mezgit

   

   

Kalkan

     

 

Sardalya

         

Zargana

 

 

   

Turna

     

 

Barbun 

   

   

Levrek

 

     

Çinekop

     

 

Çipura 

     

 
 

Kalkan Balığı Avı İçin En İyi Balıkçılık Malzemeleri

  1. Ryuji Tai Rubber Baitcast Makara (Sol El)
  2. Daiwa Tatula Serisi 198cm Olta Kamışı
  3. Savage gear Sandeel 12.5 cm 23 gr 2+1 Adet Suni Yem

Sazan Balığı Avı İçin En İyi Balıkçılık Malzemeleri

  1. Shimano Catana C3000 FD Spin Olta Makinesi
  2. Savage Gear SGS2 Shore Jigging 10'/3.05m 60-150 gr 2 Parça
  3. Berkley Powerbait Natural Scent Glitter Crustacea Sahte Yemi

Mezgit Balığı Avı İçin En İyi Balıkçılık Malzemeleri

  1. Daiwa Saltist 6000 H Olta Makinesi
  2. Okuma Fuel Spin 2,44 cm 15-40 gr 2 Parça Spin Kamışı
  3. Lucky John Long John 4.2'' (10.67 cm) 6P Silikon Yem

Turna Balığı Avı İçin En İyi Balıkçılık Malzemeleri

  1. Okuma Azores ZXP-6000 (Low Speed ) 6+1 bb Olta Makinesi
  2. Savage Gear SGS2 Shore Jigging 10'/3.05m 60-150 gr 2 Parça
Etiketler: #balıkavcılığı #avlanmayöntemleri
Nisan 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı